• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Polskie luksusowe marki

(obserwuj)
ollja

Polskie marki luksusowe. Postarajmy się stworzyć ranking takich marek.

Jak dla mnie taką marką jest Vistula. Polska marka. a jednak z górnej półki. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Piotr i Paweł, Alma.

Sklepy z wyższej półki. 

Czekamy na pozostałe propozycje. 

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Alma nie bardzo. Kreują się na delikatesy dla wybranych,a le ciągle słychać afery, ze sprzedją nieświeże mięso i produkty po terminie.

Eris - szczególnie linia luksusowa.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Alma? Jesteś pewna , że to nie o jakiś inny sklep chodziło? Alma ma często dużo wyższe ceny produktów, ale wiąże się to też z ich jakością. Prywatnie - sama często robię zakupy w tym sklepie, i jeszcze nigdy nie miałam z nimi żadnej przygody, i wiem, że wielu ludzi ufa im do tego stopnia, że zamawia zakupy - mięso, wędlinę również przez internet. 

Co do marki Eris - moim zdaniem to firma niszowa. Nie reklamują się zbytnio, nie ogłaszają, przeciętna nastolatka podejerzewam  nie będzie znała tej firmy. Już bardziej luksusowa wydaje mi się np. Soraya. 

Link Cytuj

0
ollja

Słyszałam, że takie wpadki z nieświeżym mięsem to miała Biedronka. Almy nie znam, bo chyba nie mają dużo sklepów? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Rzeczywiście -Alma nie posiada jakoś strasznie dużo sklepów w Polsce, ale w tych większych jest chociaż ich po jednym. Np. Warszawa, Kraków - tam jkest mniej więcej po 3 sklepy na miasto. Ale może właśnie dlatego jest postrzegana również jako marka luksusowa? 

Link Cytuj

0
ollja

ale alma może też i z tego względu wydaje się być luksusowa, bo i ceny produktów nierzadko są wyższe niż w innych sklepach. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

zgadza się, czasem mają wyższe ceny produktów... ale też i robią dobre promocje. więc jak wszędzie - coś kupimy taniej, coś kupimy drożej i na jedno wychodzi. 

Link Cytuj

0
ollja

chyba jednak postawię na sklepiki osiedlowe...mniejsze, sympatyczniejsza obsługa... 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

co prawda to prawda. nie ma to jak miła Pani ze sklepiku, której zawsze można donieść brakujące pieniądze, zostawić zakupy na chwilę, czy zawsze mieć świeże piękne, odłożone pomidory.  często kupujecie w takich małych sklepikach, czy jednak sieci handlowe już Was przekonały do siebie? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Zła wiadomość dla zwolenników zakupów w małych sklepach - jest ich coraz mniej. Martwi Was to ?

www.egospodarka.pl/50038,Male- sklepy-znikaja-z-rynku,1,39,1. html

Link Cytuj

0

wracając do tematu - które polskie marki na prawdę są luksusowymi ? czy w ogóle w Polsce mamy taką luksusuową marką ? bo ja mam niestety wątpliwości. ostatnio byłam w drogerii i ...cóż...polskie marki trzeba tam wyszukiwać wśród setek innych zagranicznych, które wystawione są na półkach w zasięgu wzroku..a nasze polskie..gdzieś tam na samym dole... ciężko znaleźć.... czy to nie dyskryminacja?

Link Cytuj

0
ollja

zgadzam się. czemu polskie produkty znajdują się zawsze na najniższych pułkach ? np. ZIAJA - to na prawdę dobra, polska firma. Co z tego, że tania? czy to oznacza, że trzeba jej kremy kłaść tak nisko na półkach, żeby klientka musiała się schylać ? co to za chwyt marketingowy ? a może za to, gdzie będzie na półce stał produkt - czy wyżej, czy niżej  - to firmy muszą za to zapłacić? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

no nie jest tajemnicą, że za miejsca na półkach się płaci. Im wyżej - im bliżej tej półki, która znajduje się na wysokości oczu klienta- tym drożej...nie bez powodu tak bardzo dba się o ekspozycję porduktów w sklepach. Już dawno naukowy dowiedli, że ma ona niesamowity wpływ na decyzje zakupowe. Na pewno sami też tego doświadczyliście. 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe