• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Obraz...ceny...

(obserwuj)
...nie orientujecie się za ile można sprzedać własnorecznie namalowany obraz? mam kilka "gł. 70cm*150cm" i szczerze mówiac chetnie bym na nich troche zarobiła ... :"

Link Cytuj

0
Jak sa dobre, to możesz dużo wyciągnąc. Radze wystawić na allegro na licytacje, będziesz wiedziała, ile ludzie sa skłonni płacić.

Link Cytuj

0
Dużo zależy czy osoba, która sprzedaje obrazy jest choć trochę kojarzona w środowisku artystycznym. Kiedyś w sklepie z obrazami spodobały mi się 4 dobrze wykonane reprodukcje drzeworytów Durera z Apocalypsis cum figuris. Cena była dość wysoka tylko dlatego, że były wykonane przez już znanego, dobrze zapowiadającego się artystę. Opłaciło się wydać trochę pieniędzy ponieważ grafiki te są ich warte.

Link Cytuj

0
Wątpie czy ktoś zna moje nazwisko :" mam przekichane....

Link Cytuj

0
Możesz liczyć na to, że ktoś doceni Twój talent:"

Link Cytuj

0
Czasem można sprzedać ten sam obraz za 500 pln, a czasem za 5 tys. zależy na kogo trafisz i w jakim stopniu spodoba mu się Twoje dzieło.

Link Cytuj

1
fakt faktem -próbowac zawsze warto :" to zazwyczaj nie kosztuje :"

Link Cytuj

0
Trzymam kciuki.

Link Cytuj

0
Spróbuj nawiązać kontakt z biblioteką lub domem kultury. Nie kupią raczej obrazów ale jeśli malarstwo to Twoje hobby to moga ułatwić ci kontakt ze środowiskiem. Jest szansa na zorganizowanie wystawy, poznanie ludzi zwiazanych z malarstwem. W ten sposób masz szansę dowiedzieć się jak oceniane są Twoje prace. Możliwe, że to będzie pierwszy krok by Twoje nazwisko bylo kojarzone z malarstwem. W moim mieście biblioteka promuje Takie osoby jak Ty. Czasami miesiącami namawia autora by zgodzil się na wystawienie swoich prac. Oczywiście to skromny poczatek ale...

Link Cytuj

0
Też słyszałam o tym, że biblioteki umożliwiają darmowe wystawy. Zresztą znajoma tak zaczynała-jako fotograf.

Link Cytuj

0
Elżbieta:
Czasem można sprzedać ten sam obraz za 500 pln, a czasem za 5 tys. zależy na kogo trafisz i w jakim stopniu spodoba mu się Twoje dzieło

obraz musi zachwycic odbiorcę, wtedy cena nie gra roli ;)
dostałam kiedyś zlecenie na namalowanie repliki własnego obrazu tak sie spodobał komuś (oryginał był już przez kogoś zamówiony).

Link Cytuj

0
yazeer
Obrazy nadal śa tak popularne jak jeszce w latach 90? Wtedy były synonimem bogactwa, jak jest teraz? 

Link Cytuj

0
MAJA_WOLF_ART

W latach 90 były nowością wiecznie w opozycji do tandetnych drukowanych reprodukcji ,teraz są wyrazem dobrego smaku i poszukiwań ludzi, którzy mają ochotę otaczać się przedmiotami nacechowanymi indywidualizmem, to wewnetrzna potrzeba, chociaz zawsze znajdą się tacy, co ładne rzeczy i obrazy kolekcjonuja na "pokaz" ...

Link Cytuj

0
zielak233

Mnie zawsze zastanawiało czemu obrazy są takie drogie? Dlaczego nazwisko autora znaczy więcej niż sam obraz?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Nie wszystkie obrazy są drogie. Wiadomo - nazwisko też się liczy, ale przecież wiele osób kupuje obrazy po umiarkowanych cenach  i czeka aż dany autor stanie się sławny.

A jak chodzi o cenę to z samego założenia obraz nie może być tani, bo po pierwsze zużycie materiałów, po drugie wkład pracy i czas (z tego co zauważyłam, to cenione obrazy nie powstają w ciągu kilku dni, a raczej kilku miesięcy, czasami nawet lat).

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Kultura, Sztuka
  • Film i Kino - Grupa ludzi lubiących świat dużego ekranu.
  • Religia, wiara - Miejsce na wymianę światopogladów w oparciu o swoją wiarę (lub jej brak), co nam daje, gdzie nas prowadzi, po co wierzyć? Pytania egzystencjalne.
  • Wszystko o Fotografii - Dla każdego coś dobrego: newsy, porady, sprzęt, obróbka, ciekawe zdjęcia, plotki i ciekawostki. Dla fotoamatorów i profesjonalistów ;) Zaprasza…...
  • Teatr - Niektórzy mówią "tu dzieje się żywa sztuka". Wszystko co o teatrze chcemy powiedzieć i się dowiedzieć.
  • Fotografia cyfrowa - Fotografia - pasja, hobby, praca, utrwalanie cennych chwil... każdy ma swój własny romans z fotografią. Od zdjęć wykonywanych na szybko małym a…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Kultura, Sztuka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Kultura, Sztuka