• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Prestiżowe marki.

(obserwuj)
Jakie marki uważacie za prestiżowe? Chodzi mi o wszystkie, jakie przychodzą Wam do głowy - mogą być telefony, operatorzy, banki, samochody, odzież itp.

Link Cytuj

0
rubia15
Dla mnie prestiżowe znaczy niedostępne dla zwykłego śmiertelnika ze względu na wysoką cenę lub małą podaż- a więc Maybach, Dior, Chanel, Bang&Olufsen, Prada- 5 pierwszych typów kto&#174e przyszło mi do głowy :"

Link Cytuj

0
No ale np. perfumy diora czy chanel nie są znowu jakąś nieosiągalnością.

Link Cytuj

0
Ale używanie tylko kosmetyków diora to już luksus.

Link Cytuj

0
ollja

Dior czy Chanel to już niestety nie luksus. 

Można kupić te marki po atrakcyjnych cenach. Internet otwiera przed nami półki z przecenami. Wystarczy poszukać, czy to na polskich, czy zagranicznych serwisach. 

Badania pokazują, że coraz więcej z  nas kupuje w internecie. Prognozy na przyszłość  są jeszcze lepsze.  Więc w przyszłości, mało kto będzie chodził po takie rzeczy do perfumerii . Bo jak wiadomo w cenę produktu wliczone jest mnóstwo rzeczy....

A w internecie płacimy za produkt...nie za miejsce na półce, oświetlenie. itp... 

Link Cytuj

0
beyboss

Nie rozumiem pojęcia "prestiżowe marki". Czy dzis wogóle coś takiego jeszcze istnieje? Moim zdaniem to już nie te czasy. Doszło do tego, że ludzie nawet jak nie mają na coś pieniędzy to i tak kupują daną rzecz, po to tylko, żeby nie być gorszym.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

To się nazywa snobizm, albo kupowanie rzeczy na pokaz.  Są jeszcze takie marki, które uchodzą za prestiżowe. Np. Apple. Jeszcze nie każdy w Polsce może pochwalić się komputerem z jabłuszkiem. 

Link Cytuj

0
ollja

jakie jest Wasze pojęcie snobizmu? Moja znajoma uważa, że snobem jest osoba, której nie stać na zakup drogich produktów, ale je kupuje, po to, aby móc  się nimi później chwalić przed znajomymi. Coś na zasadzie: nie stać mnie na kupno Mercedesa, ale ponieważ wkurza mnie sąsiad, który mieszka obok mnie, to kupie i niech go zazdrość zje. A mi się wydaje, że to nie jest snobizm. To bardziej - głupota? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

wg mnie opisany powyżej przypadek jest przykładem snobizmu. Kogoś nie stać na drogiego Mercedesa, ale kupi go, bo chce się pochwalić nim przed rodziną czy znajomymi...nie wiem, jakie może być inne pojęcie snobizmu... macie jakieś pomysły ? 

Link Cytuj

0
ollja

zaciągać kredyt tylko po to żeby wkurzyć sąsiadow - no jak tego nie uznać za głupotę. dla mnie to taka nazwa jest tutaj prawidłowa. 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe