|
|
|
w Grecji czy we Włoszech - a więc w krajach uważanych za bardzo rodzinne, gdzie rodzina stanowi duża wartośc bardzo popularne są wszelkiego rodzaju biznesy rodzinne, np. rodzinna restauracja, sklep, czy inne. Czy takie coś miałoby szansę przetrwać w Polsce?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a czy to nie w Polsce przypadkiem funkcjonuje przysłowie, że z rodziną to najlepiej wychodzi się tylko na zdjęciu ? i wcale nie chcę być tutaj złośliwa - ale - różnie może to być... kiedy są zyski -i kiedy są problemy - może pojawić się wiele nieporozumień...zdaje się, że rodziny śrdziemnomorskie - może i mają temperamnet, ale dla nich rodzina - to świętość, i stawiają ją ponad wszystko, a więc poimo kłoni i wybuchowych charakterw - zawsze potrafią porozumieć się/
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
zgadzam się - z rodziną wszytsko fajnie - do momentu, jak nie przyjdzie do podziału zysków. wtedy każdy upomni sie o swoje...trochę szkoda, bo zazdroszczę Włochom tej tradycji rodzinnej.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Wlosi rodzinni - zgadza się, ale za to jaki mają wybuchowy temperament1 Jak jest u nich kłotnia - to połowa mieszkańców miasteczka o tym wie ;-) ale może i nam Polako, czasem przydałoby się naczyć tego "tupania nóżką"!
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
podobno są jakieś przepisy prawne określające, że jeśli np. ojciec zatrudnia syna na umowę o pracę w swojej firmie, to płaci jakieś niższe składki, czy to prawda? a jeśli tak - to o ile niższe są te składki ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ja mam firmę, w której zatrudniam m.in. ojca i wuja. Oczywiście są zgrzyty, zwłaszcza na linii, ojciec-syn, ale to bardziej ambicjonalne niż biznesowe sprawy. Wszystko zależy od ludzi.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ale umowę się spisuję, tak jakby się było obcymi ludźmi, rpawda?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|