• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jak stworzyć szablon do Wordpress?

(obserwuj)
silver_cloud
Zastanawiam się w jaki sposób można stworzyć i zainstalować szablon Wordpress. Może znacie jakieś tutoriale/artykuły/porady na ten temat?

Link Cytuj

0

jak stworzyć nowy szablon to nie wiem. Jeżeli chodzi o wgrywanie szablony to proponuję zaznajomić się z tym filmikiem. 

Link Cytuj

0
silver_cloud

Wiesz co, ten filmik to średnio informacyjny jest bo tak na prawdę na końcu wyszło, że jednak szablon nie zadziałał, wiec nie wiadomo czy to działa czy nie. Ale ogólna zasada jest podobna. Trzeba się bardziej zagłębić w rożne wersje szablonów bo widać nie wszystkie działają na danej wersji wordpressa. Przy okazji się nad tym zastanowie.

Link Cytuj

0

Ok..to tu masz instrukcję , która działa:

Pobierz motyw graficzny rozpakuj go, następnie katalog z motywem  wgraj do wp-content/themes.

Gotowe teraz przejdź do Panelu administracyjnego.

Wygląd potem  Szablony

Klikamy na nasz nowo dodany motyw otworzy sie on nam i w prawym górnym rogu mamy Włącz klikamy i gotowe szablon ustawiony

Link Cytuj

0
silver_cloud

Ok, dzieki, chociaż akurat to nie jest dla mnie problem, ja chcę poznać działanie wordpressa jako cms i umieć stworzyc szablony od podstaw a nie brać czyjeś szablony.

Link Cytuj

0
yazeer

jak wgrywać pluginy do Word Pressa? Mam na dysku interesujące mnie pluginy ale nie wiem jak je zainstalować

Link Cytuj

0

Po zalogowaniu się do panelu administracyjnego z menu po lewej wybierasz Wtyczki -> następnie Dodaj nową i u góry strony masz do wyboru

* Szukaj
    * Wyślij na serwer
    * Polecane
    * Popularne
    * Najnowsze
    * Ostatnio zaktualizowane
wybierz opcję Wyślij na serwer i tam masz możliwość wyboru pliku z dysku.

Link Cytuj

0

jakie strony polecacie ze wtyczkami do Wordpressa?

Link Cytuj

0

Wielkim plusem Wordpressa jest wbudowana w menadżer dodawania wtyczek (w panelu administracyjnym) ich wyszukiwarka - od razu można znaleźć co potrzeba i zainstalować. Ja z tego korzystam.

Link Cytuj

0

tak, ale gdzie szukasz tych wtyczek? Którą stronę polecasz?

Link Cytuj

0

W panelu administracyjnym Wordpressa - na Twojej stronie - w menu po lewej są Wtyczki -> Dodaj nową -> Szukaj wtyczek. Z tego korzystam. 

Link Cytuj

0
WebAdminPL

Nie wiem jak działa wordpress... nie muszę wiedzieć, żeby zrobić szablon. Każdy gotowiec wygląda prawie tak samo. Łatwo wszystkiego dojść. Wystarczy znaleźć najbardziej podobny do tego jaki chcesz mieć... zainstalować go, następnie wyszukujesz plik ze stylami templatkami grafiką, kopiujesz na dysk i dopasowujesz. Chcesz zmienić czcionke -> css, chcesz zmienić kolejność -> zmień szablony *.tpl, zmienić grafike -> więc zmień obrazki... Możesz nie rozumieć wordpressa czy każdego innego CMSa... ważne, żeby pracowała głowa... Nie zawsze trzeba posługiwać się koparką, żeby wykopać 2 wiaderka piachu.

Pozdrawiam

Daniel Miedzik

www.w3center.pl

Link Cytuj

1
piotrpas2

Witam

Polecam zapoznać się z aplikacją do tworzenia motywów Artisteer. Dzięki niemu po wygenerowaniu różnych wersji graficznych można obserwować wyprowadzony kod strony a dzięki temu lepiej poznać strukturę nie tylko Wordpress. Tutaj link

Link Cytuj

0
yazeer

ewentualnie sciagnac skorke do wordpessa i zmienic np. tylko buttony i banery. W google jest pelno skinow do wordpressa

Link Cytuj

1

Skórki oraz wtyczki można pobrać z http://wordpress.org/extend/

Co do instalacji wordpressa to na bezpłatnych jak i płatnych kontach serwerowych w panelach administracyjnych są  tzw. Instalatory aplikacji i tam są ne skrypty: wordpress, joomla, drupal, oscommerce. Instalacja jest bardzo łatwa, wpisujesz tylko dane do logowania do panelu administracyjnego oraz nazwę bloga.

Link Cytuj

0

Hej,

jeśli ktoś chciałby specjalizować się w wordpressie, a nie wie od czego zacząć, to mogę przesłać genialne tutoriale i linki dzięki którym będzie szablony robić w przysłowiowym notatniku.

A to wszystko w ramach współpracy na którą liczę po poduczeniu się tego cms'a. Mam w planie kilka start up'ów.

Jeśli ktoś ma czas i chęci na ciekawe projekty nastawione na zysk, to proszę o kontakt. 

Link Cytuj

0

Generalnie moglabym byc zaintersowana jesli dowiem sie czegos wiecej.

kontakt: berry5@onet.eu

pozd

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne