• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Nowy film Allena

(obserwuj)
ak_acja

Czy ktoś może powiedzieć coś więcej? w przelocie w jakiejś gazecie natrafiłam na info, ale nawet nie doczytałam do końca.

Link Cytuj

0

niestety nie orientuje sie ,  moze nie jest to takie  popularne .

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Akacja, mam nadzieję, że zdązysz to odczytać bo zostały tylko 2 dni. W multikinie 26stego sierpnia jest maraton filmowy Allena. Nie wiem, czy w każdym mieście, ale to sobie posprawdzaj. A tutaj jest link: multikino.pl/pl/extra/filmowe/ maraton-woodyego-allena/ (link ze strony www.multikino.pl)

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

acha, a ten tytuł nowego filmu to: O północy w Paryżu. ja jeszcze nie widziałam, ale w recenzjach piszą, że fajne.

Link Cytuj

0
yazeer

recenzenci chyba nigdy nie byli niepochlebni dla Allena

Link Cytuj

0
ak_acja

Na maraton się niestety nie załapałam. Ale film koniecznie chcę zobaczyć. Jeśli komuś z was Kochani uda się obejrzeć go wcześniej proszę o podzielenie się wrażeniami.

Jeśli chodzi o recenzje innych filmów Allena to właściwie ich nie pamiętam. Być może jest tak jak napisałeś Yazeer, że to reżyser, który nie zbiera złych opini. Ale nie sposób nie dodać, że nie robi też złych filmów.

Link Cytuj

0
yazeer

zgadzam sie. w zeszlym roku lub dwa lata temu byl wyswietlany w kinach jego film, niestety nie pamietam w tej chwili tytulu, ale nie podobal mi sie. jednak wielu mogl sie podobac.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

jak w zeszłym roku to chyba chodzi o "Poznasz przystojnego bruneta", a jak 2 lata temu to "Co nas kręci, co nas podnieca" i ten sprzed 2 lat bardzo mi się podobał.

Link Cytuj

0
ak_acja

To Kochani wróciłam z kina i dzielę się wrażeniami:

Pięknie pokazany Paryż. Właściwie słowo pięknie nie jest w stanie tego oddać, więc niech bedzie przepięknie, przefascynująco, przeatrakcyjnie.

Jak zwykle u Woodego Allena świetne dialogi.

Fantastycznie pokazane nocne życie Paryża w latach 20stych. Doskonali aktorzy.

A jednak mi czegoś w tym filmie brakło. Nie wiem czego, może jakiejś mocniejszej, kulminacyjnej sceny, która wżarła by się w pamięć.

Na pewno warto film obejrzeć. Jednak poprzednie filmy robiły na mnie większe wrażenie.

Link Cytuj

0
bellis10

nie widziałam tych filmów, ale czytając Wasze posty jak bede miała okazję to bede chciała je zobaczyc

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ja na to o Północy w Paryżu na pewno pójdę. Może nawet w ten weekend mi się uda :). Mam tylko nadzieję, że jeszcze będzie w kinach.

Link Cytuj

0
ak_acja

idź koniecznie, bo choćby ze względu na same widoki Paryża warto. Zwróć uwagę na postać Hemingwaya i Gertrude Stein - świetnie zagrane. Warto też zwrócić uwagę na Fitzgeraldów (Scotta i Zeldę). Wstyd przyznac, ale dopiero po zobaczeniu filmu zaczęłam  szukać informacji na temat Zeldy Fitzgerald, a z tego co udało mi się wyczytać, była to naprawdę interesująca kobieta. Z ciekawostek (z Wikipedii) - to podobno ona była inspiracją gry komputerowej The Legend of Zelda. (chyba będę prosić męża, by pokazał mi tą grę)

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Kultura, Sztuka
  • Religia, wiara - Miejsce na wymianę światopogladów w oparciu o swoją wiarę (lub jej brak), co nam daje, gdzie nas prowadzi, po co wierzyć? Pytania egzystencjalne.
  • Obrazy i nie tylko - ...coś dla miłośników sztuki....
  • Wszystko o Fotografii - Dla każdego coś dobrego: newsy, porady, sprzęt, obróbka, ciekawe zdjęcia, plotki i ciekawostki. Dla fotoamatorów i profesjonalistów ;) Zaprasza…...
  • Teatr - Niektórzy mówią "tu dzieje się żywa sztuka". Wszystko co o teatrze chcemy powiedzieć i się dowiedzieć.
  • Fotografia cyfrowa - Fotografia - pasja, hobby, praca, utrwalanie cennych chwil... każdy ma swój własny romans z fotografią. Od zdjęć wykonywanych na szybko małym a…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Kultura, Sztuka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Kultura, Sztuka