|
|
|
czy są jakieś cechy, jakimi powinna odznaczać się nazwa marki ? np. ograniczenia, co do długości wyrazu. może jakiś zlepek konkretnych liter powinien być ? co jest najważniejsze, przy dobieraniu nazwy marki ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Tez jeszcze należało być rozgraniczyć, czy mówimy o nazwie - marki - produktu, czy raczej skupiamy się na nazwie firmy, bo tutaj preferencji co do nazwy moga się zecydowanie różnić. Niemniej jednak każda nazwa powinna od razu budzić pewne skojarzenia. Nie powinna byc za długa, a być łatwą do zapamiętania, dobrze się kojarzącą, przyjemną.Nie może budzić żadnych złych emocji.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
dla mnie idealna nazwa to taka, która jest po prostu łatwa do zapamiętania, polskojęzyczna! taka, że jak będę w sklepie, to od razu wpadnie mi ona do głowy, a nie że będę musiała chodzić między półkami i jej szukać.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a co myślicie o nazwach dwuczłonowych ? łatwiej się je zapamiętuje, czy nie bardzo ? Jakie znacie ciekawe Waszym zdaniem, dwuczłonowe nazwy ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
mam tutaj na myśli nazwy firm składające się z dwóch a nawet więcej wyrazów - o ile spotkaliście się z takowymi.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Piotr i Paweł na przykład. Ja osobiście mam wrażenie, że takie nazwy o wiele łatwiej się zapamiętuje.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|