|
|
|
pytanie proste, ale odpowiedź pewnie bardziej złożona , mam rację?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Z reguły im bardziej atrakcyjna marka tym większa cena. Pomijam już, że niekeidy nie idzie za tym jakość.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
pytanie co to znaczy atrakcyjna marka?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Hmmm. Trudno, żeby coś bardzo dobrej jakości kosztowało poniżej pewnego poziomu (np. ketchup z pomidorów musi być droższy od tego z przecieru). Ale wiele firm przesadza z cenami rzeczy które wcale nie są dobrej jakości np. Bata.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Zgadza się, często płacimy za markę, a nie za jakość. Ale spójrzcie też na to z innej strony. Pewne marki po prostu mają z założenia być droższe i mają kojarzyć się z produktami z tzw. wyższej półki. Np. marka red bull - mogłaby kosztować mniej, ale jest to produkt z wyższej półki, który kojarzy się może troche z luksusem, i ma kosztować więcej niż inne tego rodzaju produktu, choć tak na prawdę zbytnio się nie różnią. Ale właśnie o to chodzi - trochę luksusu, wyższa cena, wyższa półka a to znaczy, że bez obciachu, jest to modne; modnie jest się z tym pokazać. I na tej zasadzi można by znaleźć wiele jeszcze przykładów.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
adelajna_aa:Hmmm. Trudno, żeby coś bardzo dobrej jakości kosztowało poniżej pewnego poziomu (np. ketchup z pomidorów musi być droższy od tego z przecieru). Ale wiele firm przesadza z cenami rzeczy które wcale nie są dobrej jakości np. Bata. a co się działo z Batą? Bo z tego co się orientują, to znajomi zahcwalają tą firmę, Nie jest bardzo droga, a rzeczy z niej całkiem porządne.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ja nie znam tego sklepu. Możecie mi coś więcej na jego temta powiedzieć. Jestem ciekawa, czy jest gdzieś w mojej okolicy.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|