• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Pizzeria

(obserwuj)
Najpierw pytanie - kto nie lubi pizzy? :D

Jak myślicie jaka jest recepta na osiągnięcie sukcesu w tej branży?
W Poznaniu była świetna pizza na telefon, 50cm średnicy, pyszota :" Ten rozmiar to była promocja, początkowo na lato, później została na dłużej. Bardzo wielu znajomych zamawiało od nich. Promocja sie skończyła, niedługo później firma zniknęła.

Konkurencja duża, jak przekonać klienta?

Link Cytuj

0
Ceną, niestandardowymi połączeniami, smakiem. I najlepiej otworzyć pizzerie w takim miejscu, gdzie jeszcze żadnej nie ma. I o reklamie nie można zapomnieć.

Link Cytuj

0
rubia15
moim zdaniem świetne są pizze z dostawą do domu- kiedy braknie czasu/ chęci bądz składników na obiad możliwość zamówienia pizzy do domu jest świetna, sama nieraz korzystam :"

Link Cytuj

0
Najlepsze są promocje. Moim zdaniem telepizza odnosi sukces z powodu promocji 2 za 1 i jeszcze często wprowadza dodatkowe promocje.

Link Cytuj

0
zielak233
Z doświadczenia wiem, a pracowałem ponad trzy lata jako manager w restauracji, że podstawa to dobra obsługa. Potem sam produkt, czyli tutaj pizza, potem cena, a potem inne sprawy. Jeżeli pod wieloma względami olejemy sprawę obsługi to biznes prędzej czy później padnie. Kto w was nie spotkał się z takim przypadkiem: zamawiasz pizze, głos w słuchawce mówi, że dostawa będzie w ciągu 30-45 min. Mija ten czas i nic. Mija godzina i nic. Dzwonisz, pytasz co się dzieje, a w lokalu mówi, ze dostawca już wyjechał. Kiedy po 10ciu minutach wreszcie dostajesz pizze to jesteś już pełen nerwów i masz jej dość. A także tej pizzerii.

Link Cytuj

0
zielak233
Badania w lokalach, zwłaszcza typu fast food czy pizzerie, mówią jasno, że każdy niezadowolony klient o swoich doświadczeniach " złych oczywiście" powie co najmniej 10ciu innym ludziom. To sprawia, że te 10 osób zanim wybierze lokal do którego chce zadzwonić już wyeliminowuje z głowy ten "zły". Z kolei jeden zadowolony klient mówi dobrze o lokalu co najwyżej 3-5 osobom, bo przecież jak wszystko jest ok to traktujemy to jako normę i się to nie wyróżnia, a to z kolei powoduje, że nie ma potrzeby o tym mówić. No chyba, że spotka nas coś wyjątkowo dobrego. No i tu tkwi sukces! Wyjątkowość!!!

Link Cytuj

0
zielak233
Pomyślcie jak wielka jest różnica w jakości pizzy między poszczególnymi lokalami oferującymi ten produkt. Ja określiłbym ją jako mieszczącą się w przedziale 5-30%. Tzn, że zazwyczaj jest różnica "5%", a czasami wyraźna "30%". A jaka potrafi być różnica w obsłudze? Stawiam na 20-100% ! Kto nie stawia na obsługę ten ginie. hasło, że najważniejszy jest klient nie jest pustym sloganem, bo ono jest rzeczywiście najważniejsze jeżeli w firmie działa.

Link Cytuj

0
zielak233
A wracając do pomysłu na pizzerie i jak się wyróżnić? Ja skupiłbym się na gwarantowanym czasie dostawy tzn. jeżeli standardem jest, że dostawa w twoim lokalu ma trwać do 45min to przy każdym spóźnieniu "a idzie to kontrolować bo przecież mamy czas w którym klient dzwonił do nas" dajemy klientowi pizze np. za pół ceny. Jestem pewien, że sytuacje takie będą pojawiać się w granicach 5% przypadków "tu kłania się odpowiednia organizacja produkcji" więc koszt będzie niewielki a zysk ogromny, bo mamy klienta, który jest pewien, że towar będzie na czas, a jeśli nie to ma gwarancję satysfakcji. Proste i skuteczne!

Link Cytuj

0
zielak233
Nie będę tu sypał z rękawa pomysłami, a mam ich sporo, bo jak tylko miałbym finanse to otwieram taki biznes i nie przeszkodzi mi, że w moim mieście jest już kilkanaście pizzerii, bo wiem, że jestem w stanie ich szybko prześcignąć. Dlaczego? Bo oni stawiają na zysk, a ja na klienta. Zysk przyjdzie sam.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Ja bym poszła trochę w drugą stronę, i nie stawiała na tradycyjną pizzę , bo takich w każdym mieście pełno. tylko otworzyła lokal z prawdziwą pizzą z pieca opalanego drewnem.  Lokali , które oferują taką pizzę jest wciąż mało (za mało), a każdy, kto choć raz spróbuje takiej pizzy, potem już nie wraca do tych tradycyjnych, ociekających tłuszczem, pospolitych. 

Link Cytuj

0
ollja

no ale taki lokal, to chyba kosztowny ? prawdziwy piec opalany drewnem na pewno sporo kosztuje... czy to w ogóle się opłaca? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

zgadzam się, na pewno trzeba będzie na niego trochę wydać, ale z drugiej strony, jeśli potem mają być z tego zyski, to wiadomo, że na początku najpierw trzeba zainwestować. 

Link Cytuj

0
ollja

no. oby się to zwróciło. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

zazwyczaj pizzerie nie mają problemów z pozyskaniem klientów i taki biznes łatwo jest rozkręcić, o ile tylko rzeczywiście stawia się na smaczą pizzę, zainwetsuje się trochę w reklamę - przynajmniej ulotki, i znajdzie się dobrą lokalizację.

Link Cytuj

1
ollja

pizzeria, jak każdy lokal gastronomiczny, na pewno musi też spełnić szereg wymogów sanitarnych i gospodarczych, aby w ogóle taki lokal mógł funkcjonować. czy możecie mi wymienić te najważniejszE? bo podjerzewam, ze na przykład takiego lokalu nie można otworzyć sobie ot tak - budynek pewnie musi odpowiednią wilekość? chociaż - zdarzyło mi się być w pizzerii, która miała wielkość może 20 m2.... ledwie 4 stoliki się tam mieściły...a to chyba za mało, jeśli chce się, aby lokal jakoś funkcjonował... 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe