• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Ważniejsza marka, a może cena?

(obserwuj)
Alexandra_Czubak

pytanie proste, ale odpowiedź pewnie bardziej złożona , mam rację? 

Link Cytuj

0
yazeer

Z reguły im bardziej atrakcyjna marka tym większa cena. Pomijam już, że niekeidy nie idzie za tym jakość.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

pytanie co to znaczy atrakcyjna marka? 

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Hmmm. Trudno, żeby coś bardzo dobrej jakości kosztowało poniżej pewnego poziomu (np. ketchup z pomidorów musi być droższy od tego z przecieru).  Ale wiele firm przesadza z cenami rzeczy które wcale nie są dobrej jakości np. Bata.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

Zgadza się, często płacimy za markę, a nie za jakość. Ale spójrzcie też na to z innej strony. Pewne marki po prostu mają z założenia być droższe i  mają kojarzyć się  z produktami z tzw. wyższej półki. Np. marka red bull - mogłaby kosztować mniej, ale jest to produkt z wyższej półki, który kojarzy się może troche z luksusem, i ma kosztować więcej niż inne tego rodzaju produktu, choć tak na prawdę zbytnio się nie różnią. Ale właśnie o to chodzi - trochę luksusu, wyższa cena, wyższa półka a to znaczy, że bez obciachu, jest to modne; modnie jest się z tym pokazać.  I na tej zasadzi można by znaleźć wiele jeszcze przykładów. 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
adelajna_aa:

Hmmm. Trudno, żeby coś bardzo dobrej jakości kosztowało poniżej pewnego poziomu (np. ketchup z pomidorów musi być droższy od tego z przecieru).  Ale wiele firm przesadza z cenami rzeczy które wcale nie są dobrej jakości np. Bata.

a co się działo z Batą? Bo z tego co się orientują, to znajomi zahcwalają tą firmę, Nie jest bardzo droga, a rzeczy z niej całkiem porządne. 

Link Cytuj

0
ollja

ja nie znam tego sklepu. Możecie mi coś więcej na jego temta powiedzieć. Jestem ciekawa, czy jest gdzieś w mojej okolicy. 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Firma od zera - Jak wlasny pomysl rozwinąc w skuteczny biznes? Jak zalozyc firme, pozyskac środki na jej dzialalnośc, przygotowac strategie rozwoju? Dzielimy sie sw…...
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe