• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

reklama na samochodzie - skuteczność ?

(obserwuj)
ollja

widzę często na ulicy obklejone reklamami samochody. niektóre obklejone są w całości, że nawet nie widać, jakiego koloru jest samochodu, a inne mają tylko delikatną reklamę , gdzieś z boku, czy z tyłu samochodu. czy taka reklama jest skuteczna. i jak lepiej - deliktanie, subtelnie okleić samochód, czy zrobić z niego taką "reklamową choinkę " ? 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

chyba musi byc skuteczna, bo widziałam kiedyś ogłoszenia w gazecie, że oferowali kasę za reklamy na samochodzie.

Ja czasami jak stoję w korku w autobusie to czytam te reklamy na autach. I niektóre z nich pamiętam - np. Pana który jeździ jeepem i ma na tylnej szybie naklejki, że oferuje kalendarze, ale chyba naklejał to już dawno bo ma kalendarze na rok 200 (a ostatnia cyfra zerwana). Ale już np. nazwy jego firmy sobie nie przypomnę, więc jakbym chciała zamówić kalendarz to i tak bym jego firmy nie odnalazła.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Jeśli reklama na samochodzie jest oryginalna, to wg. mnie może być bardzo skuteczna.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

skuteczna  - bo zawsze mimochodem zwrócimy uwagę na taki samochód. kwestia tylko czy ograniczymy się do spojrzenia, czy też po powrocie do domu siądziemy przed komputerem i wstukamy nazwe firmy czy  adres www.  i tutaj właśnie chodzi o wyżej wspomnianą oryginalność.... jedno nas zaciekawi...a inne nie... jaka powinna więc być Waszym zdaniem oryginalna reklama na samochodzie? 

Link Cytuj

0
ollja

ok. myślicie , że wystarczy sam adres www, czy też dorzucić coś jeszcze? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

najlepsze by było jakieś chwytliwe hasło, łatwe do zapamiętania, związane z adresem www. 

najlepiej podejść do tego od tej strony : co ja sam chciałabym widzieć w reklamie na samochodzie? co by przykuło moją uwagę... 

Link Cytuj

0
ollja

czy to prawa, że rymowanki są skuteczniejsze, jeśli chodzi o reklamę? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

no pewnie, że tak. a dlatego, że wierszyki szybko wchodzą nam do łowy, zwłaszcza jeśli są jakieś śmieszne, chwytliwe. np. wiosną kwiatki rosną .... hasło reklamowe musi być chwytliwe, łatwe do zapamiętania, najlepiej takie, żeby weszło nam do głowy i chodziło za nami cały dzień...a potem.... przypomniało nam się w najbardziej odpowiednim momencie - czyli wtedy, kiedy akurat potrzebujemy reklamowanej usługi, produktu, czy marki. 

Link Cytuj

0
ollja

wierszyki..kurcze, jakoś nie jestem do tego przekonana.... 

chyba raczej wolałabym jakiś slogan... czy jeśli sama nie wymyślę, to kogo mogę poprosić o pomoc? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

jasne. od czego w końcu jest copywriter.

ale raczej nie jest to tania usługa... 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

mi się wydaje że dobre slogany to tez takie, które mają w sobie trochę dwuznaczności. Jakoś łatwiej się je zapamiętuje.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

to teraz modne... dwuznaczne slogany, najlepiej żeby jeszcze kojarzyły się z czymś nieprzyzwoitym...może dlatego, że właśni taki slogan przykuwa naszą uwagę, mało tego -zmusza do chwili zastanowienia się..i najlepiej jeszcze uśmiechnięcia się pod nosem ;-) 

czy dziś wszystko musi się sprowadzać do dwuznaczności ? 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe