|
|
|
Rozejrzyjmy się wkoło. Nie wszyscy mają samochody, nie wszyscy mieszkają w centrum i mają wokół siebie galerię handlową, nie wszyscy też wychodzą z domu. Dlaczego by nie wykorzystać tego pola, i założyć działalność, i robić zakupy z dostawą do domu dla ludzi starszych, lub wszystkich innych zainteresowanych ? Jak myślicie - czy to by się u nas sprawdziło ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Jest masa tego typu sklepów. Ale napewno nie wszędzie. Wszystko zalezy od ceny. Ale same zakupy się raczej nie sprawdzą. Raczej sklep z darmową dostawą.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
A może to chodzi o przedsięwzięcie na zasadzie "wyprowadzę pani psa na spacer".
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Dokładnie tak. Np. studenci - zawsze narzeka się na brak możliwości zarobku. Taka osoba mogła by mieć swoją panią sąsiadkę, której regularnie robiłaby zakupy za opłatą. Starsza osoba nie pójdzie do sklepu i nie będzie dźwigać tony siatek, a wiadomo - zakupy zrobić trzeba. Nie widzicie w tym szansy na zarobek ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Jest kilka powodów czemu by nie wykorzystać tego pola. Po peirwsze składka Zusowska, zdrowotna, koszty otwracia firmy, biurokracja. Wydaję mi się, że to odstrasza większość ludzi.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
To są koszta, jak przy każdej innej branży - nieważne jaka działalność, przez biurokrację trzeba przejść. I nie da się tego uniknąć, tak jak i płacenia składek. A taki biznes, wcale nie musi być mniej dochodowy niż inny.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Jak z zakupami na święta ? króluje internet, czy jednak wolicie chodzić samodzielnie, szukać i wybierać/?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ostatnio w moich zakupach zdecydowanie króluje internet.
a to z dwóch powodów: po pierwsze - taniej, zdecydowanie niższe ceny w intenetowych sklepach są niż w stacjonarnych, i co z tego, że muszę czekać na przesyłę - wolę tak, niż przepłacać. A po drugie - wygodniej. takie zakupy mogę zroić siedząc w fotelu, leżąc na łóżku...wszędzie... i to mi się podoba;-)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a co z przyjemnością chodzenia po sklepah? buszowaniem między półkami, polowaniem na promocje? robiąc zakupy w internecie niestety , ale jestesmy tego pozbawieni. a ceny - trzeba też doliczyć koszty dostawy....no i co w przypadku gdy dostarczony towar nie jest taki, jaki zamawialiśmy ?
uważam, że zaupy na zamówienie to super pomysł dla ludzi starszych..ale my młodzi - nie wierzę, że sobie odmawiamy przyjemności chodzenia po sklepach!
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
jaki sklep interentowy polecacie, który dowozi zakupy i jest wiarygodny i godny zaufania?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
chyba najbardziej znany i popularny jest sklep internetowy Alma. Ale uprzedzam - tak jak sklep stacjonarny, tak i internetowy - nie ma najniższych cen na rynku..aczkolwiek jakość produktów i usługa jest adekwatna do cen. Kiedyś coś mi się obiło o uszy, że i Tesco planuje uruchomić swój sklep internetowy..
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
jakoś nie wyobrażam sobie zamawiać "mięso" przez internet...już widzę, w jakich warunkach oni je przechowują. i na pewno dla takich klientów zamawiających przez internet, mają towary wątpliwej jakości.. co jak co, ale pewne rzeczy wolę przed zakupem zobaczyć na własne oczy...
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
nie do końca sie z tym zgodzę. takie sklpey , oferujące zakupy przez internet, muszą dbać o klienta i nie mogą sobie pozwolić, na żadne wpadki przy takich zakupach, bo po prostu straca klientów, a przecież to dla niego działają w internecie. wszelkiego rodzaju produkty mrożone są przewożone w lodówkach, zamontowanychw samochodach, wiec nie ma sie co martwić o mrożonki, które mogą sie rozmrozić.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
pytanie jak z reklamacjami też w takich sklepach. ja nie miałam jeszcze sytuacji, ze coś było nie tak..ale gdyby... to jestem ciekawa w jaki sposób byłoby to rozwiązywane. np. jak policzę mi źle przy kasie, to idę do obsługi klienta i oddają pieniadze...a w tym przypakdu...przecież nie będę gonić po mieście dostawcy czy kierowcy...
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
reklamacje, jak wszędzie są uznawane, i nie ma z tym najmniejszego problemu. ok - może zdarzyć się, że wśród zamówionych produktów, akiegoś zabraknie, ale czegoś będzie za dużo/za mało ale wtedy trzeba jak najszybciej zgłosić to do działu obsługi klienta i sprawa zostanie szybko rozwiazana.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Chcialem otworzyc sklep internetowy z artykulami spozywczymi jak rowniez z chemia .Nie wiem jednak jak poradzic sobie ze swiezymi produktami typu warzywa owoce , albo z tymi z krotkim terminem waznosci typu nabial ?Przeciez nie zamowie dwoch jablek i jednego pomidora od dostawcy , poniewaz takie mam zamowienie. Kupic w pobliskim sklepie bez sensu , a nie chce miec stacjonarnego sklepu. Czy ktos moze mi pomoc w tej kwestii? dziekuje.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
zakładając, że sklep będzie dobrze funkcjonował i, że będzie się miało podpisaną dobrą umowę z dostawcą - bo rpzecież takowego mieć trzeba ( no chyba, że ktoś chce bazować na produktach własnych - z własnego ogródka), to wtedy po pierwsze: na pewno będzie sprzedawało się więcej niż 1 ogórek dziennie i 2 jabłka, po drugie - nie powinno mieć znaczenia dla dostawcy, czy dzisiaj weżmie sie od niego 1 produkt, czy 10 kg. umowa to umowa, i o nią i jej dobre warunki należy zadbać.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ewentualnie zawsze jest też taka możliwość, że można przeceniać rzeczy, które mają krótki lub zbliżający się termin przydatności. wiele sklepów tak robi, i chyba jest to opłacalne, bo lepiej jest sprzedać produkt nawet za połowę ceny, niż wyrzucić go, i nie mieć z tego nic. przynajmniej takie jest moje rozumowanie.
pytanie też, czy ludzie - robiąc zakupy przez internet, w ogóle kupują warzywa, które przecież zawsze można kupić w okolicy - na jakimś targu czy coś....zawsze ma się pewność, że będą świeże i dobre.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
kupują, kupują. inaczej jaki sens byłby w robieniu zakupów przez internet, skoro warzywa można kupić w osiedlowym sklepiku, mięso też pewnie na okolicznym targu. wychodząc z takiego założenia, rzeczywiście - internetowe zakupy tracą na znaczeniu. ja wychodzę z założenia - albo zamawia się przez inetrent wszystko - bo pozwala to zaoszczędzić czas, albo idzie się na zakupy stacjonarne i kupuje rzeczy tanśze, ładniejsze, lepsze, smaczniejsze.... ale też nie zawsze. bo nigdy nie mamy pewności, czy mięso kupowane na targu będzie lepsze i świeższe od tego kupionego w sklepie przez internet.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ok, ja należy do tej grupy sceptyków, którzy jakoś nie mogą się przekonać do zakupów przez internet. spróbujecie mnie przekonać?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|