• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

inwestycja w internet

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Alexandra_Czubak

w niektórych firmach (niestety), zwłaszcza takich, które istnieją na rynku już dłuższy czas ( kilkanaście, kilkadziesiąt lat), czasem ciężko jest przekonać szefów, czy prezesa do inwestowania w internet.  O pozytywach wynikajacych z inwestowania w internet mówić tutaj nie trzeba. Ale może macie jakieś pomysły, w jaki sposób przekonać zarząd, że to się jednak opłaca, i że warto ?

Proszę o podwania przykładaów poniżej. Będziemy je analizować, a być może, komuś się przyda, i nam za to podziękuje ;-)

Link Cytuj

0

na szefa zawsze działa - więcej pieniędzy! więc wystarczy pokazać, co firma zyska, kiedy zainwestuje też w internet - przygotować jakieś symulacje, wizualizacje - a sukces gwarantowany!

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

ale wiadomo - na zyski trzeba zawsze trochę poczekać. nie ma nic od razu. nie działa to na zasadzie, zainwestuję pieniądze, a jutro będę mieć zysk - tak to każdy by chciał ;-) więc argument , że inwestycje w internet pozwolą mnożyć zyski - jest jak najbardziej ok  - ale prezes jak to prezes - będzie chiał mieć wyniki od razu - jak mu wytłumaczyć, że tak to nie działa?

Link Cytuj

0
ollja

moim zdaniem dzisiaj każda firma, każdy prezes i każdy szef wie, że inwestować w internet trzeba, czy komuś się podoba to , czy nie. jeśli firma nie istnieje w internecie, to znaczy, że nie istnieje w ogóle. czy w ogóle istnieją jeszcze firmy, które nie posiadają np. swojej strony www? wiadomo, że internet to pierwsze źródło informacji i potencjalni klienci najpierw zaglądają do sieci - sprawdzają tam firmę, jej dotychczasowych klientów, portfolio, itd. więc - internet to dziś podstawa i czy na prawdę trzeba do tego kogoś przekonywać? 

Link Cytuj

0

a co z reklamą poza internetem ? czy ma ona w ogóle dziś jeszcze jakiekolwiek znaczenie? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
~ karolek_wow:

a co z reklamą poza internetem ? czy ma ona w ogóle dziś jeszcze jakiekolwiek znaczenie? 

jasne, że tak. co może być zadziwiające, ale np. reklama w TV wciąż jest bardziej popularna od reklamy w internecie. Wg ostatniego raportu internet wciąż nie dociera do tak ogromnej liczby ludzi, jak reklama w tv czy nawet w prasie. Fachowcy mówią, że zmieni się to dopiero w 2013 roku. Ale co ważne - trzeba podkreślić, że z roku na rok ( można nawet pokusić się o stwierdzenie, że z miesiąca na miesiąc) - rośnie udział reklamy internetowej w rynku reklamowym. Więc wszystko zmierza w kierunku jednego wielkiego "e" - ecommerce, e-marketing i tym podobne . 

Link Cytuj

0

proszę, proszę...reklama w TV wciąż najbardziej skuteczna? i bardzo dobrze. w sumie to przed Tv spotka się największą grupą docelową o szerokim przekroju - od dzieci, nastolatków, po młodzieź, ludzi w młodym wieku i starszych. A jak sprawa wygląda z reklamą w czasopiśmie? Na którym miejscu plasuje się? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

reklama w czasopiśmie jest również bardzo skuteczna. zajrzyjcie do któregoś z magazynów na przykład dla kobiet i przejrzyjcie, ile stron dotyczy reklam, a ile właściwym artykułom... i jeszcze kilka próbek jest dołączonych. inna sprawa, że do reklam w czasopiśmie podchodzi się zupełnie inaczej. Są one dedykowane do określonej grupy docelowej, przez co zazwyczaj nas interesują, i oglądamy je. 

Link Cytuj

0
ollja

ale za wszystko się płaci. także za te darmowe próbki. ceny gazet idą ciągle w górę. 

a może mi ktoś wyjaśnić dlaczego na przykład taka gazeta jak Viva, raz kosztuje 6 zł , a raz 1 zł? 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak

nie ma w tym nic dziwnego. taka jest polityka firmy. to też jest sposób na przyciągnięcie czytelników. ale fakt - czasopisma - zwłaszcza kobiece, są dość drogie. ale może to też wynikać z faktu, że prasa kobieca ma się całkiem nieźle.

Link Cytuj

0

...inwestycja w internet jest to temat rzeka!

...ale wszystkich zainteresowanych zaistnieniem w Sieci w branży art. spożywczych i zarabiania przez internet dodatkowych pieniedzy, odsyłam do artykułu w biznesforum.pl. - "zostań partnerem zakupydodomu.pl

Link Cytuj

0
ollja

nie jestem przekonana do biznesów przez internet z artykułami spożywczymi... nie wierzę, że takie produkty są zawsze świeże...jakoś kojarzy mi się to z ryzykiem... 

Link Cytuj

0
Alexandra_Czubak
ollja:

nie jestem przekonana do biznesów przez internet z artykułami spożywczymi... nie wierzę, że takie produkty są zawsze świeże...jakoś kojarzy mi się to z ryzykiem... 

nie. dlaczego? przecież takie sklepy internetowe, dostarczają produkty dla zamówień internetowych z tych stacjonarnych i zamówienia realizowane są tego samego dnia, więc nawet jeśli zamawia się np. mięso, wędlinę itd, to nie ma się, co martwić, że coś będzie nieświeże, czy przeterminowane. a i jeszcze można upolować promocje, nie mówiąc już o tym, że wszystko zostanie wniesione na górę, więc nie trzeba samemu ciężkich zakupów wnosić do mieszkania. 

Link Cytuj

0
ollja

czy osobie wnoszącej zakupy na górę powinno się dawać napiwek ? 

Link Cytuj

0

hufykbgvjkk,

Link Cytuj

0
ollja

a i jeszcze mam pytanie - czy jeśli zamówionego przeze mnie produktu nie będzie w sklepie -  z różnych przyczyn  - np. skończył się, a są poduktty tego samego rodzaju, ale innej firmy, niż ja wybrałam - to zostaną mi dostarczone te, innej firmy, czy żadne? 

Link Cytuj

0
TaniWebmaster_PL

Sklep może sobie w regulamienie zastrzec dostawe do np 21 dni

Link Cytuj

0
zielak233

co do 1go watku to uważam, ze należy szefowi przedstawić po prostu analizę finansową takiej inwestycji. oczywiście dobrze by było aby perspektywa zysku nie była zbyt odległa.

Link Cytuj

0
zielak233

kwestia 2ga - czy warto inwestowac w internet? myśle, że wszystko zalezy od tego jaki produkt chcemy sprzedać. Są takie, które kompletnie nie nadają się moim zdaniem do sprzedaży w necie, są tez i takie, które bardzo dobrze sobie tam radzą. Jesli chodzi o usługi to myślę, że im większy jest obszar naszego działanai tym więsze znaczenie ma kanał internetowy w reklamie.

Link Cytuj

0
Name21

Lubie takie merytoryczne dyskusje ;-) A można gdzieś znależc taki szablon prognoz zysków dla prezesa?Statystyki z Google Analitics?

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Marketing, Reklama
  • Reklamożercy - Jeśli lubisz oglądac reklamy, wyszukiwac wśród nich prawdziwe perelki, dyskutowac o kontrowersyjnych i ciekawych a takze takich które lepiej z daleka …...
  • POMYSŁ NA BIZNES - Myślicie o zalozeniu wlasnej firmy? Wpadliście na pomysl i chcielibyście poznac opinie innych? Albo skomentowac pomysly innych - zapraszamy…...
  • Marka - Budowa i zarządzanie marką. Jak dobrze wypromować produktu? Jak go sprzedać? Co dziś się opłaca?
  • Społeczności - Wszystko o Social Media i portalach społecznościowych bez których nie da się dziś żyć. Czy jedną z pierwszych rzeczy jakie robisz rano, jest zalogowanie…...
  • Marketing - najlepsze książki - Najlepsze książki o marketingu. Te książki musisz znać! Pozwolą Ci zrozumieć, jakimi prawami rządzić się internet i jak zrobić najlepszą …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na marketing i reklamę
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi reklamowe i marketingowe