• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Czy to bezpieczne?

(obserwuj)
Na ile nasze dane personalne są bezpieczne, kiedy kupujemy w sieci?

Link Cytuj

0
Odpowiem jak zwykle: to zależy.

Myślę, że przede wszystkim zależy od sklepu. Jest trochę stron typu ceneo.pl które pozwalają na recenzowanie sklepów internetowych. Przed dokonaniem zakupów - warto poczytać recenzje na temat danego sklepu. Wiadomo - czym sklep ma więcej opinii, tym bardziej jest wiarygodny.

Link Cytuj

0
Co masz na myśli jeśli chodzi o bezpieczeństwo samych danych personalnych?

Link Cytuj

0
Bezpieczeństwo mojego nazwiska, numeru konta. Wiem, ze takie dane można wykorzystać "przeciwko" mnie.

Link Cytuj

0
Niestety - tutaj ciężko cokolwiek poradzić, ponieważ tak naprawdę wyciek danych może nastąpić zawsze. Czy to na skutek ataku hakerskiego czy po prostu nielegalnego handlu danymi ze strony pracownika sklepu mającego dostęp do bazy. Jakkolwiek to drugie jest dość rzadko spotykane z tego względu, że jeśli ktoś ma już dużą bazę klientów, to jest ona dla jego firmy rzeczą najcenniejszą.

Link Cytuj

0
A w jaki sposób te dane moga się obrócić przeciw mnie? Czy chodzi tylko o spamowanie mojej skrzynki, czy o coś groźniejszego?

Link Cytuj

0
chodzi o kradzież Twoich danych...

Link Cytuj

0

Dla wszystkich tych, którzy mają obawy przed zakupami w sieci zamieszczam krótki poradnik jak ustrzec się przed oszustwem

Link Cytuj

0
yazeer
w internecie aż roi sie artykułów w których opisuje sie przebioegłośc sprzedawców i ich sposoby oszukiwania ludzi. Pierwsze z brzegu http://img530.imageshack.us/im g530/7822/oszustwo.png

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi informatyczne i telekomunikacyjne