• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

fast foody

(obserwuj)
zielak233
Jeżeli ktoś ma pomysł na oryginalny fast food i chce go zrobić wg amerykańskiej szkoły biznesu to polecam, bo to czysta przyjemności i ogromne zyski!!! Ja poszukuję informacji o możliwości uzyskania licencji na otwarcie jednej z amerykańskich sieci szybkich kawiarni, których w Polsce nie ma. Jeżeli znajdę kapitał, inwestora i się uda to usłyszycie o tym na pewno jako pierwsi na Oferii.

Link Cytuj

0
mi się wydaje, że zasady takiego biznesowania są dosc skomplikowane. Niemniej powodzenia:"

Link Cytuj

0
zielak233
Generalnie powiem tak, że to jest biznes nie tyle skomplikowany co zbudowany z wielu obszarów, a to wiąże się z koniecznością dobrego zarządzania. Jeżeli kogoś interesuje biznes, w którym może rzeczywiście działać i osiągać z tego dużą satysfakcję oraz pewne zyski to jest to właściwy rodzaj. Jeżeli chodzi o np. budkę z hot-dogami to wiadomo, że tu sprawa jest prostsza.

Link Cytuj

0
Mam nadzieję, zę jak juz bedziesz miał wielką sieć, to oferiowicze bedą mieli zniżkę". Trzymam mocno kciuki!

Link Cytuj

0
zielak233
Będę pamiętał...ale wystarczy mi jedna, ale wyjątkowa knajpka i będę szczęśliwy.

Link Cytuj

0
Super. Jakość przede wszystkim " Popieram.

Link Cytuj

0
zielak233
Jakość, i to nie tylko w produkcie ale przede wszystkim obsłudze to podstawa każdego biznesu!!!

Link Cytuj

0
Jakość obsługi nie zawsze jest zalezna od własciciela restauracji. No ale często też własciciele nie bardzo sie tym interesują. To sie na całe szczęsacie ostanio zmienia, bo nie znosze być obsługiwana przez kogoś, kto ma do mnie pretensje, chyba tylko za to, ze śmiałam do niego przyjść.

Link Cytuj

0
Ostatnio obserwuje takie zjawisko u siebie w pracy. Od niedawna pracuję w firmie handlowej. Patrząc na niektórych handlowców, można by pomyśleć, że to straszny problem jest dla nich gdy przychodzi klient i trzeba go obsłużyć.

Link Cytuj

0
Nie rozumiem takich ludzi tym bardziej, że ja kiedy pracuję, to wolę, zeby sie dużo działo. Inaczej się nudzę i czas mi się dłuży. Poza tym tylko przez kontakt z drugim człowiekiem można się czegoś nauczyć. Tak więc taka postawa szkodzi nie tylko wizerunkowi firmy, klientom, ale i samym pracownikom.

Link Cytuj

0
Własnie dlatego przestało mi sie podobać w tej pracy. Pierwsze 3 miesiące buszowałem po magazynie w celu zapoznania się z asortymentem. Wydawanie towaru, przyjmowanie dostaw, poznawanie klientów asortymentu itd, generalnie duzo sie działo i 8 godzin schodziło raz dwa. A po przejściu do biura, nudy + wspomniana atmosfera, wielki problem pracowników, ze muszą pracować :" i generalnie klęska. Po kilku latach własnej działalności nie jestem w stanie siedzieć w pracy nic nie robiąc, a widać że tak sie pracuje gdy wypłata jest z góry znana. Na pewno nie wszędzie tak jest, ale teraz wiem o co chodzi gdy ide do zusu załatwić jakąś sprawę - rozumiem zasadę :"

Link Cytuj

0
zielak233
Pracowałem tu i tam, w handlu i w produkcji i powiem tak - wszystko zależy przede wszystkim od naszego podejścia. Jeśli ktoś chce pracować bo go to rozwija, nie lubi nudy i wie, że praca polega na robieniu czegoś a nie zbijaniu bąków "bo przecież i tak zapłacą" to nawet w najnudniejszym miejscu będzie szukał dla siebie miejsca i zajęcia przynajmniej do czasu aż znajdzie inną pracę. Tak naprawdę chodzi o uczciwość w podejściu do pracy. Ktoś mnie zatrudnia, płaci pieniądze - ja pracuję niezależnie od tego jaka to praca. Nie mówię oczywiście o tym kiedy łamane są przepisy czy dzieją się jakieś inne, nieszablonowe rzeczy ale o normalnej sytuacji.

Link Cytuj

0
Akurat w mojej sytuacji nie ma takiej możliwości, bo musze sie wielu rzeczy nauczyć, żeby móc samemu działać. Obecnie próbuję ta wiedzę zdobyć, jednak przy ludziach , którzy wolą siedzieć w necie zamiast cokolwiek zrobić niewiele się nauczę, jest to więc dla mnie strata czasu.
Przez ostatnie kilka lat zajmowałem się tylko własną działalnością i nic nie robienie było czysta stratą pieniędzy. Teraz jesli mam czas przeznaczony na prace nie bardzo umiem się obijać :/ i szczerze mówiąc mam nadzieję, ze tej umiejętności nie posiądę :"

Link Cytuj

0
Nie no bez przesady!!! Nie bądźmy też tacy zaraz pracowici. Jeżeli mamy pracę stałą, na umowę, ale dorabiamy i w zasadzie to ta praca "druga" jest naszą jakąś tam pasją to czemu nie pracować na zasadzie "zrobić swoje ale bez przesady" skoro za to płacą i nasz chcą! Jeżeli jest czas i nikt nas za to nie goni aby sobie posiedzieć, to trzeba to wykorzystać. Chyba, że w tym czasie możemy rozbić coś na rzecz tej drugiej pracy. Ale jeśli nie, bo taki jest charakter pracy to czemu nie posiedzieć na necie na koszt pracodawcy?

Link Cytuj

0
zielak233
Kwestia uczciwośći w stosunku do pracodawcy. No ale zaraz się podniosą głosy, że pracodawcy nas wykorzystują. Tylko proszę mi wskazać, w którym miejscu wykorzystuje nas pracodawca jeśli mamy czas na "nic nie robienie" albo siedzenie na "necie"?

Link Cytuj

0
Mogę sobie posiedzieć godzinkę w necie, ale dłużej to już męka. Tutaj nie chodzi o uczciwość, ale o to że nic nie robienie jest gorsze od najcięższej pracy, czas sie wlecze, patrze na zegarek jest 12:04, znów zerkam, a tam wciąż 12:04.
O tym, że w tym czasie mógłbym zrobić coś pożytecznego dla siebie nie wspominam. Poczucie marnowanego czasu...a życie stygnie.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

czy aj dobrze rozumiem? czy Wy narzekacie na to, że macie w pracy czas na buszowanie po necie albo "nic nie robienie"?

Link Cytuj

0
ollja

o to dzisiaj godzink dziennie spędzana w intenecie? no właśnie - a ile statystyczny Polak spędza czasu  w sieci? są na to jakieś badania, raporty ?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe