• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Czyszczenie klawiatury

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
yazeer

jak mogę wyczyścić klawiaturę z róznych zabrudzeń. Pomiędzy klawiszami jest cała masa dziwnych rzeczy. Jak się dostać do samego wnetrza?

Link Cytuj

0

Niestety, aby uzyskać efekt 100% czystości pozostaje Ci rozkręcenie klawiatury na części pierwsze są jednak zabiegi, które wspomagają ten proces bez rozkręcania. Osobiście stosuję "wytrząsanie" brudów - obracasz klawiaturę do dołu klawiszami i trzymając mocno oburącz klawiaturę trzęsiesz ją przez kilkanaście sekund. Efekt różny, ale zawsze coś wyleci. Są również w sprzedaży puszki ze sprężonym powietrzem. 100% efektu myślę, że też nie dadzą.

Link Cytuj

0

a może powietrze w sprayu pomoże? Próbowałeś tym przedmuchać?

Link Cytuj

0

Pisałem o tym również mówiąc puszki ze sprężonym powietrzem miałem na myśli powietrze w sprayu

Link Cytuj

0
Capsnet

Polecam kupno nowej, z przeprowadzonych badań wynika, że w taj klawiaturze jest więcej bakterii i wirusów niż w muszli klozetowej.

Link Cytuj

0
Capsnet:

Polecam kupno nowej, z przeprowadzonych badań wynika, że w taj klawiaturze jest więcej bakterii i wirusów niż w muszli klozetowej.

Ciekawe to co piszesz, aczkolwiek przerażające może jakiś link do źródła?

Link Cytuj

0

co myślicie o klawiaturach beprzewodowych? Czy one się nie zacinają ? Podobno te nadajniki radiowe nieco "zamulają" i często jest opóżniona komunikacja między komputerem a kalwiaturą? Czy może lepiej kupić "zwykłą"?

Link Cytuj

0

Sam posiadam myszke bezprzewodową i to z wyższej półki i uważam, że łączność bezprzewodowa dla tego typu urządzeń jest dobrym rozwiązaniem tylko w sytuacji gdy na prawdę kabel jest utrapieniem, np. ja często podłączam laptopa do telewizora i wtedy się to przydaje. Kabel jest jednak pewniejszy i nie ma zakłóceń wywołanych przez inne urządzenia, np. WiFi. Podsumowując, jeśli nie musisz mieć bezprzewodowych, to pozostań przy kablu.

Link Cytuj

0

a jak z bateriami? Czy często trzeba wymieniac? Czy może ona jest na akumulatorki?

Link Cytuj

0

Mój Logitech (VX Revolution) posiada zasilanie z jednego paluszka, który starcza przy moim bardzo częstym użytkowaniu na około 3 - 4 miesiące. Ze względu na właśnie długi czas kupuję najdroższe baterie jakie są w kiosku  Na noc jej nie wyłączam. W Logitech'ach jest to chyba standardowe rozwiązanie, niektórzy producenci wybierają jednak opcję z akumulatorem i stacją bazową, która służy za ładowarkę.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

jak często czyścicie laptopa od środka? Ja sama tego nie zrobię, a że jestem niedbaluchą i jem przy kompie to domyślam się, że już w nim jest straszna masakra. Sama nie wyczyszcz, bo nie umiem, ale może orientujecie się jakie są ceny za czyszczenie? Laptop ma 8 miesięcy.

Link Cytuj

0

Myślę, że do 20zł, ale zależy od serwisu. Ja swoje laptopy czyszczę w zależności od potrzeb, średnio co około rok.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a nie orientujesz się na ile dni oddaje się laptopa do takiego czyszczenia? czy robią to z dnia na dzień, czy to jednak więcej roboty i dłużej to trwa?

Link Cytuj

0

Wszystko zależy od serwisu i jego aktualnego obciążenia. Generalnie usługa do wykonania na miejscu / do 1h

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

To jeszcze podpytam o czyszczenie monitora w laptopie - wiem, że są specjalne chusteczki, ale co może sie stać, jakbyśmy go wyczyścili zwykłą lekko nasączoną wodą gąbeczką?

Link Cytuj

0

Ja sam choć nie polecam, to czyszczę normalnie ze spryskiwacza prosto na monitor płynem do mycia okien  żaden monitor wysiadki nie zrobił, obecny już prawie 4 lata jest i nadal działa  także myślę, że nic się nie stanie, jednak na Twoją odpowiedzialność.

Link Cytuj

0
SEO-Centrum

Monitor od laptopa tylko chusteczkami specjalnymi lub zestawem - specjalny płyn + szmatka gładka. Płyn do okien tylko na własną odpowiedzialność, ja odradzam. Płynem do okien czyściło się kiedyś monitory CRT (te duże, już wycofane ze sprzedaży).

Klawiature jak ktoś napisał wyżej, odwrócić i potrzęść trochę. Klawisze natomiast najlepiej czyścić duetem - płyn do czyszczenia plastiku (dostępny w każdym sklepie komputerowym) + patyczki do uszu i jazda między klawiszami 

Link Cytuj

0
yazeer

W laptopie ten sposób czyszczenia klawiatury się nie sprawdza. Patyczki od uszu nie mieszcząsię w szczeliny - czy ktoś ma inny pomysł wydobycia brudu z klawiatury?

Link Cytuj

0

no to jedynie rozkręcenie obudowy, wyjęcie klawiatury i manualne wydobycie tego co jest pod nią...

Link Cytuj

0
SEO-Centrum:

Monitor od laptopa tylko chusteczkami specjalnymi lub zestawem - specjalny płyn + szmatka gładka. Płyn do okien tylko na własną odpowiedzialność, ja odradzam. Płynem do okien czyściło się kiedyś monitory CRT (te duże, już wycofane ze sprzedaży).

Najprościej czyści się właśnie zwykłym płynem do mycia okien i bawełnianą szmatką.. Jeli ekran jest matowy, można bez problemu użyć ręcznika jednorazowego. Nic się nie porysuje! Oczywiwiście czyścimy delikatnie, nie trzemy na siłę. Ba, można czyścić nawet spirytusem, byle czystym!! Spirytus nie rozpuszcza ani tworzywa ekranu, ani ramki.  Nie wolno za to używać innych, zwłaszcza nieznanych rozpuszczalników! Ważne zawsze, żeby nie nalać płynu za ramki. Dlatego do czyszczenia najlepiej położyć monitor/ekran  możliwie płasko, na plecach i czyścić zwilżoną płynem szmatką. Jeśli decydujemy się na spryskanie ekranu, to Z UMIAREM! Aha, dobrze jest pozwolić ekranowi całkiem ostygnąć, wtedy nie zostaną smugi po czyszczeniu. Poleca: naprawa monitorów Warszawa

wyedytował tego posta w dniu 2011-12-05 10:53:47

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi informatyczne i telekomunikacyjne