• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

kina studyjne czy multipleksy

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

Gdzie chodzicie na filmy? Czy tylko ja mam wrażenie, że filmy wyświetlane w OKFach czy innych studyjnych ośrodkach zmusząją do wysiłku intelektualnego, a te w multipleksach są typowo rozrywkowe?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Raczje jest taka tendencja, choć czasem moząn iw multipleksie objerzeć coś ambitniejszego. Ja uwielbiem klimat małych, starych kin...

Link Cytuj

0
yazeer

przeciez w kinach studyjnych tez moga puszczac tzw. "glupoty", owszem zdarza sie to rzadko bo raczej stawiaja na ambitne filmy. trzeba miec nastroj na takie kino. ja np lubie muranow, kiedys bylem tez w takiom starym kinie ktore zapadlo mi w pamieci.. mianowicie w jastarni. w sali byly stare drewniane krzesla no i piec kaflowy ktory robil furore. szczegolnie moja dziewczyna lubi te klimaty bo ja szczerze mowiac wole jednak multipleksy.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Małe kinka w miejscowościach turystycznych - to dopiero klimat:)

Link Cytuj

0

plusem tych małych kin jest to, że grają filmy wtedy , kiedy nie ich już w Multipleksach. Więc jak się przegapi nawet jakiś film, i zdejmą go z multipleksu to wtedy warto poszukać małego kina, bo tam na bank ten film będziesz szedł i szedł;-)

Ja jednak jestem za Multipleksami. Przede wszystkim dlatego, że zdecydowanie bardziej wole duże sale kinowe...może to głupi powód...ale takie kameralne sale...jakoś mnie nie kręcą.... dla mnie kino to kino - musi być duże, duży ekran, dużo foteli.... dużo ludzi.... aczkowliek, nie sądzicie że ostatnio ciężko znaleźć film, na którym jest pełna sala ?

Link Cytuj

0
yazeer

pelna sala jest zazwyczaj na premierach, i jakos w przeciagu kolejnych kilku dni sala pustoszeje.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Na środach z orange na nowościach tez zwykle jest pełno

Link Cytuj

0
zielak233

Ja jednak jestem za kameralnym, niszowym kinem, w którym można pomyśleć, a nie tylko zostać zaatakowanym wielkością i hałasem.

Link Cytuj

0
yazeer

masz tu troche racji, ja tez sam lubie czasem pojsc na naprawde dobry film ale niestety rzadko, bo tez czasu braknie. ale trzeba przyznac ze niewielu chodzi do kin kameralnych, w ktorych graja te madrzejsze filmy. jak myslicie czemu tak jest?

Link Cytuj

0
ak_acja

do kina raczej rzadko mam okazję chodzić. wielkie kina mnie przerażają - nie tylko czuję się zagubiona, ale i zestresowana tym, że zanim znajdę odpowiednią salę film już się zacznie. Zatem zdecydowane tak mówię małym kinom.

Link Cytuj

0

a też tak macie, że jak idziecie do kina, to koniecznie musicie kupić popcorn i colę ?;)

Link Cytuj

0

multipleksy. tam przynajmniej są nowości, a nie filmy na siłe odświeżane. Popcor i cola - nie koniecznie. jak ide sam - nie kupuje. Jak z laską to tak.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

ja uważam, ze do ogladania filmów tylko kawa pasuje.  paradoksalnie mało gdziie mozna ja kupić.

Link Cytuj

0
yazeer

kawa? nie widziałem jeszcze nikogo na sali z kawą ;-) ale przecież obok tych stoisk z popcornem są też kawiarnie, i kawę można kupić. pytanie tylko, czy Cię z nią wpuszczą.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

jeszcze nigdy nie oglądałam w kinie filmu pijąc kawę. ale to faktycznie dziwne, że nikt na to jeszcze nie padł, żeby była do wyboru kawa lub cola

Link Cytuj

0
zielak233

kawa chyba była by idealna na tzw. nocne maratony, co?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no właśnie, a chodzicie na tego typu kinowe atrakcje - typu nocne maratony, lun sylwester w kinie?

Ja kiedyś byłam na nocce filmowej, ale z 3ciego filmu nie pamietałam już nic.

Link Cytuj

0
ak_acja

jak najbardziej zgadzam się z opinią Adelajny - kawa lub herbata w kinie by się przydała. Zdecydowanie podniosłoby to komfort oglądania filmu.

Kasiula, co do Twojego pytania o "kinowe atrakcje" to nigdy nie miałam okazji brać w nich udziału. Jedynie raz udało mi się dostać na kilkugodzinny przegląd filmów dokumentalnych.

Link Cytuj

0
zielak233

dla mnie było kiedyś wielką atrakcją oglądać Titanica w kinie, w którym były razem ze mną 4 osoby!

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

To i tak, że seans w ogóle się odbył, o u nas w kinie wisi kartka, że jak będzie poniżej 5 osób to seans się nie odbędzie.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Kultura, Sztuka
  • Religia, wiara - Miejsce na wymianę światopogladów w oparciu o swoją wiarę (lub jej brak), co nam daje, gdzie nas prowadzi, po co wierzyć? Pytania egzystencjalne.
  • Obrazy i nie tylko - ...coś dla miłośników sztuki....
  • Wszystko o Fotografii - Dla każdego coś dobrego: newsy, porady, sprzęt, obróbka, ciekawe zdjęcia, plotki i ciekawostki. Dla fotoamatorów i profesjonalistów ;) Zapras…...
  • Teatr - Niektórzy mówią "tu dzieje się żywa sztuka". Wszystko co o teatrze chcemy powiedzieć i się dowiedzieć.
  • Fotografia cyfrowa - Fotografia - pasja, hobby, praca, utrwalanie cennych chwil... każdy ma swój własny romans z fotografią. Od zdjęć wykonywanych na szybko mały…...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Kultura, Sztuka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Kultura, Sztuka