• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

zainwestuję 100 tyś. - tylko w co ?

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
pafko

Jak w tytule :-). Może ktos ma jakiś sensowny pomysł a nie ma wystarczającej gotówki ? Chetnie otworzyłbym coś w woj. warmińsko-mazurskim ...

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Coś taniego. Może klub malucha? Mała knajpka?

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

mała knajpka jest jak najbardziej ok. zwłaszcza jeśli to miasto, gdzie np. brakuje miejsc dla młodzieży. czy też może jakaś kawiarenka? 

wszystko zależy, czy mówimy tutaj o małym, czy dużym mieście. 

Link Cytuj

0
stylo_2007

za 100 000  to będzie bida-knajpka -Nie zdajecie sobie panie sprawy z kosztów urządzenia obiektów gastro !

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

zależy o jakiej knajpce mówimy. na poczatek może być też jakieś  małe cafe. 

Link Cytuj

0
stylo_2007

nawet !!

małe caffe

-Podstawa LOKAL

-o zakupie w wymienionej kwocie mowy nie ma ! -więc wynajem 

kaucja ok 15 000 plus czynsz za okres kilku miesięcy -przyjmijmy razem 25 000

-projekt lokalu plus wszelkie konsultacje niezbedne do uzyskania odbiorów SANEPID,PIH,PPOŻ -razem ok 20 000  -czyli już 45 000 a praktycznie nie mamy jeszcze nic ! 

za 55 000 remont plus wyposażenie ? -nie ma co marzyć !!!!!!! 

podam przykład kosztów nie do ominięcia

węzeł sanitarny  zgodny z wymaganiami sanepidu -robocizna i materiał minimum 30 000 zł  (toalety dla gości i personelu plus  pas sanitarny zaplecza )

Wypażarka lub zmywarko wypażarka - 5-10 ooo 

ile to już mamy razem?????

hmmmmmmmmmm  a no jakieś 80 000 

wiec zostaje 20 000

z minimum 10 000 pochłonie nam inwestycja w serce lokalu jakim jest bar !!!!!

no i za 10 000 -urządzimy cała resztę ????

gdzie stoliki ,krzesła ,stołki (jeden stołek barowy startuje od 100zł !!!!!!) gdzie urządzenie całej reszty ? (ściany sufity,podłogi)gdzie kasa na koncesję na alkohol ?? gdzie kasa na fiskalizacje lokalu ???gdzie kasa na towar i reklamę !!!

100 000 zł to na najmniejszą kafejkę urządzaną od zera -co najmniej o połowę ZA MAŁO 

Ponieważ mam na swym koncie kilkanaście różnych obiektów  gastro -mogę śmiało stwierdzić że koszt urządzenia od zera (stworzenia ) takiego lokalu to conajmniej 150 000zł !!!

Pozostaje jedynie przejęcie i adaptacja już istniejącego lokalu -lecz tu blokuje środki ODSTEPNE -jeżeli uda się znaleźć kogoś kto odda  już urządzony lokal za cenę która wraz z kosztami ,,tuningu" ,zezwoleń,koncesji,fisakilazcji ,towaru ,reklamy- zmieści się w budżecie !

Moim zdaniem nie ma snów bo by ktoś musiał oddać lokal za ok 50 000 zł !

Napisałem to wszystko po to by jasno podkreślić  że obydwie panie nie mają zielonego (i chyba w innym kolorze też ) pojęcia na  na dany temat !!!

DROGIE PANIE-BY RADZIĆ TRZEBA WIEDZIEĆ !!!!!

JAK zatem wasza wiedza ????

,,Wydaje mi się "--to za mało by coś komus poradzić !!!!!

stylo_2007 wyedytował tego posta w dniu 2010-10-13 19:17:52

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

aj tam aj tam :P liczy się chęć pomocy. A o gabinecie fryzjerskim Pan myślał? myślę, że w tej cenie by się Pan zmieścił. Wynajem lokalu (chyba najlpiej znaleść taki, w którym już są warunki) w centrum miasta to około 2-4 tys na mc. Wymogi sanepidu nie są chyba tak rygorystyczne jak w działalności gastronomicznej. Z tego co pamiętam to są zebrane w tym samym rozporządzeniu ministra zdrowia co te dotyczące gabinetów kosmetycznych, więc miejsce nawet można by podnająć już w istniejącym gabinecie.  Sprzęt - tutaj chyba nie ma wielkich nakładów: 2-3 stanowiska, personel: 2-3 fryzjerki. i za resztę kasy wyposażenie i reklama. (można na allegro znaleść bardzo fajne używane sprzęty)

jakbym to ja miała 100 000 to chyba własnie o tym bym myślała.

Link Cytuj

0
stylo_2007

o ile lokal nie będzie wymagał znacznych nakładów od strony TUNINGU -pomysłt en jest o wiele realniejszy do zrealizowania w cenie 100 000 niż poprzedni .

stylo_2007 wyedytował tego posta w dniu 2010-10-18 21:01:51

Link Cytuj

0
stylo_2007
_kasiuuula_:

jakbym to ja miała 100 000 to chyba własnie o tym bym myślała.

jest takie powiedzenie -NIE KUPUJE SIĘ BROWARU BY NAPIĆ SIĘ PIWA

skoro korci cię ten temat -spróbuj innej jego metody

FRYZIER-STYLISTA na telefon z dojazdem  ( zapewniam że w dobie ludzi zapracowanych i zaganianych ma to spore szanse wypalić)

Wszystko rozbija się tu o opracowanie mobilnego ekwipunku i skutecznej reklamy .

ps  mam znajomego który właśnie prowadzi podobny biznes -na brak pracy nie narzeka .

Link Cytuj

0
stylo_2007
_kasiuuula_:

aj tam aj tam :P liczy się chęć pomocy.

Za to PLUS

Ale zbyt wielu amatorów otwierania kawiarni z zamałym budżetem poznałem by stanowczo nie zareagować  .

Pomysł z posiadaniem caffe jest dosyć kuszący -ale gdy zacznie się go realizować bez wystarczających środków robi się dosyć nieprzyjemnie

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Tak rozmawiamy i rozmawiamy..... i wychodzi na to, że 100 tyś zł to małe pieniądze na rozkręcenie biznesu. A wcale tak być nie musi.  Trzeba wymyśleć coś, małym nakładem finansowym coś rozkręcić ...a potem, zarabiać.... ok, kawiarnia, pizza....drogie biznesy, trzeba sporo wydać na lokal, maszyny itd.... a co byście powiedzieli naprywatną przydomową świetlicę dla dzieci  ?

Link Cytuj

0
ollja

coś na kształt domowego przedszkola? jestem jak najbardziej za...pod warunkiem, że kadra będzie profesjonalna,a nie będą to Panie z podwórka, którym nudzi się cały dzień, a ich jedyną rozrywką,, jest leżenie na parapecie i wyglądanie przez okno ;-)

chociąż...może i one też by sie sprawdziły ? babcia jak  babcia;-) 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

ooo...panie z przedszkola i babcie. podoba mi się. ale oczywiście musiały by przejść odpowiednie szkolenie... 

ale spojrzmy na to z innej strony: rodzice coraz częściej i coraz więcej pracują...dzieci w szkole mogą zostawać tylko do określonej pory...a po powrocie do domu jeszcze trzeba lekcje odrobić... a takie rpzedszkole mogło by to wszystko za nas załatwić... 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

pytanie tylko - czy jak wszystko za nas będą załatwiać, szkoły, przedszkola, babcie...to czy w ogóle będziemy w stanie nawiązać jakiś kontakt z własnym dzieckiem ? czy będziemy mu do czegokolwiek potrzebni ? 

Link Cytuj

0
ollja

zgadzam się.... z dziećmi trzeba spędzać czasu, odrabiać z nimi lekcje, bawić się...to nie tylko zbliża do siebie, ale też pozwala na złapanie dobrego kontaktu z dzieckiem, co w późniejszym wieku może okazać się pomocne. zauważmy, że z roku  na rok nastolatkowe są coraz cięższymi dziećmi i trudno nawiązać z nimi nić porozumienia, dlatego o stosunku rodzic-dziecki trzeba dbać od najmłodszych lat i nie wyręczać się babciami, ciociami, dziadkiami... 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Zgoda...ale co w sytuacji, kiedy oboje rodziców pracują na pełny etat ? Przecież dziecko musi mieć odrobione lekcje/...

Link Cytuj

0
ollja

a od czego są nianie? opiekunki ? świetlice... 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
ollja:

a od czego są nianie? opiekunki ? świetlice... 

no tak..dzisiaj tak na prawdę dziecko moze przebywać w szkole, od rana odo wieczora... tylko po co ludzie decydują się na dziecko, kiedy nie maja zamiaru ani się nim zajmować, ani go wychowywać? dla mnie jest tutaj sprzeczność.

ale wracając do tematu - czy uważacie, że  100 000 zł na poczatek to dużo czy mało ? 

Link Cytuj

0

Czy słyszeliście o możliwości zainwestowania 9 tys. z zyskiem prawie 900%? Ja tak. Nie mogę napisać inaczej choć wiem, że brzmi to niewiarygodnie. Służę informacją. tel. 510 932 197

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

nie wierzę w takie rzeczy. 

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe