• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

jak sprawić żeby marka dobrze sie kojarzyła

(obserwuj)
macie jakieś pomysły?

Link Cytuj

0
Stawiam na działalność charytatywną. Choć tu można przegiąć- Pampers i pokazywanie chorych dzieci gdzie jakiś grosz idzie na ich leczenie to już dla mnie przegięcie.

Link Cytuj

0
Wspieranie sportu - co oczywiście też nie jest dla każdej marki "ciężko wyobrazić sobie żeby klub piłkarki był sponsorowany przez firmę kojarzącą się z typowo "kobiecymi" produktami", ale już Mcdonald, promujący sport i zdrowy tryb życia się sprawdził"

Link Cytuj

0
Na mnie pozytywnie podziałało, jak się dowiedziałam, ze lotto wspiera sport. A co powiecie, o finansowaniu szkół - jak tesco? Kiedys przeczytałam, ze firma, działając - zaciąga dług wobec społeczeństwa. I chyba rzeczywiście tak jest.

Myślę, ze dobrze jest też, kiedy marka kojarzy sie z czymś zdrowym - jak np. płatki nestle fitness, albo Wasa

Link Cytuj

0
Myślę, że sposób produkcji też wpływa na skojarzenie z marką. Np. to, że kosmetyki nie są testowane na zwierzętach, albo jajka sa od kur z chowu innego niż klatkowy.

Link Cytuj

0
Zatrudnić super modelki do reklam w TV :"

Link Cytuj

0
Tak sie robi z reklamą samochodu". Jest sobie samochodzik, a w środku ładna pani gratis".

Link Cytuj

0
rubia15
A mnie denerwuje dokładanie na siłę ładnych lasek. Pani siedząca na pile motorowej... wyskakująca z bagażnika.... wydaje mi się że to tylko efekt braku pomysłów agencji kreatywnych.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Na mnie zawsze dziala kojarzenie z dobroczynnością w stosunku do zwierząt.

Link Cytuj

0
Ale np. pedigrie działa na rzecz zwierząt bardzo intensywnie, ale ich pokarm jest...podłej jakości. # czy 4 procent mięsa...

Link Cytuj

0
silver_cloud
pierwsze słyszę, poza tym nawet ten fakt nie jest w stanie mi obrzydzić marki, jeśli wiem że pomaga ona czynnie np ratowaniu bezdomnych i chorych zwierząt. Nigdy jednak nie mam pewnosci ile prawdy jest faktycznej a ile podrasowanej na cele reklamowe.

Link Cytuj

0
Nic nie pomoże, gdy produkty tej firmy same jej nie reklamują, najlepsza reklama to zadowoleni klienci, plus charakterystyczne i takie same stylistycznie reklamy. Owszem można zaskakiwać reklamą też, ale jakiś element identyfikacyjny  marki musi pozostawać niezmienny.Wszelkie inne działania mają mniejsze znaczenie według mnie.

Link Cytuj

0

Trudno dawać jakieś uniwersalne pomysły czy rady. Wszystko zależy od branży i kategorii porduktu, gr. docelowej itd.

Natomiast jeśli chodzi o kwestie dot. P.R. to najlepiej wspierać dziedziny, które łatwo można wizerunkowo skojarzyć z marką, branżą itd.

Np. Danone wspierający dożywianie dzieci...

Link Cytuj

0
welessar:
Wspieranie sportu - co oczywiście też nie jest dla każdej marki "ciężko wyobrazić sobie żeby klub piłkarki był sponsorowany przez firmę kojarzącą się z typowo "kobiecymi" produktami", ale już Mcdonald, promujący sport i zdrowy tryb życia się sprawdził"

To prawda. Ok. 2/3 działań sponsoringowych na świecie opartych jest na wspieraniu sportu. 

A jeśli chodzi o kwestie typowo "kobiecych" produktów to zawsze można wspierać te dziedziny, które budzą zainteresowanie kobiet jak np. łyżwiarstow figurowe b. popularne w USA.

Generalnie to 99% produktów i marek można wspierać przez sport - wszystko jest kwestią dobrania odpowiedniej dyscypliny sportu wizerunkowo kojarzącej się z marką/branżą i pozwalającej na dotarcie do możliwie najszerszego grona gr. docelowej...

Link Cytuj

0
ollja

Dać gratisa;-)

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

a konkursy działają na Was? Lubicie się trochę wysilić? Czy wolicie kupić 10 opakowań tego samego produktu i odebrać nagrodę?

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

a nie macie wrażenia, że coraz więcej sklepów, np. hipermarketów, kusi róznym promocjami ? już nawet nie chodzi o jakieś punkty, programy lojalnościowe, ale np. można wygrać darmowe zakupy, kup jeden produkt, drugi taki sam dostaniesz gratis.. co o tym myślicie? 

Link Cytuj

0
ollja

i dobrze, bo wszystko to jest tylko z korzyścią dla klienta. wiadomo - im większa konkurencja między sklepami, tym większa korzyść dla klienta. sklepy muszą walczyć o klientów, i sprawić by robiły zakupy własnie u nich. a czy w Polsce istnieje w ogóle jeszcze sieć sklepów Geant ? Billa? Co sie stało z tymi sklepami? Swego czasu były bardzo popularne.. 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe