• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Tablet

(obserwuj)
ak_acja

Czy mogłabym prosić o wyjaśnienie czym jest tablet? Ostatnio 2 krotnie spotkałam się z tym pojęciem, ale kontekst zdania ani w jednym, ani w drugim przypadku nic mi nie wyjaśnił. Czy jest to jakiś nowy komputer? telefon? a może tylko jakaś funkcja?

Link Cytuj

0

Tablet to powiększony smartphon, który nie zawsze ma możliwość dzwonienia (gniazdo na kartę sim).

Jednocześnie tablet to netbook bez klawiatury, czyli właściwie ani jedno, ani drugie - ot takie urządzenie, które nie do końca wiem po co zostało stworzone. Apple wypromowało tego rodzaju gadżet, który ludzie polubili, więc inni też produkują

Link Cytuj

0
ak_acja

Przepraszam, że tak dopytuję, ale wciąż nie do końca rozumiem (zapewne dlatego, że nie bardzo rozumiem też pojęcia smartfona) - czy mógłby Pan wymienić przykładowe funkcje jakie ma tablet, a jakich nie ma telefon?

Link Cytuj

0
ak_acja:

Przepraszam, że tak dopytuję, ale wciąż nie do końca rozumiem (zapewne dlatego, że nie bardzo rozumiem też pojęcia smartfona) - czy mógłby Pan wymienić przykładowe funkcje jakie ma tablet, a jakich nie ma telefon?

Generalnie smartfon to telefon z systemem operacyjnym (dzięki temu jest smart). Czyli mieści się w kieszeni i służy do dzwonienia + inne rzeczy.

Tablet generalnie nie mieści się w kieszeni, służy do przeglądania internetu i odtwarzania multimediów, czasem ma również możliwość dzwonienia (o czym wcześniej wspomniałem).

Link Cytuj

0
ak_acja

czyli tablet nie jest ani telefonem, ani zminimalizowanym komputerem?

Link Cytuj

0
zielak233

mnie interesuje coś takiego - czy tablet umożliwia pisaniue, np. rysikiem tak jak w normalnym zeszycie i tworzenie takich jakby e-zeszytów?

Link Cytuj

0
ak_acja:

zależy jak zdefiniujemy te słowa. Różnica jest w funkcjonalnościach, które już opisałem. Bo tak na prawdę komputerem jest również elektroniczny zegarek na ręku, telefon, kalkulator... Telefonem może, ale nie musi być.

Link Cytuj

0
zielak233:

mnie interesuje coś takiego - czy tablet umożliwia pisaniue, np. rysikiem tak jak w normalnym zeszycie i tworzenie takich jakby e-zeszytów?

Kwestia oprogramowania, jeśli znajdziemy aplikację (być może są one domyślnie zainstalowane - nie wiem, nie mam tabletu), która pozwala to ładnie wizualnie przedstawiać jako zeszyt z przekładaniem kartek to nie będzie problemu, na pewno możliwość taka jest. Choćby pisanie w programie graficznym a'la paint.

Link Cytuj

0
ak_acja
Mateusz_Baginski:
ak_acja:

zależy jak zdefiniujemy te słowa. Różnica jest w funkcjonalnościach, które już opisałem. Bo tak na prawdę komputerem jest również elektroniczny zegarek na ręku, telefon, kalkulator... Telefonem może, ale nie musi być.

Wczoraj po raz pierwszy miałam okazję w końcu zobaczyć tablet i na własne oczy przekonać się co to za cudo. Muszę powiedzieć, że jednak mnie nie zachwyciło. Myślę, że dla większości osób będzie to tylko zwykły gadżet. Nic niezbędnego.

Link Cytuj

0
zielak233

wszystko pewnie zależy co kto lubi i jak lubi gromadzić oraz dostawać się do informacji. Ja np. chciałbym mieć tylko jedno urzadzenie, które pozwoli mi mieć wszelkie potrzebne dane, programy i dostępności w jednym miejscu. Dlatego wydaje mi się, ze optymalnym rozwiązaniem w tym temacie jest laptop. Tablet chyba nie ma wszystkich funkcjonalności laptopa, czy nie?

Link Cytuj

0

Zależy czy zewnętrzna pełnowymiarowa klawiatura jest dla kogoś pożądaną funkcjonalnością  Wszystko kwestia podejścia.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a tablet od I-pada czym się różni?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_:

a tablet od I-pada czym się różni?

iPad to tablet od Apple

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

A tak prywatnie uważacie, że tablet to bardziej zabawka, albo coś dodatkowego, czy jednak przydaje się na co dzień?

Link Cytuj

0

Do niedawna uważałem, że to zbędna zabawka, jednak coraz bardziej przekonuję się do niego, widząc, że często włączam komputer tylko po to, żeby sprawdzić pocztę, pogodę, włączyć muzykę. Nawet netbooka trzeba gdzieś położyć, a tablet trzymając w ręku można przyjemnie obsługiwać. Może jeszcze trochę czasu minie i się na tyle przekonam, że kupię np. Samsung Galaxy Tab... Muzyka w domu po DLNA, albo przez adapter bluetooth w głośnikach, dodatkowo jako pilot do telewizora i bluray... Mnogość możliwości

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a jak jest z internetem do tableta? kupuje się jakiś abonament, czy po prostu wpina playa, czy blueconnecta? Tablet ma wejście USB?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi informatyczne i telekomunikacyjne