• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jaką myszkę używacie

(obserwuj)

Czy ma to dla Was znaczenie na jakiej myszce pracujecie? Osobiście używam Logitech VX Revolution. Po pewnym czasie zaczynała coraz gorzej działać, aż około tydzień temu chciałem wysłać na gwarancję. Prawie na żadnej powierzchni działała idealnie. Przed wysyłką jednak postanowiłem dokładnie wyczyścić laser, okazało się, że po takim zabiegu działa perfekcyjnie jak nówka :) bateria ~3 miesiące. POLECAM

Link Cytuj

0
yazeer

ja mam myszkę bezprzewodową która łączy się radiowo z klawiaturą. Fajne rozwiązanie o nadajnik wcale nie musi być gdzzies w lini prostej myszki. Co prawda to myszka kulkowa. Zastanaiwma sie czym sie rózni od myszki laserowej?

Link Cytuj

0

Różni się sposobem pobierania informacji o ruchu myszy, a konkretnie urządzeniem, które się tym zajmuje. W myszce kulkowej (serio masz taką bezprzewodową?) od spodu myszy jest kulka, która obraca 2 rolki, które dalej informują sterownik na zasadzie ruchu po płaszczyźnie płaskiej 2D (X Y). Następną generacją były myszki optyczne. Od spodu możesz zobaczyć czerwone światełko, które wysyła optyka i dalej odbiera minikamerka informacje o zmianach położenia. Informacja ta jest dalej przetważana do uzyskania postaci jak w kulkowej X i Y. Następną generacją są myszki laserowe, cechuje je największa dokładność. Zasada taka jak w optycznej, w praktyce nie widać żadnego światełka, światło lasera jest niewidoczne dla ludzkiego oka.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi informatyczne i telekomunikacyjne