|
|
|
W tym temacie będziemy wymieniać się doświadczeniami odnośnie hostingu.
Na pewno macie jakieś dobre i zły przygody z firmami hostingowymi.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Ja kiedyś miałam stronę WWW na serwerze piwko.pl. Darmowe, mnóstwo miejsca na dysku, ale tak wolnego serwera jeszcze nie widziałam... A jak był szybki, to przy 98% potrafiło się zatrzymać i koniec. Jeśli nawet firma zmieniła swój image "sprawdziłam w necie ich stronę", to nie jestem w stanie im znów zaufać. Bardzo dobre doświadczenia miałam z ludźmi, którzy hostingowali mi moje strony na własnych. domowych serwerach.
Link Cytuj
|
|
|
1
|
|
|
|
|
Może będę banalny, ale mi zupełnie odpowiada nazwa.pl choć niektórzy uważają, że mają słabe parametry jeśli chodzi o wydajność serwisów. Ja tam jestem fanem optymalizacji skryptów.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Z nazwa.pl mam złe wspomnienia.. Pewnie jak masa innych internautów.
Od kilku lat korzystam z ovh.pl i na nic nie mogę narzekać.
Świetna oferta, b.dobre serwery, szybki i profesjonalny kontakt.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
A co było nie tak z nazwą.pl?
OVH już gdzieś słyszałem - hmm... mi głównie zależy na dostępności serwera, a więc, żeby nie padał co trzeci dzień na parę godzin, itd. Mówisz że masz dobre doświadczenia? :"
okhan wyedytował tego posta w dniu 2008-09-17 20:35:17
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Jeżeli chodzi o nazwa.pl to zapraszam to lektury :
http://www.tech-blog.pl/2008/1123/netart-nazwapl-blokujemy-bo-tak
Jeżeli chodzi o ovh to nie było żadnych przerw na serwerze.
Tez mi na tym zależało :" Korzystam już od 3 lat i jest ok.
Niestety teraz będę musiał zmienić bo serwery podrożały
a nie chce już tyle płacic. Jak znajde cos dobre to napisze :"
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
www.az.pl - nie narzekam
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Jeżeli komuś przeszkadza, to że nazwa.pl blokuje niebezpieczne dla innych użytkowników skrypty to polecam kupić sobie serwer dedykowany. Jeżeli chcesz mieć zawalające serwer skrypty i nic nie płacić - zapomnij.
nazwa.pl bardzo solidnie podchodzi do tematu. Na początek powinien wystarczyć serwer w najtańszej wersji (około 300 zł). W miarę jednak im bardziej skomplikowane i bardziej popularne strony będziesz tworzyć (np. sklepy internetowe, portale itp) będzie trzeba zastanawiać się nad droższymi rozwiązaniami.
Jako firma korzystamy z usług xxl-web.com, az.pl, nazwa.pl, home.pl - z nich wszystkich najbardziej polecam home.pl - za niezwodność i profesionalną obsługe.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
www.forpsi.pl <- nie jest tanio, ale za to profesjonalnie, kilka moich stron stoi i jest super, wordpress, joomla... Brak problemów.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ja polecam serwis www.cba.pl
korzystam sam już od dłuższego czasu i póki co nie miałem żadnych problemów.
Hosting oczywiście darmowy.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Nasza firma miała straszliwe problemy z modernhost, serwery czasem nie dzialaly po kilka dni i w zaden sposob nie moglismy sie dowiedziec dlaczego, poniewaz maile nie dzialaly, tak samo jak ich infolinia, na wysyłane tickety tez nie odpowiadali. Za to przypomnienie o zapłacie działało doskonale :) teraz mamy własne rozwiązanie i jesteśmy super mega zadowoleni.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Nie miałem okazji testować wszystkich firm, chociaż sporą część już przerobiłem. Nazwa.pl i home.pl to z pewnością czołówka. Nigdy nie miałem z nimi problemów. Chociaż ceny niezbyt atrakcyjne, ale za jakość trzeba płacić.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Ja preferuje hosting firmy netwave.pl
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Oczywiście kei.pl - głównie za niezawodność i świetną pomoc techniczną. Z bardziej przystępnych cenowo polecam unixstorm.org - oczywiście jeżeli chodzi o usługi hostingowe ulokowane w Polsce.
--
Pozdrawiam,
Fenix Inspire - fenixinspire.pl
Dawid Wygoda
fenix_inspire wyedytował tego posta w dniu 2010-02-02 16:18:04
Link Cytuj
|
|
|
1
|
|
|
|
|
Może po kolei:
nazwa.pl (NetArt) - obecnie mam u nich serwer. Hostuję 10 cms-ów, i kilka stron statycznych + kilkadziesiąt kont e-mail. Nie mam większych zastrzeżeń. Rzeczywiście niektóre parametry mają słabe, ale przy standrdowym korzystaniu z serwera większych problemów nie ma.
iq.pl - bardzo dobry hosting. Polecam właszcza dla większych serwisów generujących spory ruch. Iq ma dość dużą tolerancję na obciążenie serwera.
proste.pl - tańsza wersja iq.pl na standardowe stronki/cms-y.
cba.pl - jak na darmowy hosting super! Na plus gotowe oprogramowanie do użycia. Dobry dla testowania cms-ów :)
Generalnie wydaje mi się, że nie ma jednego, dobrego hostingu. Zależy co kto potrzebuje. Jeśli potrzebujemy dużej przestrzeni dyskowej, wybieramy nazwę, jeśli tolerancji na obciażenie serwera, iq np. Itp, itd...
Pozdrawiam
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Konkurencja wsród usługodawców internetowych jest duża także naprawdo ciężko coś wybrać pod wymagającą aplikacje.
Dla osób o standardowych oczekiwaniach polecam avx.pl za szybkość, brak ograniczeń ,szybki support oraz atrakcyjną cenę.
Godnym rozważenia jest też hosting oferowany przez beyond.pl.
Moje doświadczenie pokazuje ,że najbardziej reklamowani nazwa.pl i home.pl wcale nie są najlepsi.
Dzięki reklamie nałapali dużo klientów i mam wrażenie jakby czasami nie dawali sobie rady z generowanym przez nich ruchem.
Dla osób zajmujących się pozycjonowaniem polecam ovh.pl za możliwość przypisania do subdomeny dowolnego IP np.: angielskiego.
Można wtedy "lekko wprowadzić w błąd" silniki indeksujące wyszukiwarek jak się buduje zaplecze pozycjonerskie.
Dla codziennych zastosowań ich jednak nie polecam za fatalny support. Raz strona mi nie działa 3 dni (robocze) drugi raz po przepełnieniu bazy uruchamiali mysql-a 4 dni (czyli defakto strona znów nie działała). Oni w ogóle nie liczą się ze zwykłym klientem.
Na koniec najwięksi przegrani w tej kategorii: Ogicom.
W agencji, w której pracowałem miałem wątpliwą przyjemność współpracować z nimi ok 2 lata.
W ciągu tego okresu nie było tygodnia bez usterki.
Mają dobre warunki reselerskie ale co z tego.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Korzystam od jakiegoś czasu z hostingu netserwer.pl i do tej pory działa wszystko bez zastrzeżeń. Dobra pomoc techniczna, dużo miejsca (w sam raz), transfer bardzo przyzwoity - a to wszystko z resellera za 6 zł za rok! Jestem tą ofertą absolutnie wniebowzięta, chyba u nich za rok przedłużę konto, nawet po rynkowej cenie (40zł).
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
okhan:
Może będę banalny, ale mi zupełnie odpowiada nazwa.pl choć niektórzy uważają, że mają słabe parametry jeśli chodzi o wydajność serwisów. Ja tam jestem fanem optymalizacji skryptów.
www.nazwa.pl to najgorsze co mi sie przytrafilo w WWW..
Zakupilem u nich miejsce.. a po dwóch dniach mi je zablokowali i oddali pieniadze mowiac, ze juz nie chca ze mna wspolpracowac.. A przeciez wiadomo ze jak wydaje sie program, jest jego swiatowy release, to wzmaga sie transfer wsrod klientow, ktorzy chca go obejrzec!
A reklamy do tej pory mi przysylaja mowiac w nich jacy to oni sa "dobrzy". Czuje wtedy obrzydzenie..
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|