• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

rozwój firmy - jak ?

(obserwuj)

jakie znacie metody, dzięki którym firma może się rozwinąc, zwiększyć swoje dochody i osiągnąć pewną stabilizację finansową? chodzi mi o to, czy polecacie inwestować w reklamę, czy moze w nowy - innowacyjny produkt? a może jakaś fuzja? 

Link Cytuj

0
ollja

na pewno reklama, reklama i jeszcze raz  reklama. ja bym poszła w te stronę i pewnie skusiła się na jakąs kampanię reklamową, rozszerzenie swojej działalności o internet , portale społecznościowe, fora i grupy dyskusyjne. na przykład - jesli firmę na to stać - moża zgłosić się do agencji reklamowe, która na pewno zaproponuje ciekawe rozwiązanie.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
lilu_lu:

jakie znacie metody, dzięki którym firma może się rozwinąc, zwiększyć swoje dochody i osiągnąć pewną stabilizację finansową? chodzi mi o to, czy polecacie inwestować w reklamę, czy moze w nowy - innowacyjny produkt? a może jakaś fuzja? 

a jaki budżet firma chciałaby przeznaczyć na rozwój ? jest to kluzowe pytanie, poniewaz  rozwiązania będą zależały od wysokości budżetu. oczywistym jest, że zaproponujemy zupełnie inne rozwiązania, kiedy budżet będzie dość mały, a zupełnie inne, kiedy będzie on wysoki.

Link Cytuj

0
ollja

a czy sa jakieś rozwiązania na rozwój firmy, jeśli nie ma budżetu ? jakieś zupełnie darmowe rozwiązania? czy to byłaby już idylla ;-) 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
ollja:

a czy sa jakieś rozwiązania na rozwój firmy, jeśli nie ma budżetu ? jakieś zupełnie darmowe rozwiązania? czy to byłaby już idylla ;-) 

są. to głównie za pośrednictwem internetu - czyli darmowa reklama - np. umieszczenie swojej wizytówki w kataloagch firm, aktywność na forach internetowych, profile na pprtalach społecznościowych - ale wówczas nie należy spodziewać się jakiegoś spektakularnego rozwoju, wzrostu sprzedaży itd. A do tego - można samemu wyrukować o przykleić na mieście plakaty...ale to się wydaje już zupełnie archaiczne. 

Link Cytuj

0

plakaty pewnie podobnie jak  ulotki - sensu większego już nie mają. a czy myślicie, że dałoby radę rozreklamować nową firmę za pośrednictwem telemarketingu ? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
~ asia:

plakaty pewnie podobnie jak  ulotki - sensu większego już nie mają. a czy myślicie, że dałoby radę rozreklamować nową firmę za pośrednictwem telemarketingu ? 

zależy w jakim celu - czy tylko dzwnić po klientach i informować o swoich usługach, a dodatkowo wysyłać ofertę, czy też sprzedawać rzeczy przez telefon. przy czym trzeba wziąć pod uwagę to, że ludzie bardzo sceptycznie podchodzą do sprzedaży telefonicznej, a dodatkowo - telefon i rozmowy  - też trochę kosztują. no i oczywiście wiele też zależy od produktu - jaki to produkt, ile kosztuje, kto jest grupą docelową itd. 

Link Cytuj

0
ollja

po aferze ze sprzedażą majtek przez telefon - chyba ludzie bardzo sceptycznie podchodzą do wszelkeigo rodzaju sprzedaży przez telefon. tak na logikę - kupilibyście coś przez telefon ? przecież 3/4 ludzi słysząc, że ktoś chce im coś sprzedać, algo gdzieś zaprosić, albo nawet coś dać - za darmo - albo w najlepszym wypadku szybko kończy rozmowę, albo - w najgorszym razie - bez słowa odkłada słuchawkę. 

Link Cytuj

0
zielak233

mam swoją firmę i coś tam mogę powiedzieć. mój plan na rozwój firmy był taki, że mam swój wkład własny na początek w formie pieniężnej i do tego jakiś tam sprzęt czyli wartości niepieniężne. I bez wielkich zapożyczeń czy kredytów powoli, z bieżącego zysku finansuje swoją działalność. Zależy mi na tym, aby moja firma powoli, ale stabilnie się rozrastała, zwiększała obroty w miarę możliwości przerobowych, a marketnig ma być oparty głównie na uguntowywaniu mojej marki poprzez zadowolonych klientów. I tak tez się dzieje od kilku już lat. Z tym, że mam taki komfort, że ja pracuję na co dzień na etacie, a firme mam dodatkowo. Ale zmierzam do tego, by za lat kilka to moja firma była moją podstawą a etat dodatkiem. I tak będzie. A długosiężne plany to przekazanie firmy za lat ileś tam moim synom.

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
zielak233:

mam swoją firmę i coś tam mogę powiedzieć. mój plan na rozwój firmy był taki, że mam swój wkład własny na początek w formie pieniężnej i do tego jakiś tam sprzęt czyli wartości niepieniężne. I bez wielkich zapożyczeń czy kredytów powoli, z bieżącego zysku finansuje swoją działalność. Zależy mi na tym, aby moja firma powoli, ale stabilnie się rozrastała, zwiększała obroty w miarę możliwości przerobowych, a marketnig ma być oparty głównie na uguntowywaniu mojej marki poprzez zadowolonych klientów. I tak tez się dzieje od kilku już lat. Z tym, że mam taki komfort, że ja pracuję na co dzień na etacie, a firme mam dodatkowo. Ale zmierzam do tego, by za lat kilka to moja firma była moją podstawą a etat dodatkiem. I tak będzie. A długosiężne plany to przekazanie firmy za lat ileś tam moim synom.

wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach marketign nie może opierać się tylko na zadowolaonych klientach, bo to nie prowadzi do rozwoju firmy, tylko ciągle tkwi się w tym samym miejscu. a powinno się dążyć do tego, aby zdobywać coraz to nowych i kolejnych klientów. 

Link Cytuj

0

co to jest plan strategiczny ? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
krzysztof_nowak7:

co to jest plan strategiczny ? 

Plan strategiczny to opracowanie strategii , która pozwoli odpowiedzieć na pytania, czy warto poszerzać ofertę firmy, czy nowe produkty będą miały zbyt, oraz jaką obrać drogę dla rozwoju firmy - czyli gdzie inwestować, dlaczego, po co  i ile. tak na prawdę to nic innego jak wzięcie do ręki kartki i ołówka i zadanie kilku najważniejszych pytań, a potem - bezwzględne stosowanie się do nich. Najważniejsze pytania:

1. Jaki jest cel rozwoju firmy?

2. Dzięki czemu chce ten cel osiągnąc?

3. Czy i w jaki sposób poszerzać ofertę/asortyment firmy?

4. Kto jest, a kto jeszcze mógłby być odbiorcą produktów firmy ?

5. Jakie narzędza wykorzystać do promowania firmy ? 

Link Cytuj

0
ollja

interesuje mnie punkt piąty - jakie narzędzia wyokorzystania do rozwoju firmy. internet? słuchajcie, a czy istnieje jeszcze coś takiego jak spotkania biznesowe - takie bankiety, przyjęcia, na których nawiązuje się nowe kontakty, pozyskuje nowych klientów? w jakich środowiskach to się odbywa - o ile - się w ogóle odbywa ?

Link Cytuj

0
mister1986

Witaj! Szukasz dodatkowych środków na finansowanie swojej działalności? poszukujesz najlepszego kredytu dla swojej firmy? myślisz o prowadzeniu własnej firmy?

Zapraszam na blog:

www. biznesforum.blogspot.com

Najlepsze usługi finansowe znajdziesz na stronie:

www.improvedfinance.pl

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe