• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jaką kamerkę internetową wybrać?

(obserwuj)

Byłem wczoraj w Saturnie. Kamerki można dostać od 20 zł w górę. Zastanawiam się na co zwracać uwagę przy wyborze. Co jest istotne? Którą polecacie?

Link Cytuj

1

Kieruj się przede wszystkim ceną. Dobrze byłoby gdyby ta kamerka miała 30 klatek dla rozdzielczości 640x480, przydatną rzeczą jest również wbudowany mikrofon.

Link Cytuj

0

zdecydowałem się na zwykłą Mante webcam laptop 343. Probelm jest taki, że mam na komputerze Windowsa 7. Nie spojrzałrzem czy kamera jest kompatybilna z moim systemem. Okazalo się, że nie jest ten system wyróżniony na opakowaniu, W każdym razie teraz kamera nie chce się uruchomic.Czy moźna coś z tym zrobić aby działała?

Link Cytuj

0

Spróbuj na tych sterownikach - najnowsze ze strony producenta - www.manta.com.pl/sterowniki/it /kamerinter/mm343patch1.zip. Jeśli nie da rady i system nie chce rozpoznać tej kamerki jako plug&play to może być problem. Na Twoim miejscu w takiej sytuacji wymieniłbym kamerkę w sklepie na coś kompatybilnego. A sprzedawca nie pytał o system operacyjny, na którym będzie kamerka działać?

Link Cytuj

0

problem w tym ,że żadna  z tych kamerek nie ma napisane, że może działac z Windows 7. Byłem w Electro World oraz Saturn. Wieczorem przetestuję te sterowniki o , których wspomniałes.

Link Cytuj

0
yazeer
macio200:

problem w tym ,że żadna  z tych kamerek nie ma napisane, że może działac z Windows 7. Byłem w Electro World oraz Saturn. Wieczorem przetestuję te sterowniki o , których wspomniałes.

na Twoim miejscu ja bym spróbował z tymi produktami od Firmy Microsoft. One są kompatybilne z każdy mwindowsem. Zresztą na ich stronach są sterwoniki do wszystkich windowsów.

Link Cytuj

0
mbag_eu:

Spróbuj na tych sterownikach - najnowsze ze strony producenta - www.manta.com.pl/sterowniki/it /kamerinter/mm343patch1.zip. Jeśli nie da rady i system nie chce rozpoznać tej kamerki jako plug&play to może być problem. Na Twoim miejscu w takiej sytuacji wymieniłbym kamerkę w sklepie na coś kompatybilnego. A sprzedawca nie pytał o system operacyjny, na którym będzie kamerka działać?

niestety wspomniane wczesniej sterowniki nie działaja. System nawet nie rozpoznaje urządzenia. Nie krzyczy , ze jest nowy sprzęt podłączony do kompa. Dodam tylko , że w XP od razu znalazł nowy sprzęt.

Link Cytuj

0

Hm to dziwne, nawet urządzenia nie rozpoznane powinny widnieć w menadżerze urządzeń... Ja pod Win 7 x64 nie miałem żadnych problemów z bardzo różnego typu urządzeniami USB... A spróbuj instalator uruchomić jako administrator w trybie zgodności z Windows XP SP3, wątpię, że pomoże, ale spróbować nie zaszkodzi

Link Cytuj

0
mbag_eu:

Hm to dziwne, nawet urządzenia nie rozpoznane powinny widnieć w menadżerze urządzeń... Ja pod Win 7 x64 nie miałem żadnych problemów z bardzo różnego typu urządzeniami USB... A spróbuj instalator uruchomić jako administrator w trybie zgodności z Windows XP SP3, wątpię, że pomoże, ale spróbować nie zaszkodzi

powiesz mi jeszczę jak to zrobic?

Link Cytuj

0

Na plik Setup.exe klikasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz właściwości. Następnie przechodzisz do zakładki 'zgodność' lub 'tryby zgodności' i tam zaznaczasz odpowiednie. Nie pamiętam dokładnie jak to się nazywa w Win7 bo aktualnie jestem na XP.

Natomiast jako administrator to jak już to ustawisz to znowu klikasz prawym myszki na setup.exe i wybierasz Uruchom jako administrator.

mbag_eu wyedytował tego posta w dniu 2009-12-22 14:44:56

Link Cytuj

0

nic z porad nie pomogło. Czas zadzwonić do biura obsługi klienta Manty i poprosić ich o szybką podmianę sprzętu....

Link Cytuj

0

Daj znać o rezultatach takiej rozmowy. Oprócz tego sprawdzaj na ich stronie co jakiś czas, czy nie wypuścili nowszych sterowników pod Win7, bo pewno nad takowymi pracują.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi informatyczne i telekomunikacyjne