• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Nokia Maps vs inne?

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
yazeer

Mam telefon z wbudowanym GPS. Czy jest mozliwośc korzystania z innych map niż tych płatnych z Google?

Link Cytuj

0

też chętnie wysłucham opinii na ten temat. Mam tylko Nokia Maps i trzeba się łączyć z internetem. Czy jest jakiś inny program na e75?

Link Cytuj

0
yazeer

znalazłem nawigację Tom Tom na symbiana. Ktośmia z nią do czynienia?

Link Cytuj

0

Zależy jakich informacji chciałbyś zaczerpnąć  Spotkałem się kiedyś z zaufaną dla mnie opinią, znajoma, która ma firmę transportową (dużo jeździ po Europie) kupiła sobie nowego Audi A4 i pomimo dedykowanych nawigacji nawet w tej klasie samochodach stwierdziła, że są one średnio funkcjonalne. Używa klasycznej dużej nawigacji przyczepianej do szyby. Ważną sprawą jest łatwość w aktualizowaniu map - oczywiście w bezpłatnej formie oraz dokładność nadajnika GPS.

Podsumowując nawigacja w telefonach itp. urządzeniach służy raczej do zabawy...

mbag_eu wyedytował tego posta w dniu 2010-01-11 16:24:32

Link Cytuj

0

Używam tych Nokiowych mapek i są w porządku. Mam licencje za darmo na 90 dni uzywania. Potem pomysle o zmianie. Jak kupujesz nowa nokie to masz od razu na te 90 dni licencje.

Link Cytuj

0

A ile kosztuje taka licencja?

Moim zdaniem jeśli ktoś korzysta bo potrzebuje, a nie tak, że korzysta bo ma to i tak kupi normalną i porządną nawigację. Te telefonowe odbiorniki gps przy np. zatrzymaniu się przez jeszcze jakiś czas uważają, że jesteśmy w ruchu

Link Cytuj

0
yazeer

Dokładne na ewno nie są. Zresztą trudno się dziwić. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. W każdym razie na pewno przydaje się taki GPS w telefonie. Bo prawda jest taka, że komórkę masz zawszę przy sobie. Więc odpalić nawi to chwila moment......

Ps: Też chętnie poznam koszy licencji...

Link Cytuj

0

Byłem w salonie Nokii i pytałem:

Użytkowanie odbiornika GPS - bezpłatne
Mapy można pobrać ze strony Nokii i wgrać na telefon - bezpłatnie

Program do nawigacji samochodowej - tzn. z włączonym nawigowaniem - to jest tylko płatne, 90dni free, później (nie wiem czy dobrze zapamiętałem) - około 280zł. 

Można sobie znaleźć inny program do nawigacji, za który nie będzie trzeba płacić.

Link Cytuj

0
yazeer
mbag_eu:

Byłem w salonie Nokii i pytałem:

Użytkowanie odbiornika GPS - bezpłatne
Mapy można pobrać ze strony Nokii i wgrać na telefon - bezpłatnie

Program do nawigacji samochodowej - tzn. z włączonym nawigowaniem - to jest tylko płatne, 90dni free, później (nie wiem czy dobrze zapamiętałem) - około 280zł. 

Można sobie znaleźć inny program do nawigacji, za który nie będzie trzeba płacić.

Uwaga ważna informacja ! Od Dziś Nokia udostępnia swoje mapy do użytkowania bezpłatnie. Do pobrania ze stron interentowych nokii.

Info zaczęrpnięte z radia, właśnie słuchałem wiadomości.

Link Cytuj

0
Mateusz_Baginski

A jakie są Wasze wrażenia z użytkowania Nokia Maps? 

Link Cytuj

0
yazeer

Ja jestem bardzo zadowolony. Dośc szybko się wczytują i sprawnie działają. Problem jest tylko z dokładnością. Tutaj mają ode mnie dużego minusa. Traktuje je jako raczej "pkt orientacyjne". Jakie inne jeszcze byście polecili?

Link Cytuj

0
Mateusz_Baginski

W Nokia Maps pozycja jest ustalana i wyświetlana tylko wtedy, kiedy znajdujemy się na drodze, która jest uwzględniona we wgranej mapie. Jest w opcjach możliwość pokazywania dowolnej lokalizacji, jednak podczas mojego testowania tej funkcjonalności nie zadziałało...

Miałem okazję testować również Garmin Mobile XT, niestety na moim telefonie zawiesza się np. w sytuacji skręcenia w inną drogę niż ta ustalona pierwotnie przez nawigację. Lektor mówi - 'przeliczam' po czym aplikacja się zawiesza. Jeśli chodzi o mapy, to podobny poziom dokładności jak w Nokia Maps.

Link Cytuj

0
yazeer

ciekaw jestem też działania mapy Tom Tom. Dużo osób chwali sobię jej funkcjonalność. Miał ktoś z Was z nią styczność?

Link Cytuj

0
MobileWorldComPL

Na Nokię można wgrać :

-Google Maps

-Nokia Maps

-Tom Tom

-Garmin XT

-NaviExpert

i inne.

Link Cytuj

0
yazeer

a ktore najbardziej polecacie? chcialbym wyprobowac kilka.

Link Cytuj

0
Mateusz_Baginski

Tak jak zostało wspomniane wcześniej Ovi Maps - produkt Nokii jest już w pełni darmowy, także polecam przetestowanie go, oprócz tego Google Maps jako jedyna aplikacja w moim przypadku wyświetla moją lokalizację w przybliżeniu z uwzględnieniem błędu nawet w mieszkaniu w bloku. 

W Google Maps mapa pobierana jest online, także należy mieć albo połączenie WiFi, albo liczyć się z kosztami pobierania danych z internetu.

Mateusz_Baginski wyedytował tego posta w dniu 2010-05-31 11:58:31

Link Cytuj

0
yazeer
Mateusz_Baginski:

Tak jak zostało wspomniane wcześniej Ovi Maps - produkt Nokii jest już w pełni darmowy, także polecam przetestowanie go, oprócz tego Google Maps jako jedyna aplikacja w moim przypadku wyświetla moją lokalizację w przybliżeniu z uwzględnieniem błędu nawet w mieszkaniu w bloku. 

W Google Maps mapa pobierana jest online, także należy mieć albo połączenie WiFi, albo liczyć się z kosztami pobierania danych z internetu.

a z darmowych co polecacie?  Mam Nokie e75 wiec Ovi Maps odpada:

Link Cytuj

0
Mateusz_Baginski

A dlaczego odpada? Jako darmowa nawigacja, to chyba obecnie najlepsza...

Link Cytuj

0
yazeer
Mateusz_Baginski:

A dlaczego odpada? Jako darmowa nawigacja, to chyba obecnie najlepsza...

po prostu nie ma Ovi Maps na Nokię e 75.

Link Cytuj

0
Mateusz_Baginski

Fakt, wybacz za wprowadzenie w błąd, oczywiście chodziło mi o Nokia Maps, która jest nawet bodajże preinstalowana... 

http://www.nokia.pl/produkty/telefony/nokia-e75/specyfikacje

Poza tym ciężko obecnie o darmowe aplikacje z nawigacją, pozostają płatne rozwiązania (przynajmniej dobrze działające) takie jak NaviExpert:

http://www.naviexpert.pl/pobie rz/telefony-z-modulem-gps/noki a.html

Spróbuj poszukać również Garmina...

Mateusz_Baginski wyedytował tego posta w dniu 2010-07-08 17:42:33

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne