• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Marka polska czy marka zagraniczna?

(obserwuj)
Alexandra_Czubak

Spotkałam koleżankę. Zaczęłyśmy rozmawiać na temat polskich książek. Ona powiedziała, że nie czyta literatury polskiej, bo woli zachodnią. ok...ale dlaczego nie czyta? Bo jej się nie podobają tematy? Nie...bo są po prostu polskie. Polskie - znaczy gorsze. 

A jak jest z Wami? Na prawdę mając do dyspozycji dwa produkty, dwóch różnych producentów - wybierzecie polski czy zachodni ? 

Link Cytuj

0
beyboss

zależy co.

artykuły spożywcze - zdecydowanie wybieram te produkcji Polskiej.

Ale już jakiś sprzet c- raczej wolę te zagraniczne..nie wiem dlaczego...może dlatego, że wciąż funcjonuje u nas stereotyp, że jak zagraniczne to znaczy lepsze.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

No właśnie. czy nie czas przestać żyć już stereotypami ? 

Link Cytuj

0
ollja

cięzko się od nich uwolnić niestety. A co z akcją "Teraz Polska"? Ona chyba promowała polskie produkty i rodzime firmy.

Link Cytuj

0
ollja:

cięzko się od nich uwolnić niestety. A co z akcją "Teraz Polska"? Ona chyba promowała polskie produkty i rodzime firmy.

prawdopodobnie ktoś zbił kasę za opłaty używania symbolu TERAZ POLSKA i na tym sie skonczyło

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
rafal-bhp:
ollja:

prawdopodobnie ktoś zbił kasę za opłaty używania symbolu TERAZ POLSKA i na tym sie skonczyło

Akcja "Teraz Polska" wciąż istnieje. Co jakiś czas ogłaszane są konkursy na wyłonienie najlepszego produktu rodzimego w danej kategorii. Teraz np. trwa konkurs "Teraz Polska Promocja" , który ma na celu wyłonienie najlepszych prac magisterskich dotyczących promocji Polski. Szczegóły tutaj: http://www.terazpolska. pl/index.php

Oby więcej takich akcji, bo marki polskie wcale nie są gorsze! 

Link Cytuj

0
beyboss

oooo.... A co można wygrać? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Nagrody ciekawe - oprócz pieniędzy ( łączne nagrody pienięże o wartości 50 tyś. zł) ale także staże, praktyki

I co ważne - najlepsze pracę będą mogły być opublikowane. Więc chyba warto. 

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Tak, jestem pewna http://forum.trojmiasto.pl/nieswieze-mieso-t148456,2,28695.html

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

o, a to chyba powinno być w wątku dotyczącym Almy  apropo zarzutów, że może się tam zdarzyć nieświeże mięso. 

Link Cytuj

0
ollja

tak na prawdę to chyba wszedzie można by się do czegoś przyczepić, tak jak ludzi, tak i nie ma miejsc idealnych. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

dokładnie tak. raz zdarzyć może się każdemu, ale kiedy zdarza się to notorycznie, to już trochę przesada. poza tym nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale niektóre sklepy wogóle nie dbają o klienta. nie uwzględniają reklamacji, nie przeproszą, traktują klienta jako zło konieczne. 

Link Cytuj

0
ollja

ostatnio miałam taką sytuację, że w sklepie powiedziano mi, że sklep nie ma obowiązku przyjęcia zwracanego towaru, że mają obowiązek wymienić, ale prawo konsumenckie nie mówi nic na temat przyjmowania zwrotów. Prawda to ? Jak to jest ze zwrotami ? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

pierwsze słyszę. ja się nie spotkałam jeszcze z tym , żeby sklep nie przyjął ode mnie rzeczy, którą chciałam im zwrócić. nawet na paragonie widnieje informacja, że w ciągu 30 dni od zakupu można dokonać zwrotu towaru ( oczwyiście nieużywanego, i na podstawie paragonu).

a mogę zapytać o jaki sklep chodziło ?

Link Cytuj

0

ciężko dzisiaj znaleźć na prawdę polski sklep, większość toz zagraniczne sieciówki. który sklep jest na prawdę polski ?

Link Cytuj

0
ollja

prawdziwie polskie są te sklepy, które oferują drogie produkty. np. Deni Cler, Batycki, zdaje się, że również Monarii jest polskie. A ktoś orientuje się, który z sieciówek, jest polskim sklepem ? Bo Bershka, Zara, Stardivarius - nie są polskie, prawda? 

Link Cytuj

0
ollja

prawdziwie polskie są te sklepy, które oferują drogie produkty. np. Deni Cler, Batycki, zdaje się, że również Monarii jest polskie. A ktoś orientuje się, który z sieciówek, jest polskim sklepem ? Bo Bershka, Zara, Stardivarius - nie są polskie, prawda? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

nie, nie są to polskie sklepy. Zara, Stradivarius, Oysho, Pull&Bear należą do grupy Inditex Group - hiszpańskiej, która ma ponad 520 sklepów w 35 krajach. Więcej na ten temat przeczytacie np. na Wikipedii tutaj  http://pl.wikipedia.org/wiki/Bershka.

Natomiast jak najbardziej polskim sklepem jest Reserved 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe