|
|
|
W laptopie mam wbudowaną kartę do połączeń bezprzewodowych (tzn nie wiem, czy to jest karta, w każdym razie jest taka możliwość). Ale za każdym razem jak chcę z tego skorzystać, to nawet jak mi pokazuje niezabezpieczone sieci i nawiązuje połączenie to na strony nie chce wchodzić i za każdym razem jest bardzo niska siła sygnału. Czy trzeba jakieś specjalne sterowniki instalować i dlatego nie chcą mi chodzić stronki, czy po prostu chodzi o to, że sygnał jest za mały? Tzn - starcza na nawiązanie połączenia, ale nawet na odpalenie gg nie starcza?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Specjalnych sterowników nie potrzeba - jeśli wykrywa sieci tzn, że wszystko jest ok. Być może rzeczywiście sygnał jest zbyt słaby do podtrzymania połączenia lub sieci mają zabezpieczenia na konkretny adres MAC karty.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
już wiem, co to było. Nie miałam ustawionego, żeby automatycznie pobierał (czy tam zmieniał) jakieś DNSy
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
_kasiuuula_:już wiem, co to było. Nie miałam ustawionego, żeby automatycznie pobierał (czy tam zmieniał) jakieś DNSy Z reguły jak łączysz się ze świeżej kopii systemu pod jakąś sieć bezprzewodową to łączy automatycznie nie trzeba nic zmieniać chyba że wcześniej coś poprzestawiałaś Kwestia sygnał minimum muszą być 3 kreski na wskaźniku wtedy dostaniesz połączenie z siecią ale momentami możesz odczuć ciężkie ładowanie sie witryn. Sytuacja jest zależna od zaszumienia eteru czyli ilości sieci bezprzewodowych wokół danego nadajnika z którym chcesz się połączyć. adresy MAC karty sieciowej to swoją drogą nawet jeśli sieć jest odbezpieczona.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
_kasiuuula_:już wiem, co to było. Nie miałam ustawionego, żeby automatycznie pobierał (czy tam zmieniał) jakieś DNSy Domyślnym ustawieniem jest automatyczne pobieranie wszystkiego (IP i DNS). Ktoś musiał Ci to przestawić.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Mateusz_Baginski:_kasiuuula_:już wiem, co to było. Nie miałam ustawionego, żeby automatycznie pobierał (czy tam zmieniał) jakieś DNSy
Domyślnym ustawieniem jest automatyczne pobieranie wszystkiego (IP i DNS). Ktoś musiał Ci to przestawić.
a to bardzo prawdodopodobne, że było przestawione, bo czasami zdarza mi się coś w ustawieniach przestawiać, bo jak coś nie działa, to próbuję sama wszystko pozmieniac, a później nie umiem wrócić do normalnych ustawień. Ale teraz działa i jest ok, więc już tam w ustawienia nawet nie wchodzę.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
_kasiuuula_:Mateusz_Baginski:_kasiuuula_:już wiem, co to było. Nie miałam ustawionego, żeby automatycznie pobierał (czy tam zmieniał) jakieś DNSy Domyślnym ustawieniem jest automatyczne pobieranie wszystkiego (IP i DNS). Ktoś musiał Ci to przestawić. a to bardzo prawdodopodobne, że było przestawione, bo czasami zdarza mi się coś w ustawieniach przestawiać, bo jak coś nie działa, to próbuję sama wszystko pozmieniac, a później nie umiem wrócić do normalnych ustawień. Ale teraz działa i jest ok, więc już tam w ustawienia nawet nie wchodzę. Pozostaje zawsze w przypadku niedziałającego urządzenia usunięcie jego sterownika, następnie system znajdzie nowy sprzęt i zainstaluje go ponownie z domyślnymi ustawieniami 
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Nasunęlo mi się takie pytanie - jeżeli w laptopie mam kartę do połączeń bezprzewodowych, ale korzystam z internetu z kabla. To czy w momencie kiedy korzystam z neta, a karta jest włączona (włącza mi się automatycznie) to równocześnie ja przez tą kartę umożliwiam komuś korzystanie z neta?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
_kasiuuula_:Nasunęlo mi się takie pytanie - jeżeli w laptopie mam kartę do połączeń bezprzewodowych, ale korzystam z internetu z kabla. To czy w momencie kiedy korzystam z neta, a karta jest włączona (włącza mi się automatycznie) to równocześnie ja przez tą kartę umożliwiam komuś korzystanie z neta? Nie, takie ustawienie jest możliwe, ale nie jest ono domyślne.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|