• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Biblia

(obserwuj)

która czesc Biblii podoba Wam sie najbardziej?

Link Cytuj

0
zielak233

Pierwsza - księga rodzaju. jakoś tak do momentu grzechu pierworodnego wszystko takie ładne, pięknie poukładane i ogólnie wizja raju bardzo obiecująca. Potem zaczyna się juz mniej przyjemnie, ale i tak te wszystkie biblijne opisy i zapisy historii Izraelitów są bardzo fajne.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ja nie umiem ocenić pod względem, czy mi się podoba, czy nie. Stary testament jest przerażający, Nowy z kolei wcale nie łatwy do czytania.

Ale skoro już jesteśmy przy Bibli - co myślicie o ukaraniu Dody? Obraziła Wasze uczucia religijne?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_:

Ja nie umiem ocenić pod względem, czy mi się podoba, czy nie. Stary testament jest przerażający, Nowy z kolei wcale nie łatwy do czytania.

Ale skoro już jesteśmy przy Bibli - co myślicie o ukaraniu Dody? Obraziła Wasze uczucia religijne?

Bibli nie czytałem. Tyle co w szkole na polskim było.

A z Dodą to przesada. Powiedziała co myślała. Sąd dziwny wyrok wydał. Pewnie przy odwołaniu zostanie zmieniony. Pecha miała dziewczyna, że na takiego sędziego trafiła.

Link Cytuj

0
zielak233

Powiem szczerze, że sprawa Doroty Rabczewskiej jest mi znana zbyt słabo aby się wypowiadać.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
zielak233:

Powiem szczerze, że sprawa Doroty Rabczewskiej jest mi znana zbyt słabo aby się wypowiadać.

Jak chodzi o Dodę to w skrócie chodziło o to, że w wywiadzie dla Dziennika w 2009 roku powiedziała, że "bardziej wierzy w dinozaury niż w Biblię, bo ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła".

Więcej można przeczytać tutaj: www.wirtualnemedia.pl/artykul/ doda-skazana-za-obraze-uczuc-r eligijnych-za-wypowiedz-dla-dz iennika

Link Cytuj

0
zielak233

Jakoś to moich uczuć religijnych nie obraża. Przede wszystkim daltego, że to, co mówi taka osoba jak Ona nie szczególnie mnie obchodzi. To jej zdanie, prywatna opinia i niech sobie taką ma. Bardziej obraża moje uczucia darcie Biblii przez nomen omen bliskiego "kolegę" tejże Pani.

Link Cytuj

0
bellis10

Mi to przeszkadza, ale nie ze względu na mnie, bo ja znam wartość swojej wiary, ale ze względu na inne osoby, które sie wahająco do Boga i Biblii,  a słowa Dody mogą potraktowac jako wykładnię.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
bellis10:

Mi to przeszkadza, ale nie ze względu na mnie, bo ja znam wartość swojej wiary, ale ze względu na inne osoby, które sie wahająco do Boga i Biblii,  a słowa Dody mogą potraktowac jako wykładnię.

Ale w takiej sytuacji trzeba by było ukarać wszystkich, którzy przyznają, że nie wierzą w Boga, nie chodzą do kościoła, nie zgadzają się z Pismem Świętym. Ich słowa też w takiej sytuacji ktoś mógłby wziąć za wykładnię? a jeśli nie, to czemu?

Link Cytuj

0
zielak233
_kasiuuula_:
bellis10:

Ale w takiej sytuacji trzeba by było ukarać wszystkich, którzy przyznają, że nie wierzą w Boga, nie chodzą do kościoła, nie zgadzają się z Pismem Świętym. Ich słowa też w takiej sytuacji ktoś mógłby wziąć za wykładnię? a jeśli nie, to czemu?

W tej kwestii się nie zgodzę, bo jednak wypowiedź "Dody" była wypowiedzią osoby publicznej, a nie jakiegoś anonimowego człowieka. Moim zdaniem to zmienia postać rzeczy w kwestii odpowiedzialności za słowa.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Trochę odejdę od tematu Dody i zapytam czy czytacie Pismo Święte na codzień?

Link Cytuj

0
zielak233
adelajna_aa:

Obecnie tak, każdego dnia rano czytam ewangelię z dnia bieżącego.

Link Cytuj

0
bellis10
adelajna_aa:

tak czytam i z czego sie ciesze niemal codziennie, polecam ksiege Daniela

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Kultura, Sztuka
  • Film i Kino - Grupa ludzi lubiących świat dużego ekranu.
  • Obrazy i nie tylko - ...coś dla miłośników sztuki....
  • Wszystko o Fotografii - Dla każdego coś dobrego: newsy, porady, sprzęt, obróbka, ciekawe zdjęcia, plotki i ciekawostki. Dla fotoamatorów i profesjonalistów ;) Zaprasza…...
  • Teatr - Niektórzy mówią "tu dzieje się żywa sztuka". Wszystko co o teatrze chcemy powiedzieć i się dowiedzieć.
  • Fotografia cyfrowa - Fotografia - pasja, hobby, praca, utrwalanie cennych chwil... każdy ma swój własny romans z fotografią. Od zdjęć wykonywanych na szybko małym a…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Kultura, Sztuka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Kultura, Sztuka