• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

filmy "magiczne"

(obserwuj)
Pierwsza strona Poprzednia strona 1  |  2  |  3   z  3
_kasiuuula_

A to ja to widziałam!!! Rzeczywiście piękny film.

Link Cytuj

0

hmmm..... magiczne...  

może nie są do końca ale jest tam dużo różnych zjawisk: uczeń czarnoksiężnika, harry potter, serial czarodziejki(charmed), ostatni władca wiatru, złodziej pioruna( Percy Jackson i Bogowie olimpijsy. Jest tam dużo części ale jeżeli chodzi o filmy to jest tylko narazie pierwsza. Więcej w necie znajdziesz)

Link Cytuj

0
zielak233

dla mnie magiczny film to taki, który oglądany nawet po raz 100tny zaskakuje, bawi, podnosi adrenalinę czy zadziwia. W gruncie rzeczy wydaje się, że tylko filmy starsze (co najmniej kilkuletnie) takie mogą byc, bo nowe to...nowe. Nie mają jeszcze tego atutu czasu.

Link Cytuj

0
ak_acja
~ xxxxxx:

hmmm..... magiczne...  

może nie są do końca ale jest tam dużo różnych zjawisk: uczeń czarnoksiężnika, harry potter, serial czarodziejki(charmed), ostatni władca wiatru, złodziej pioruna( Percy Jackson i Bogowie olimpijsy. Jest tam dużo części ale jeżeli chodzi o filmy to jest tylko narazie pierwsza. Więcej w necie znajdziesz)

Właśnie nie chodzi mi o filmy baśniowe, bo za tymi nie przepadam, a o filmy o których tak ładnie napisał Zielak - filmy, które ogladane nawet 100 raz wciąż zaskakują. Filmy, które chce się oglądać bez końca.

Link Cytuj

0
zielak233

co nie zmiena faktu, że niektóre filmy z gatunku fantasy czy s-f moga się klasyfikować do takich właśnie.

Link Cytuj

0
yazeer

tak, racja. dla wieli nastolatek jest to np. Saga Zmierzch.

dla mnie The Blues Brothers.

Link Cytuj

0
zielak233

z dzieciństwa pamiętam "Niekończącą się opowieść" i to też może nie magiczny, ale coś z tego typu film, jak dla mnie.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
ak_acja:

Innym filmem, który mogłabym podać jako przykład takiego innego postrzegania filmów, jest Dom duchów.

To jak ktoś nie wiedział to właśnie ten film leci na TV 4

Link Cytuj

0

To pewne:  poszukaj "Legenda" z T.Cruisem, "Nie oglądaj się teraz" z D.Schutterlandem, "Drzewo" (to Polaka, ale nie pamiętam nazwiska), "Avatar" naturalnie! , "Istota" Ch.Peditto z Paulem Dano, ale przede wszystkim BARAKA - poetycka i zaczarowana podróż po naszym globie Rona Fricke i Marka Magidsona...cudo ponadczasowe z 1992 roku!

Pełen swoistej magii j jest też np. "Rzym" F.Felliniego, ale to bardziej dla koneserów.

Link Cytuj

0

"Ps.No i nie zapominaj o J.Hasie - pełna baśniowość w np.: "Sanatorium pod klepsydrą", czy "Dziennik znaleziony w Saragossie", albo R.Polańskiego "Dziewiąte wrota"...z J.Deepem. Jest tego aż nadto. Chyba że jeszcze sięgniesz po animację - polecam "Koralinę i tajemnicze drzwi" Henry'ego Sellicka albo "Miasteczko Halloween". Przyjemnego oglądania aaaaaaaa!

Link Cytuj

0
ak_acja

Rita, wsród filmów które podałaś jest kilka których nigdy nie widziałam. Tak więc już wiem czego szukać. dziękuję bardzo.

Co prawda animacje odpuszczę, ale te wcześniejsze z chęcią zobaczę.

Link Cytuj

0

No dobra, te filmy MUSISZ mieć i będziesz je kochać: "Gwiezdny pył" (Tristan udaje się do Krainy Czarów by zdobyć dla ukochanej gwiazdkę, anie koniecznie z nieba- z doborową obsadą! "Kroniki Spiderwick" historia z goblinami, elfami i potworem oraz pewną rodziną, w wiktoriańskim domu (bohater grany jest przez chłopca z "Fabryki Czekolady" z Deepem), która sama musi obronić się przed ZŁEM, bo tatuś odszedł w siną dal i przede wszystkim "PARNASSUS" - słynny, zaczarowany film T.Gilliama (jeden z Monty Pythona) z kreacjami Ch.Plummera, H.Lodgera, J.Deepa, C.Farrell'a, J.Law, T.Waitsa.Ten obraz wymaga już wysiłku intelektualnego-tużo tu zabawy, podtekstów, przeniesień...

Link Cytuj

0

ja jednak nie umiem ogladać filmów po sto razy, nudze sie juz za którymś razem , wole coś nowego

Link Cytuj

0
yazeer

a ja nie, moge ogladac kilka razy, ale oczywiscie jesli jest to film ktory naprawde lubie np Blues Brothers moge ogladac ciagle.

Link Cytuj

0

Magiczne filmy w stylu Labirynt Fauna .....

Dla mnie to   JASMINUM

AMELIA

DONNIE DARKO

ZAKOCHANY PARYZ

NOSTALGIA ANIOLA

WYSNIONE MILOSCI

SEKRETNE ZYCIE PSZCZOL

wszystkie te filmy bardzo polecam

Link Cytuj

0
yazeer

Amelia ma cos w sobie, nawet ja jako facet to przyznaje a podejrzewam ze kobietom podoba sie jeszcze bardziej. a o czym jest Labirynt Fauna?

Link Cytuj

0
ak_acja
yazeer:

Amelia ma cos w sobie, nawet ja jako facet to przyznaje a podejrzewam ze kobietom podoba sie jeszcze bardziej. a o czym jest Labirynt Fauna?

Dziewczynka, która nie może odnaleźć się w rzeczywistości (niedawno się przeprowadziła) trafia do magicznego świata (labiryntu). Spotkany Faun wyznacza jej zadania. Świat realny ze światem bajkowym wzajemnie się przenikają. Film warty obejrzenia.

Link Cytuj

0
yazeer

czy on byl wyswietlany w kinach? a moze jeszcze jest?

Link Cytuj

0
yazeer:

a ja nie, moge ogladac kilka razy, ale oczywiscie jesli jest to film ktory naprawde lubie np Blues Brothers moge ogladac ciagle.

nie znam tego filmu, ale może coś kojarze. oni tam spiewają czy nie ma takich watków? to jet o muzyce?

Link Cytuj

0

No i prosze nikt nie wymienił Filmu "Żródło" darena arnoffskiego - inne jego filmy to Pi, Czarny labedz (tez genialny) no i oczywiscie reqiem dla snu, ale żródło wymiata... to jest NAJBARDZIEJ magiczny chyba film jaki widziałam. Goraco polecam

za to odradzam parnassusa - matko jeszcze w zyciu sie tak nie umeczyłam na filmie - wszystko od poczatku do konca naciagane

Link Cytuj

0
Pierwsza strona Poprzednia strona 1  |  2  |  3   z  3
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Kultura, Sztuka
  • Religia, wiara - Miejsce na wymianę światopogladów w oparciu o swoją wiarę (lub jej brak), co nam daje, gdzie nas prowadzi, po co wierzyć? Pytania egzystencjalne.
  • Obrazy i nie tylko - ...coś dla miłośników sztuki....
  • Wszystko o Fotografii - Dla każdego coś dobrego: newsy, porady, sprzęt, obróbka, ciekawe zdjęcia, plotki i ciekawostki. Dla fotoamatorów i profesjonalistów ;) Zaprasza…...
  • Teatr - Niektórzy mówią "tu dzieje się żywa sztuka". Wszystko co o teatrze chcemy powiedzieć i się dowiedzieć.
  • Fotografia cyfrowa - Fotografia - pasja, hobby, praca, utrwalanie cennych chwil... każdy ma swój własny romans z fotografią. Od zdjęć wykonywanych na szybko małym a…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Kultura, Sztuka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Kultura, Sztuka