• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

ziemniaki rozwożenie

(obserwuj)
beyboss

pewnie nie raz zapukał do Waszych drzwi "handlarz" i zaproponował kupno worków ziemniaków.

co myślicie o takim biznesie? czy zakupilibyście?

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

a mi dziś się zdarz;ło, że  zadzwonił domofonem Pan z zapytaniem "ziemniaków nie potrzeba"? '-) 

ale mam wątpliwości, czy to by się przyjęło. taki biznes może być raczej ryzykowny. ludzie nie kupują ziemniaków już w workach. nie mają gdzie tego przeważnie trzymać, i przechować. inna sprawa, że wpuszczać tak obcego...wiadomo, czy aby na pewno o ziemniaki mu chodzi? 

Link Cytuj

0
ollja

tak. kiedyś wszyscy chodzili i sprzedawali dywany, a i jeszcze niejednokrotnie pod oknem cyganie urządzali koncerty. więc takim zwyczajom mówię zdecydowanie nie! podobnie z ziemniakami. nie ufam po prostu ludziom. uważam, że ziemniaki to nie jest dziś towar jakiś trudno dostępny, każdy może iść do sklepu i kupić, więc moim zdaniem biznes raczej nietrafiony. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
ollja:

tak. kiedyś wszyscy chodzili i sprzedawali dywany, a i jeszcze niejednokrotnie pod oknem cyganie urządzali koncerty. więc takim zwyczajom mówię zdecydowanie nie! podobnie z ziemniakami. nie ufam po prostu ludziom. uważam, że ziemniaki to nie jest dziś towar jakiś trudno dostępny, każdy może iść do sklepu i kupić, więc moim zdaniem biznes raczej nietrafiony. 

co prawda, to prawda. w dodatku tyle się słyszy o napadach w domach.... trzeba być po prostu uważnym. 

Link Cytuj

0
adelajna_aa

poza tym ile można na takich kartoflach wyciągnąc?

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

a jak ktoś ma swoje, to sprzedaje na pewno tanie...a ziemniaki w sklepach coraz droższe...więc coś tam można zarobić... wiadomo..jak sie am do sprzedania kilkadziesiąt kilo, to nie opłaca się....ale jak się ma wiecej...to pewnie, że tak... to samo dotyczy np. rozwożenia innych warzyw...mam znajomą na wsi... wiecie, że u nich nie ma warzywniaka, tylko warzywniak przyjeżdża do nich;-) w sensie jeżżdzi Pan takim busikiem i wozi i sprzedaje warzywa. wygodne? wygodne. 

Link Cytuj

0
ollja

a widziałam, widziałam taki warzywniak na kółkach... 

i super. popieram takie rzeczy. do mojej babci kiedyś też jeszcze magiel przyjeżdzał. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

nie skorzystalibyście z takich usług ? taki warzywniak podjeżdżający pod dom ? 

Link Cytuj

0
ollja

warzywniak pod domem, magiel przyjeżdząjący po pranie, pani sprzataczka , która przyjdzie i sprzątnie mieszkanie....niedługo to człowiek będzie mógł tylko leżeć i ładnie wyglądać... przerażają mnie takie rodziny, które we wszystkim wyręczają się kimś innym.

Link Cytuj

0

warzywniak pod dom, ok, to może się przyjąć. Ale same ziemniaki - to na tym sie chyba dużo nie zarobi. Ciężkie, więc i koszt paliwa duży.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

jak niska musiałaby być cena takich warzyw, abyście skorzystali z oferty takiego "warzywniaka na kółkach" ?

Link Cytuj

0
ollja

co najmniej 30% taniej...ale wtedy za taką ceną to pewnie dla dostawcy nie było atrakcyjne i żaden zarobke. poza tym - tak sobie myślę - jednak zakupy, oglądanie warzywa na targu - to na prawdę przyjemność - zwłaszcza w okresie wakacyjnym, czemu sobie to odbierać? 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe