• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Wirtualne muzea

(obserwuj)
_kasiuuula_

Czy poza wspomnianym w innym wątku muzeum madryckim (http://maps.google.co.uk/maps/mpl?moduleurl= http:%2F2Fpradomuseum.googlecode.com%2Fsvn%2Ftrunk%2Fthemasterpieces.xml&ie=UTF8&ll=44.793531,-3.845215&spn=7.047918,14.150391&t=p&z=6&iwloc=mpl0) znacie inne strony, gdzie można obejrzeć kolekcje muzealne? jeśli tak to wpisujcie je proszę tutaj, bo nigdy nie wiadomo kiedy trzeba bedzie, lub kiedy bedzie sie miało chęc skorzystać.

Link Cytuj

0
ak_acja

kiedyś, zupełnie przypadkowo natrafiłam na takie muzeum. Co prawda wówczas szukałam nie obrazów a przedmiotów codziennego uzytku. Chciałam je teraz odnaleźć, ale już nie mogę na nie trafić. Znalazłam natomiast inną, ciekawą stronę: www.wga.hu/

zachęcam do zerknięcia - bo można odnależć nie tylko całe obrazy, ale równiez powiększone ich fragmenty itp.

Link Cytuj

0
ak_acja

To może Cię zainteresować - choć zachęcam i innych do zerknięcia - zwiedzanie jaskiń Lascoux on line. Na stronie można kliknąć w dane malowidło i zobaczyć je w powiększeniu. Do tego ciekawe komentarze w języku angielskim.

www.lascaux.culture.fr/index.p hp#/en/00.xml

Naprawdę warto zerknąć.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

kapitalne :) klimat nie z tej ziemi. Żeby tak i muzea dawały taką wirtualną możliwość oglądania swoich zbiorów.

Link Cytuj

0
ak_acja

Kochana, tutaj masz link do czegoś, co Cię z pewnością zainteresuje: www.googleartproject.com/ Na tej stronie można zwiedzić wirtualnie kilkanaście największych muzeów świata. To jeszcze nie wszystko - każdy obraz można zobaczyć z bliska. Dopiero trafiłam na tą stronę, więc jeszcze nie jestem w stanie dużo o niej napisać. Robi jednak niesamowite wrażenie. Coś wspaniałego.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

o właśnie o coś takiego mi chodziło. dzięki wielkie. super.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

wiecie, że Muzeum Narodowe w Krakowie też zrobiło takie wirtualne zwiedzanie? Co prawda nie wszystkie wystawy można zobaczyć, ale fajnie, że jest coś takiego. Tylko jeszcze nie wiem, jak sobie powiększyć obraz. Na razie wiem, że trzeba przytrzymać klawisz na myszce i wtedy można się przesuwać.

www.imnk.pl/wybor_galerii.php

Link Cytuj

0
yazeer

a co z Muzeum Kopernika? jest tak nowoczesne ze musi miec chyba jakies wirtualne zwiedzanie

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

o to by było warto sprawdzić. Ja teraz nie mam jak, ale na pewno kiedyś poszukam.

Link Cytuj

0
yazeer

www.kopernik.org.pl/ może cos znajdziecie, ja nie widze nic, chyba.

Link Cytuj

0
ak_acja:

Kochana, tutaj masz link do czegoś, co Cię z pewnością zainteresuje: www.googleartproject.com/ Na tej stronie można zwiedzić wirtualnie kilkanaście największych muzeów świata. To jeszcze nie wszystko - każdy obraz można zobaczyć z bliska. Dopiero trafiłam na tą stronę, więc jeszcze nie jestem w stanie dużo o niej napisać. Robi jednak niesamowite wrażenie. Coś wspaniałego.

Do google Art project dołączyły polskie muzea - Muzeum Pałacu w Wilanowie i Muzeum Sztuki w Łodzi.

Link Cytuj

0
yazeer
ak_acja:

fajna opcja!

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Kultura, Sztuka
  • Film i Kino - Grupa ludzi lubiących świat dużego ekranu.
  • Religia, wiara - Miejsce na wymianę światopogladów w oparciu o swoją wiarę (lub jej brak), co nam daje, gdzie nas prowadzi, po co wierzyć? Pytania egzystencjalne.
  • Wszystko o Fotografii - Dla każdego coś dobrego: newsy, porady, sprzęt, obróbka, ciekawe zdjęcia, plotki i ciekawostki. Dla fotoamatorów i profesjonalistów ;) Zaprasza…...
  • Teatr - Niektórzy mówią "tu dzieje się żywa sztuka". Wszystko co o teatrze chcemy powiedzieć i się dowiedzieć.
  • Fotografia cyfrowa - Fotografia - pasja, hobby, praca, utrwalanie cennych chwil... każdy ma swój własny romans z fotografią. Od zdjęć wykonywanych na szybko małym a…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Kultura, Sztuka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Kultura, Sztuka