• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

działalność przez internet?

(obserwuj)
yazeer

uważam, że ten rodzaj działalności może przynieść największe zyski. Zastanawiam się tylko co z danymi ludzi , którzy by się rejestrowali u mnie. Czy te dane muszę trzymać jakoś zaszyfrowane na komputerze? Czy jak?

Link Cytuj

0

Podejrzewam, że jednak to jest wymóg ochorny danych osobowych...

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Tak, są w tej kwestii specjalne ustawy.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Dzisiaj niestety nasze dane osobowe nie są zbyt dobrze chronione i raz na jakiś czas ściśle tajne dane wychodzą na światło dzienne. Pewnie niektórzy z Was dostają czasem maile od różnych serwisów - przepraszamy, ale wyciekły nam Państwa dane. Niestety - dziś musimy uważać, gdzie i na jakie serwisy się rejestrujemy, jakie dane podajemy, i też musimy się liczyć z tym, że takie dane mogą wyciec. 

Link Cytuj

0
ollja

a co zrobić , jak ktoś bezprawnie wykorzystał moje dane osobowe. na jaką ustawe się powołać? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
ollja:

a co zrobić , jak ktoś bezprawnie wykorzystał moje dane osobowe. na jaką ustawe się powołać? 

jak sama nazwa wskazuje - na ustawe o ochronie danych osobowych. czasami nawet nie trzeba fizycznie iść do sądu, a jedynie powiadomić firmę, która bezprawnie wykrozystała dane osobowe, że się złoży zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i już samo takie nazwijmy to "straszenie" moze pomóc rozwiązać sprawę. firmy zawsze wolą takie kwestie załatwić polubownie niż ciągać się po sądach, tymbardziej, że wykorzystanie bez zgody czyichś  danych osobowych to poważna sprawa i bardzo egzekwowana przez sądy. 

Link Cytuj

0
ollja
Alexandra_Czubak:
ollja:

jak sama nazwa wskazuje - na ustawe o ochronie danych osobowych. czasami nawet nie trzeba fizycznie iść do sądu, a jedynie powiadomić firmę, która bezprawnie wykrozystała dane osobowe, że się złoży zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i już samo takie nazwijmy to "straszenie" moze pomóc rozwiązać sprawę. firmy zawsze wolą takie kwestie załatwić polubownie niż ciągać się po sądach, tymbardziej, że wykorzystanie bez zgody czyichś  danych osobowych to poważna sprawa i bardzo egzekwowana przez sądy. 

czyli takie procesy sądowe nie są długotrwałe i męczące? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

oczywiście to zależy od danej sprawy, ale generalnie chodzi o to, że łatwo wygrać taki proces. 

Link Cytuj

0
ollja

a ja mam jeszcze takie pytanie: czy każdy biznes, jaki prowadzi się offline, powinien mieć odzwierciedlenie w śwoecie wirtualnym także?  jak sądzicie? czy taka będzie właśnie przyszłość? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

tak. uważam, ze tak własnie będzie. i większość firm już robi pierwsze kroki w tym kierunku - np. zakładając swoje wizytówki na portalach branżowych. Bowiem wiadomo, że internet stanowi dziś pierwsze (albo jedno z pierwszych ) źródeł informacji. chcąć dotrzeć do klientów - po prostu trzeba iść z duchem czasu. 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe