|
|
|
coś zrobiłam i wszstkie ikony na pulpicie i podpisy pod nimi podświetlone są na niebiesko (tak jakby wszystkie były pozaznaczane, a nie są). Nie wiem jak to odwrócić, żeby było normalnie. wyłączanie i włączanie kompa nic nie daje. System to windows XP.
Stało się to tak, że skopiowałam zdjęcie z dokumentu który był w wordzie i chciałam je skopiować na pulpit. Nie było opcji wklej, ale była wklej skrót. to dałam tą opcję - wyskoczył jakiś komunikat, którego nie zrozumiałam, ale chodziło o to, że muszę najpierw utworzyć jakiś plik na C/.../pc. Dałam ok. I rzeczywiście plik ze zdjęciem pojawił się na pulpicie (i to chyba plik, bo nie pisze, że to skrót), ale wszystkie ikony na pulpicie podświetliły się na niebiesko. Jak to odwrócić? proszę o pomoc
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Sprawdź w ten sposób: - Prawym przyciskiem myszy na Mój komputer - Właściwości - Zakładka Zaawansowane -> grupa Wydajność -> Przycisk Ustawienia - Pole Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu powinna być zaznaczona. Jeśli to nie pomoże to pokombinuj z tam znalezionymi opcjami wyglądu 
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
kurcze, to chyba jednak nie to,. bo dawałam tam wszędzie zastosuj i zmieniałam, ale ikony dalej zaznaczone na niebiesko. Proszę mi jeszcze podpowiedzieć - tam ma Pan zaznaczone niestandardowe, czy niech system windows wybierze optymalne ustawienia? bo próbuję i tak i tak. Przy niestandardowych wszystko zmieniam, ale nic się nie dzieje :(
Przy tym "niech system windows sam wybierze wszystko automatycznie się zaznacza)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
W takim razie spróbuj na pulpicie kliknąć prawym myszy --> Właściwości --> Zakładka Pulpit --> opcja Dostosuj pulpit... --> Zakładka Sieć Web --> opcja Zablokuj elementy pulpitu powinna zostać ODZNACZONA, usuń również wszystkie strony na liście Strony sieci Web, zostanie tylko Moja bieżąca strona główna - również powinna zostac ODZNACZONA. Spróbuj ten sposób i daj znać o efektach 
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Ten sposób podziałał :) zrobiłam tak jak Pan napisał. Już ze 2 tygodnie temu, ale nie miałam czasu odpisać. Ale właśnie to pomogło, więc bardzo dziękuję :)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|