• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

rozpoznawalność marek przez dzieci

(obserwuj)
_kasiuuula_

Przez przypadek natrafiłam na ciekawy artykuł umieszczony w internecie na stronie www.supermozg.gazeta.pl  "Nawet pięciolatki bywają przywiązane do marek" . Wklejam tutaj linka, bo może na tym forum kogoś zainteresować.

supermozg.gazeta.pl/supermozg/ 1,91626,10316756,Nawet_pieciol atki_bywaja_przywiazane_do_mar ek.html

(jako źródło podane jest PAP).

Link Cytuj

0
ollja

mnie to nie dziwi. skoro już prawie 10 latek ma swoją komórkę, to nie ma nic dzinwego w tym, że 5 latek ma swoje ulubione marki. kiedyś oglądałam program o takich kilkulatkach uzależnionych od Fast Foodów. Ale moim zdaniem to tylko i wyłącznie wina rodziców, którzy swoje poprzez swoje nawyki i przyzywczajenia, uczą swoje dzieci złych zachowań. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
ollja:

mnie to nie dziwi. skoro już prawie 10 latek ma swoją komórkę, to nie ma nic dzinwego w tym, że 5 latek ma swoje ulubione marki. kiedyś oglądałam program o takich kilkulatkach uzależnionych od Fast Foodów. Ale moim zdaniem to tylko i wyłącznie wina rodziców, którzy swoje poprzez swoje nawyki i przyzywczajenia, uczą swoje dzieci złych zachowań. 

pamiętasz może tytuł tego programu? 

Link Cytuj

0
ollja
Alexandra_Czubak:
ollja:

pamiętasz może tytuł tego programu? 

niestety, nie pamiętam. ale było to chyba na BBC Knowledge. Niemniej jednak ciekawa jestem jaka jest opinia psychologów na temat ulubionych marek dzieci. Skąd to się bierze ? 

Link Cytuj

0

Kochani,

mam taką gorącą prośbę jeśli dysponujecie artykułami/ programami/ książkami na temat rozpoznawalności marek u małych dzieci bardzo proszę o info, najlepiej na maila: interambient@interia.pl

Zamierzam pisać pracę magisterską na ten temat, a wszystko zaczęło się od tego jak poprosiłam moją 2-letnią córkę by zamknęla oczy i pomyślala o czymś miłym. Po chwili spytałam: o czym myślisz?? Uslyszałam odpowiedź: - o HENIU!!??

-jakim Heniu??!!??

- z Tesco!

stąd też córa stała sie dla mnie muza by ten temat opracować i dlatego też jeśli słyszeliście o jakis badaniach reklamy prowadzonych na dzieciach, albo generalnie cokolwiek na temat dzieci i postrzegania przez nie reklam, pls dajcie znać...:)

Może być to nawet niedoprecyzowane info, jakaś idea gdzie można byłoby coś znaleźć - będę wdzieczna za wszelki pomysły:)

Pozdrawiam,

Kaja

Link Cytuj

0
ollja

super temat na pracę. jak tylko coś znajdę, to podeślę. 

Link Cytuj

0

O super :)

Z góry dziękuję i jak coś też się polecam.

Pozdr.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

a może i u Waszych dzieci zaobserowaliście jakieś ciekawe zachowania związane z reklamami zabawek, czy też innych produktów dla dzieci ? 

Link Cytuj

0
ollja

podstawowa reakcja to oczywiście ogromna radość i ten niesamowity błysk w oku 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe