• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Co decyduje o tym, czy film jest dobry?

(obserwuj)
_kasiuuula_

aktorzy? reżyser? scenariusz?

Kto z nich ma największy wpływ na jakość filmu waszym zdaniem?

Link Cytuj

0
bellis10

Ciekawe pytanie zadałaś, jak dla mnie treść jest ważna i przesłanie. Aktorzy to sprawa drugorzedna.

Link Cytuj

0
ak_acja

Podobnie jak bellis zwracam największą uwagę na fabułę. Jednak sama fabuła nie gwarantuje dobrego filmu. Sam reżyser również chyba nie jest w stanie go zapewnić, choć zdarzają się filmy właściwie o niczym, które ogląda się z przyjemnością. Myślę, że podobnie jak w piłce nożnej - jedna osoba nie zagwarantuje sukcesu. Liczy się praca całego zespołu.

Link Cytuj

0
zielak233

dla mnie reżyser nie ma w zasadzie żadnego znaczenia, aktorzy jako tako, choć też niewielkie, a najwazniejsza jest dla mnie fabuła. jesli jest interesująca, dająca do myślenia, albo też rozrywkowa i śmieszna to dla mnie wystarczy. dla mnie kino i film to rozrywka. ambitnych treści i filozofii życiowej mam na co dzień dość w praktyce więc nie potrzebuję się tym "męczyć' na siłę przed ekranem.

Link Cytuj

0
bellis10

ja znam mało reżyserów, nie zwracam na to uwagi, a wy orientujecie sie kto jest kto i jakie filmy robi?  

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
bellis10:

ja znam mało reżyserów, nie zwracam na to uwagi, a wy orientujecie sie kto jest kto i jakie filmy robi?  

Ja mam kilku ulubionych reżyserów i zawsze ogladam ich filmy. Z reguły się nie rozczarowuję.

Link Cytuj

0
zielak233

to dla mnie żaden wykładnik, bo nawet Zanussi, Polański czy Spielberg mają na woim koncie jakieś "gnioty". Kto wie czy następny nie będzie takim "wypadkiem przy pracy".

Link Cytuj

0

fabuła, reżyser ale też budżet filmu. Ok są filmy niskobudżetowe bardzo dobre, ale jednak kasa też ma wpływ na sam film.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Moim zdaniem najwazniejszy jest scenariusz.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Kultura, Sztuka
  • Religia, wiara - Miejsce na wymianę światopogladów w oparciu o swoją wiarę (lub jej brak), co nam daje, gdzie nas prowadzi, po co wierzyć? Pytania egzystencjalne.
  • Obrazy i nie tylko - ...coś dla miłośników sztuki....
  • Wszystko o Fotografii - Dla każdego coś dobrego: newsy, porady, sprzęt, obróbka, ciekawe zdjęcia, plotki i ciekawostki. Dla fotoamatorów i profesjonalistów ;) Zaprasza…...
  • Teatr - Niektórzy mówią "tu dzieje się żywa sztuka". Wszystko co o teatrze chcemy powiedzieć i się dowiedzieć.
  • Fotografia cyfrowa - Fotografia - pasja, hobby, praca, utrwalanie cennych chwil... każdy ma swój własny romans z fotografią. Od zdjęć wykonywanych na szybko małym a…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Kultura, Sztuka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Kultura, Sztuka