• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jak dobrze wypromować firmę?

(obserwuj)
silver_cloud
Chcę by moja firma była marką rozpoznawalną i popularną. Jak mogę to zrobić za pomocą dosyć niskich kosztów?

Link Cytuj

1
silver_cloud
Oj widzę że nikt nie odpowiada, szkoda.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Będę musiała sobie jakoś poradzić sama własnymi siłami.

Link Cytuj

0
pomoc nadchodzi.... proponuję czarny PR.. głośny i skuteczny.. a przede wszystkim wzbudza kontrowersje...

Link Cytuj

0
troche za malo danych. powiedz chociaz jaka branza.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Strony internetowe, reklama, projektowanie grafiki.

Link Cytuj

0

Najprostszym sposobem na dobra reklamę skierowaną do konkretnych odbiorców jest dodawanie swoich pozycji w internetowych katalogach firmowych/branzowych np. http://www.jig.pl/ .

Link Cytuj

0
ollja

Modne ostatnio stało się również zakładanie profili w serwisach społecznościowych. Przy ich wyborze jednak zalecałabym jednak ostrożność i przemyślaną strategię. Ale efekty - mogą być na prawdę zdumiewające.  Polecam założenie własnego Fun Page'a  - doskonały sposób, na zwiększenie świadomości marki/firmy. Dodatkowo, można również na FB wykupić reklamę, za na prawdę niskie ceny.  Kilka dolarów dziennie, a klientów może tylko przybyć. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Skupianie się tylko na promowaniu firmy w tzw. Social Media jest błędem, bo nie każda firma "musi" istnieć w tego rodzaju portalach. Czasem bardziej można w ten sposób firmie zaszkodzić, niż pozyskać klientów/odbiorców - np. poprzez złośliwe komentarze konkurencji, czy niezadowolonych klientów. Wszystko też zależy od tego, czym zajmuje się firma i kto jest odbiorcą ich produktów. Bo ciężko będzie znaleźć odbiorców np.  farb/cegieł/materiałów budowlanych na takich portalach. 

Dlatego zanim zdecyduje się na zaistnienie w Social Media, należy dobrze to przemyśleć. 

Dobrą formą reklamy swojej firmy jest zaistnienie na różnego rodzaju forach tematycznych, dobre pozycjonowanie firmy, wyżej wspomniane Adwordsy, a także jakaś fajnie przeprowadzona akcja promocyjna - za niewielkie pieniądze. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

polecam też różnego rodzaju akcje flashmobowe - czyli zgromadzić pewną grupę ludzi i przeprowadzić na mieście jakąś akcję. bardzo to popularne, ale też oczywiście musi to być dostosowane do produktu/marki.  ale jak się dobrze pomyśli, to wszystko da się fajnie przeprowadzić. 

Link Cytuj

0

coś w tym jest, że dobrze jest się promować w internecie, ale nie zapomninajmy o tradycyjnych formach reklamy, jka na przyklad outdoor, ten artykuł  http://www.newsline.pl/praktykapublicrelations/artykuly/art185,dlaczego-outdoor-nie-zginie.html  dowodzi tego, że takie formy reklamy nie tylko są jednymi z bardziej skutecznych, ale też należą do najtańszych 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

oczywiście, że tak. nie dałoby się żyć tylko z samej reklamy w internecie, choć wiadomo, że przyszłość do niej należy. ale reklama zewnętrzna jest, była i zawsze będzie istnieć, podobnie jak i ta w TV.  a może znacie jakieś ciekawe przykłady reklamy outdoorowej ? 

Link Cytuj

0

oczywiście - Heyah. Chyba do dziś żadna inna marka nie powtórzyła jej sukcesu, i nie wpadła na pomysł równie ciekawej i oryginalnej kampanii reklamowej. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

łapa na billboardach to był jeden z najbardziej udanych pomysłów kampanii reklamowej tej Firmy. Ale podobny pomysł był również wykorzystywany przez inne marki. Ale chyba żadna rzeczywiście nie powtórzyła kwestii Heyah. 

Link Cytuj

0
ollja

to prawda - reklamy mieli świetne, ale mam wrażenie, że po wielkim Boom i wielkim sukcesie "łapy, teraz cicho zrobiło się i chyba ta marka mało popularna się zrobiła. takie mam wrażenie. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
ollja:

to prawda - reklamy mieli świetne, ale mam wrażenie, że po wielkim Boom i wielkim sukcesie "łapy, teraz cicho zrobiło się i chyba ta marka mało popularna się zrobiła. takie mam wrażenie. 

niee... w TV idzie własnie najnowsza reklama Heyah - również całkiem udana. 

Link Cytuj

0
ollja

nie wiedziałam jeszcze...... albo szybko ją zdjeli. można ją gdzieś w sieci znaleźć? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

tak. na Youtubie znajdziesz bez problemu. 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe