• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

akcja "nie wstydzę się Jezusa"

(obserwuj)
adelajna_aa

Słyszeliście? Na you tube popiera ją miedzyinnymi małżeństwo z MUMIO i wiele innych znanych osób.

Link Cytuj

0
bellis10

nie  słyszałam, ale dzieki za info, przy okazji sie czegos wiecej dowiem, a swoją drogą co sądzicie o takiej akcji?

bellis10 wyedytował tego posta w dniu 2011-09-13 10:54:24

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Domyślam się na czym ta akcja może polegać, ale może podajcie proszę jakiś szerszy opis. Żeby było jasne, o czym dokładnie mówimy.

Link Cytuj

0
zielak233

nie zauważyłem tego tematu, a pisałem o tym w innym. słyszałem o tej akcji, widziałem kilka osób. Fajna akcja. Znani sportowcy, aktorzy itp. zachęcają do noszenia specjalnych "wisiorków" z takim właśnie napisem. W ten sposób kazdy mozę zobaczyć i wiedziec, że dana osoba jest wierząca i można z nią pogadać na ten temat, bo się nie wstydzi. Udział biorą m.in. Agnieszka Radwańska, Marek Citko, Mumio.

Link Cytuj

0
bellis10

tak sobie mysle ze to wczale nie jest takie proste przyznawanie sie do Jezusa bo nie wiesz jak odbierze to otoczenie i czy nie spotkasz sie drwiną, ale jesli sie w Boga wierzy to nie należy sie tego wstydzić, najgorej zebrac sie na odwage

Link Cytuj

0
ak_acja

Co prawda tych specjalnych "wisiorków" nie kojarzę, ale znam wiele osób które noszą na szyi krzyżyk, wożą w aucie różaniec. Jeśli im to pomaga - to świetnie, jednak dla mnie obwieszanie się takimi symbolami religijnymi nie jest najlepszym sposobem krzewienia wiary. Krzyżyk na szyi z symbolu stał się bizuterią, a różaniec ozdobą auta. Przestaliśmy na to zwracać uwagę.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

W akcji fajne jest to, że zmienia trochę przestrzeń publiczną. Zwykle mało sie mówi w mediach o sprawach ważnych i zasadniczych. Miła zmiana.

Link Cytuj

0
bellis10
ak_acja:

Co prawda tych specjalnych "wisiorków" nie kojarzę, ale znam wiele osób które noszą na szyi krzyżyk, wożą w aucie różaniec. Jeśli im to pomaga - to świetnie, jednak dla mnie obwieszanie się takimi symbolami religijnymi nie jest najlepszym sposobem krzewienia wiary. Krzyżyk na szyi z symbolu stał się bizuterią, a różaniec ozdobą auta. Przestaliśmy na to zwracać uwagę.

ja mam różaniec w aucie, ale ja to robie ze względu na siebie przede wszystkim, a ze inni to widzą to juz druga sprawa, jeden skrytykuje a drugi moze zrobi tak samo, ma to swoje plusy mimo wszystko

Link Cytuj

0
zielak233:

słyszałem o tej akcji, widziałem kilka osób. Fajna akcja. Znani sportowcy, aktorzy itp. zachęcają do noszenia specjalnych "wisiorków" z takim właśnie napisem. W ten sposób kazdy mozę zobaczyć i wiedziec, że dana osoba jest wierząca i można z nią pogadać na ten temat, bo się nie wstydzi.

Wisiorki oczywiście płatne? na co idzie kasa z ich sprzedaży?

Link Cytuj

0
zielak233
_lukrecjusz_:
zielak233:

słyszałem o tej akcji, widziałem kilka osób. Fajna akcja. Znani sportowcy, aktorzy itp. zachęcają do noszenia specjalnych "wisiorków" z takim właśnie napisem. W ten sposób kazdy mozę zobaczyć i wiedziec, że dana osoba jest wierząca i można z nią pogadać na ten temat, bo się nie wstydzi.

Nie wiem na co idzie, kto to produkuje i czerpie z tego jakiekolwiek zyski. Ale rozumieim, że Ci to przeszkadza? A jak weźmiesz ślub (bo nie wiem czy jesteś żonaty) to obrączkę będziesz nosił i dasz zarobić jubilerowi?

Link Cytuj

0
zielak233:
_lukrecjusz_:
zielak233:

Nie wiem na co idzie, kto to produkuje i czerpie z tego jakiekolwiek zyski. Ale rozumieim, że Ci to przeszkadza? A jak weźmiesz ślub (bo nie wiem czy jesteś żonaty) to obrączkę będziesz nosił i dasz zarobić jubilerowi?

A już tam przeszkadza. Nie przeszkadza, tylko się zastanawiam, czy to ma też jakieś zaplecze charytatywne, bo wtedy i sam może bym sie przyłączył, czy tylko ideologiczne (a za takie dziękuję, bo ja swojej wiary nie mam potrzeby manifestować). 

Link Cytuj

0
zielak233

sprawdziłem. breloki są za darmo i można je sobie zamówić na stronie organizatora akcji. Niemniej jednak można wpłacić dowolną kwotę na wsparcie tej akcji. koszt jednego breloka to 2,50 zł. wpłacając więc np. 10 zł mozna "zafundować" 4 osobom takie breloki.

Link Cytuj

0
zielak233

brelok zamówiełem i dostałem. fajny. zamierzam coś tam wpłacić na konto i cieszyć się takim świadectwem.

Link Cytuj

0
bellis10

to dobrze ze komuś sie chciało to wyprodukować i za darmo innym przekazać, takie akcje popieram

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Kultura, Sztuka
  • Film i Kino - Grupa ludzi lubiących świat dużego ekranu.
  • Obrazy i nie tylko - ...coś dla miłośników sztuki....
  • Wszystko o Fotografii - Dla każdego coś dobrego: newsy, porady, sprzęt, obróbka, ciekawe zdjęcia, plotki i ciekawostki. Dla fotoamatorów i profesjonalistów ;) Zaprasza…...
  • Teatr - Niektórzy mówią "tu dzieje się żywa sztuka". Wszystko co o teatrze chcemy powiedzieć i się dowiedzieć.
  • Fotografia cyfrowa - Fotografia - pasja, hobby, praca, utrwalanie cennych chwil... każdy ma swój własny romans z fotografią. Od zdjęć wykonywanych na szybko małym a…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Kultura, Sztuka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Kultura, Sztuka