• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

telewizja

(obserwuj)
bellis10

czy nie macie wrazenia ze telewizja, a szczegolnie niektóre kanały odnoszą sie jakby wrogo do kościoła?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a masz jakiś kanał konkretny na myśli? ja sama nie zauważyłam nic takiego. Raczej nawet odwrotnie - ważne uroczystości kościelne są z reguły w tv pokazywane.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Mi się wydaje, że do Kościołam odnoszą się nie tyle całe stacje, co poszczególni redaktorzy.

Link Cytuj

0
ak_acja

zgadzam się z moimi poprzedniczkami - jeśli już to poszczególni dziennikarze być może "przemycają" swoje poglądy, choć raczej nie jest to częste. Natomiast telewizja jako telewizja raczej postaw wrogich wobec religii nie propaguje. Tak jak napisała Kasiula są transmisje, jest poszanowanie dla Świąt, do niektórych programów są zapraszani księża itd.

Link Cytuj

0
zielak233

Też wydaje mi się, że jakiejś takie ogólnej wrogości nie ma. Jest natomiast dużo krytyki i wrogości do pewnych postaw czy to stricte ludzi kościoła czy ideologi.

Link Cytuj

0
bellis10

może z tą wrogością to przesadziłam.  Fakt ze pokazuja msze sw, w tvp, a mnie szczególnie interesuje telewizja TVN. Oglądam czesto ddtvn i tam czesto wśród zapraszanych gości na tematy kontrowersyjne są zapraszani ludzie którzy są przeciwni kościołowi, czasem sie złoszcze ze brak osoby duchownej   w tych dysksjach  , która mogłaby przekazać strone kośioła, a rozmowa byłaby bardziej obiektywna .

Link Cytuj

0
zielak233
bellis10:

może z tą wrogością to przesadziłam.  Fakt ze pokazuja msze sw, w tvp, a mnie szczególnie interesuje telewizja TVN. Oglądam czesto ddtvn i tam czesto wśród zapraszanych gości na tematy kontrowersyjne są zapraszani ludzie którzy są przeciwni kościołowi, czasem sie złoszcze ze brak osoby duchownej   w tych dysksjach  , która mogłaby przekazać strone kośioła, a rozmowa byłaby bardziej obiektywna .

no to bądźmy konkretni. jak większość stwierdziła wrogości jako takiej nie ma. Jak mówią "mohery" TVN to dzieło szatana i może coś w tym jest, bo pod maską dziennikarskiej rzetelności i dociekliwości u co niektórych redaktorów kryją sięchyba jakieś antykościelne zapędy. A gdzie obiektywizm? niemniej jednak "wybryki" w kościele są tak nośnym tematem, ze trudno potem jest się od tego odciąć.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Kultura, Sztuka
  • Film i Kino - Grupa ludzi lubiących świat dużego ekranu.
  • Obrazy i nie tylko - ...coś dla miłośników sztuki....
  • Wszystko o Fotografii - Dla każdego coś dobrego: newsy, porady, sprzęt, obróbka, ciekawe zdjęcia, plotki i ciekawostki. Dla fotoamatorów i profesjonalistów ;) Zaprasza…...
  • Teatr - Niektórzy mówią "tu dzieje się żywa sztuka". Wszystko co o teatrze chcemy powiedzieć i się dowiedzieć.
  • Fotografia cyfrowa - Fotografia - pasja, hobby, praca, utrwalanie cennych chwil... każdy ma swój własny romans z fotografią. Od zdjęć wykonywanych na szybko małym a…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Kultura, Sztuka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Kultura, Sztuka