|
|
|
ile kosztuje i czy dużo daje?
na działce odbiera nam tylko blueconnect (ani play, ani orange nie ma w ogóle zasięgu jak chodzi o internet). Blueconnect jakoś działa, ale kiepsko, często traci zasięg i net przestaje działać. Nie ma mowy o ładowaniu stronek z grafiką i odpaleniu np. youtuba. Podobno są wzmacniacze do takiego neta, ale kiedyś słyszałam, że ponieżej 150zł się nie dostanie, a tyle to mi się nie opłaca płacić, bo w domu net raczej normalnie działa. Jak dużo daje taka antenka? i czy jest jedna do wszystkich sieci, czy jak mam blueconnecta, a ktoś ma playa to już musi być inna? Jak chodzi o playa, to zasięg najbliżej łapie za 30 km - czy taka antenka jest w stanie spowodować, że zasięg ściagnie aż z 30 km?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Antenka zewnętrzna jest niezależna od sieci docelowej. Jeśli da się podłączyć (kwestia tylko i wyłącznie złącza) do modemu, to z każdą siecią będzie współpracowała. Czy zwiększa zasięg? W zależności od warunków... Mój znajomy miał internet mobilny, z którego korzystał w biurze w piwnicy. Zasięg był kiepski (niski poziom, mury), jednak po zakupie zewnętrznej antenki i wystawieniu jej na długim kabelku przez okno było już super. Anteny zewnętrzne nie "ściągają internetu" mocniej, tylko zwiększają siłę sygnału za pomocą większej powierzchni odbioru. Do blueconnecta raczej pomoże, do play raczej nie... Wszystko kwestia indywidualnych warunków danego miejsca.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ok, dziękuję. To chyba najlepiej mi bedzie znaleźć kogoś kto ma taką antenkę i wypróbować, żeby się nie okazało, że nie wiele pomoże.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Dokładnie. U mojego znajomego różnica między mieć, a nie mieć internetu jest równa 1 metr 
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Mateusz_Baginski:Antenka zewnętrzna jest niezależna od sieci docelowej. Jeśli da się podłączyć (kwestia tylko i wyłącznie złącza) do modemu, to z każdą siecią będzie współpracowała. Czy zwiększa zasięg? W zależności od warunków... Mój znajomy miał internet mobilny, z którego korzystał w biurze w piwnicy. Zasięg był kiepski (niski poziom, mury), jednak po zakupie zewnętrznej antenki i wystawieniu jej na długim kabelku przez okno było już super. Anteny zewnętrzne nie "ściągają internetu" mocniej, tylko zwiększają siłę sygnału za pomocą większej powierzchni odbioru. Do blueconnecta raczej pomoże, do play raczej nie... Wszystko kwestia indywidualnych warunków danego miejsca. Witam, Mam bezprzewodowy "Play" i tez mam kłopoty z zasięgiem, dlaczego pomoże bezprzewodowemu "bluconect" a raczej nie pomoże modemowi "Play"
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
~ agronek:Witam,
Mam bezprzewodowy "Play" i tez mam kłopoty z zasięgiem, dlaczego pomoże bezprzewodowemu "bluconect" a raczej nie pomoże modemowi "Play"
Tam wyżej z tym, że pomoże blueconnectowi, a nie playowi, to była odpowiedz konkretnie na moje pytanie. Ja tam pisałam, że blueconnect działa w danym rejonie, ale słabo, a Play tam w ogóle nie ma zasięgu (najbliżej łapie dopiero 30 km dalej). Czyli chodzi o to, że jak w ogóle jest zasięg, to antenka pomoże, a jak zasięgu nie ma to nawet antenka nie da rady.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
~ agronek: Witam, Mam bezprzewodowy "Play" i tez mam kłopoty z zasięgiem, dlaczego pomoże bezprzewodowemu "bluconect" a raczej nie pomoże modemowi "Play" Chodziło o konkretne miejsce, w którym Play nie miał w ogóle zasięgu, a Blueconnect miał słaby. Jeśli masz problemy z zasięgiem Play, bo jest on słaby, to zewnętrzna antenka ułatwi odnalezienie miejsca, gdzie sygnał będzie mocniejszy i dodatkowo go wzmocni większą powierzchnią odbioru.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|