• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

filmy "magiczne"

(obserwuj)
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
ak_acja

Szukam czegoś w stylu Labiryntu fauna. Przychodzi Wam może coś do głowy?

I przy okazji spytam jeszcze inaczej - Które z filmów Wy podciąnelibyście pod określenie "magiczne"?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

tak się zastanawiam nad tymi "magicznymi", ale nie umiem nic takiego skojarzyć. no chyba że Harry Potter, ale pewnie nie o takie filmy Ci chodziło.

Link Cytuj

0
ak_acja

Nie, zdecydowanie nie chodziło mi o Harrego Pottera. Raczej na myśli miałam takie filmy, w których to co nierealne, odrealnione, a nawet baśniowe  lub ponad zmysłowe łączy się z rzeczami w pełni realnymi.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

"pachnidło" jest dla mnie takiem magicznym filmem. Podobnie "dogville" - chociaż ten jest bardziej... surrealistyczny. No i moje ukochana "panna Nikt".

Link Cytuj

0
ak_acja

Pachnidło jakoś na mnie takiego wrażenia nie zrobiło. Właściwie nie dostrzegłam w nim magii, ale może to znak, że powinnam ten film jeszcze raz obejrzeć

Link Cytuj

0
yazeer

moja dziewczyna twierdzi ze dla niej bardzo magicznym filmem byla ekranizacja ksiazki "smazone zielone pomidory", mowi ze doskonale oddal ducha ksiazki. nie wiem bo sam nie ogladalem. a dla mnie samego filmow magicznych nie ma.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

widziałam ten film. naprawdę super. Jak nie widzieliście to trzeba go zobaczyć.

Link Cytuj

0
yazeer

smazone zielone pomidory? to chyba taki babski film prawda?

Link Cytuj

0
ak_acja

Mimo, że nie lubię podziału na filmy babskie i męskie, to tutaj muszę się zgodzić - smażone zielone pomidory, to rzeczywiście piękny film, który zdecydowanie większe wrażenie robi na kobietach. Innym filmem, który mogłabym podać jako przykład takiego innego postrzegania filmów, jest Dom duchów.

Link Cytuj

0
yazeer

inne postrzeganie czyli pod wzgledem magicznym tak? :) ja moze cos dodam od siebie bo wlasnie tak myslalem ze moze jednak znam jakis magiczny film i powiem Wam, ze chyba znalazlem choc niestety malo magiczny, ale ma tam taki jeden watek. mowie tu o "zielonej mili" w ktorej to john cofey ma magiczna moc uzdrawiania ludzi. bardzo lubie ten film i moja dziewczyna tez, na dodatek za kazdym razem przy nim sie rozkleja :P

Link Cytuj

0
ak_acja

Mimo tego, iż film Zielona mila kilkukrotnie leciał w telewizji jakoś nigdy nie miałam okazji go obejrzeć. Myślę, że skoro pojawił się w tym wątku muszę prędko to nadrobić.

Link Cytuj

0
zielak233

Tak, "zielona Mila" ma coś w sobie, że przyciąga. Chyba najbardziej ten wielkolud, który mimo takie siły i ogromu możliwości jakie ma jest tak delikatnym, łagodnym i skromnym człowiekiem, który wie po co jest i jaka jest jego rola.

Link Cytuj

0

grzech nie widzieć Zielonej Mili. Tym bardziej powtarzają to w telewizji. Musisz to Akacja nadrobić.

Link Cytuj

0
yazeer

Pachnidło, Smażone Zielone Pomidory, Zielona Mila, co jeszcze? bo jakos teraz nie przychodzi mi nic do głowy.. ale może Czekolada? to tez taki babski film, moja dziewczyna bardzo go lubi.

Link Cytuj

0
zielak233

Zawsze  z takimi samymi super emocjami oglądam "Shawshank Redemption" (Skazany na Shawshank). Super scenariusz i genialne wykonanie.

Link Cytuj

0
zielak233

Następny "magiczny": Szósty zmysł.

Link Cytuj

0
yazeer

co do Szostego Zmyslu to sie zgadzam, natomiast Skazanego na Shawshank niestety nie ogladalem i pewnie popelaniam ogromny blad nie ogladajac go..

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Czekolada piękna :) i strasznie wzruszająca. A dziewczynka grająca tą córkę to już w ogóle wypas. I jeszcze do tego piękna muzyka. Jak ktoś jeszcze tego nie widział to koniecznie musi zobaczyć.

Link Cytuj

0
zielak233
yazeer:

co do Szostego Zmyslu to sie zgadzam, natomiast Skazanego na Shawshank niestety nie ogladalem i pewnie popelaniam ogromny blad nie ogladajac go..

Polecam bardzo. Coś z klimatu więziennego. Super.

Link Cytuj

0
yazeer

to pewnie sie skusze. mam nadzieje ze na jakims portalu znajde i obejrze online.

a co do kolenjego magicznego filmu to moja dziewczyna ogladala ostatnio "Fride". mowila ze film jest dosc specyficzny, a magiczny bo pokazuje tworczosc Fridy, ktora sama wedlug niej byla magiczna osoba, bo nie wszyscy potrafia okazac to co czuja a ona robila to w sposob doskonaly. daje do myslenia film. ale to podobno bo sam jak mowilem nie ogladalem.

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Kultura, Sztuka
  • Religia, wiara - Miejsce na wymianę światopogladów w oparciu o swoją wiarę (lub jej brak), co nam daje, gdzie nas prowadzi, po co wierzyć? Pytania egzystencjalne.
  • Obrazy i nie tylko - ...coś dla miłośników sztuki....
  • Wszystko o Fotografii - Dla każdego coś dobrego: newsy, porady, sprzęt, obróbka, ciekawe zdjęcia, plotki i ciekawostki. Dla fotoamatorów i profesjonalistów ;) Zapras…...
  • Teatr - Niektórzy mówią "tu dzieje się żywa sztuka". Wszystko co o teatrze chcemy powiedzieć i się dowiedzieć.
  • Fotografia cyfrowa - Fotografia - pasja, hobby, praca, utrwalanie cennych chwil... każdy ma swój własny romans z fotografią. Od zdjęć wykonywanych na szybko mały…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Kultura, Sztuka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Kultura, Sztuka