• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

firma budowlana

(obserwuj)
a może warto zastanowić się na firmą budowlaną?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

napewno, ceny mieszkań wysoki, ludzie chętnie sie teraz budują. A remontowac zawsze chcą, przebudowywać. Poza tym teraz matreriały budowlnae ponoć coraz tansze.

Link Cytuj

0
ollja

a nie  sądzicie, że straszny zastój się zrobił na rynku nieruchomości ? firm budowlanych tysiące...a mieszkań nie ma kto kupować.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Zastój jest, bo są wakacje, i ludzie raczej nie myślą o zakupie nowego mieszkania, a raczej o odpoczynku i wakacjach.  Wbrew pozorom developerzy nie narzekają na brak klientów i powstają coraz to nowe osiedla, na prawdę ładne, nowoczesne. 

Firma budowlana to dobry pomysł. Popyt na mieszkania zawsze będzie - w końcu gdzieś mieszkać trzeba, tymbardziej, że pozmnieniały się nam czasy, i młodzi ludzie chcą jak najszybciej być na swoim, więc starają się o kredyt i kupują mieszkania. Jednak przy takiej firmie trzeba pamiętać, że nie jest to lekka praca. Bardzo odpowiedzialna, często po godzinach, stresująca... Słowem - niełatwo. A konkurencja - spora. ale też wiele chętnych na kupno mieszkań. 

Link Cytuj

0
ollja

a ja słyszałam , że właśnie teraz jest idealny okres na kupno mieszkań. ceny wcale nie takie wysokie, wakacje, biurom sprzedaży bardziej zależy.

Link Cytuj

0
yazeer

Kupić w taim razie jest łatwo. Pomózmy tym co chcą sprzedać za rozsądną cenę. Co zrobić, gdzie się ogłaszać?

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Przede wszystkim internet, i wszelkie możliwe serwisy, gdzie można zamieścić takie ogłoszenie, najelpiej bezpłatnie, bo i po co za to płacić? 

Ogłoszenia na mieście - też można, najlepiej w swojej okolicy. 

Link Cytuj

0
beyboss

oj dziś to chyba najlpeiej zgłosić swoje mieszkanie do agencji. i mieć spokój.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

ale trzeba pamiętać, że agencja nieruchomości - biuro nieruchomości - pobierają dość spore, co najmniej kilku procentowe prowizje.  czasem nie warto...no chyba, że zależy nam na szybkiej sprzedaży...ale i tego też nie mamy zagwarantowanego. 

Link Cytuj

0
stylo_2007
emacio:
a może warto zastanowić się na firmą budowlaną?

Warto -pod następującymi warunkami

1-masz pojęcie (najlepiej wykształcenie budowlane)

2-jesteś skłonny zainwestować we wdrożenie jakiejś ciekawej i wydajnej technologi

3-jesteś skłonny dużo i ciężko pracować

Miejsce na rynku budowlanym zdobywa się latami i nie każdemu udaje sie zaistnieć 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

to może w takim razie pomyśleć nad firmą budowlano - remontową. podejrzewam, że to o wiele większy rynek odbiorców i potencjalnych klientów. 

Link Cytuj

0
stylo_2007

tutaj też rynek stał się wymagający- i kolejna firma oferująca wszystko i nic-zapewne trafi w rynek jak kulą w płot  .

Orginalne podejście do sprawy-stworzenie czegoś na kształt produktu (jakaś usługa lub nawet sposób jej wykonania ) coś co odróżnia od innych -pozwala zostać zauważonym  .

Można ale trzeba się w głowę podrapać,pomyśleć -a ten rynek staje się coraz mniej zasobny w środki a coraz bardziej wymagający .

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

ale weźmy np taką sytuację. planuję zrobić generalny remont w mieszkaniu. znalazłam architekta, który nie dość, że zaprojektuje mi nowe wnętrza, to jeszcze ma firmę, która oferuje wykonawstwo, a więc 2 w 1. nie musze się martwić, że ktoś mi wymyśli jakieś kosmiczne projekty, a potem będzie ze świecą niemalże szukać kogoś, kto z papieru przeniesie to na moje mieszkanie. więc takie firmy oferujące 2 w 1 czy więcej, łączące w sobie różne prace dla mnie są jak najbardziej ok i mają dużą rację bytu. 

Link Cytuj

0
ollja

zdecydowanie jestem za takimi rozwiązaniami. pamiętam, jak u mnie w domu był remont. przyszli architekci, najpierw zrobili projekt mieszkania, potem przysłali swoją ekipę, która wykonała reszta pracy...a ja.... wróciłam do domu po 2 miesiącach - i nie mogłam się nadziwić... ważna rzecz - jak tylko macie taką możliwość polecam wyprowadzkę z domu na czas remontu... znacznie ułatwia to człowiekowi życie, a i ekipa może spokojnie pracować.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

bo to i powszechne ostatnio i bardzo wygodne. ale też i cenowo trochę taniej może wyjść, bo jedna firma bierze się za wszystko, więc zawsze też można na jakiś rabat liczyć... ;-) 

Link Cytuj

0
ollja

rabat - owszem;-) ale niewielki . przy remontach jednak jest tak, że lepiej już zapłacić trochę więcej, ale mieć przynajmniej zrobione tak jak się chce, najgorzej jak się zacznie oszczędzać , np. na materiałach , czy np. odkładać coś na później (" a tę ścianę to pomaluję już sam , później) - bo potem wiadomo, że tego się już nie zrobi. ja pamiętam, jak wprowadzałam się do jednego mieszkania, i robiłam w nim remont, stwierdziłam, że zostawię już podłogę w łaziencę taką jaka jest, i wymienię ją później...lata mijały a podłogi nigdy już nie zmieniłam... ;-) 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

no to przynajmniej zawsze to jeden bałagan...najgorzej jak się ma kilka ekip i jedna po drugiej poprawia....

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

a co myślicie o firmach sprzątających ? czy zdarzyło Wam sie skorzystać z takich usług? 

Link Cytuj

0
stylo_2007

Z racji coraz częstszego wykonywania usług  w standardzie LEVEL 5 FINISH równie często korzystamy z suportu firm sprzątających .

Jest to bardzo ciekawy pomysł stworzenie firmy sprzątającej wyspecjalizowanej w sprzątaniu po remontowym lub po realizacyjnym . 

Z własnego doświadczenia wiem iż takich firm( potrafiących sprzątnąć by nie uszkodzić np świeżej ściany, posadzki- stosować odpowienią chemię czyszczącą oraz urząddzenia) w naszym kraju jest bardzo mało a sprzątanie sprzątanu nie równe .

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe