• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Net book , mini laptop

(obserwuj)
_kasiuuula_

Nie wiem, czy dobrze napisałam nazwę. Chodzi mi o te małe laptopy. W jakich cenach można kupić, na co zwrócić uwagę, i przede wszystkim czy warto?. Już mówię do czego jest mi potrzebny: mam bardzo dużo materiałów do nauki na komputerze, a szefowa zgodziła się, żebym przychodziła z laptopem i jak nie ma klientów to mogę się uczyć. tylko, że laptop trochę waży i jak wracam z nim po 8 -10 godzinach pracy to mam go dosyć. Zakładam, że te mniejsze ważą mniej. Nie porzebuję w nim nic wypasionego - tylko, żeby otwierał prezentacje power pointa i pliki tekstowe. i był w miarę lekki. I tani. Proszę, doradźcie mi, czy kupować, a jak tak to jaki?

Link Cytuj

0

Każdy spełni te oczekiwania  pamiętaj przy zakupie, żeby miał zainstalowany Windows. Taki mały ekran niezbyt nadaje się do nauki, ale coś kosztem czegoś. Jest lżejszy i bardziej mobilny. Wybór należy do Ciebie, a ceny od około 700zł.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

A warto kupić używany?

Na co poza windowsem zwrócić uwagę?

Link Cytuj

0

W używanym przede wszystkim na baterię, w jakim jest stanie i jak długo wytrzymuje. Każdy model ma oczywiście inny czas działania na baterii, ale w przypadku nowych wynosi on od około 3 godzin do około 7 godzin. Także takie, które trzymają pół godziny nie bierz pod uwagę. Oprócz tego oczywiście wizualnie czy nie jest zniszczony i cieszył oko

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a czy różnią się ilością wejść USB? bo z tego co wiem, nie ma w nich cd rooma, więc wszystko trzeba wpinać na pendrivie.

Link Cytuj

0

Każdy model ma porty USB, co do ich ilości to bywa różnie - nie jest to ustandaryzowane, ale 2 to minimum z jakim się spotkałem.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

I te 2 wystarczają? Da się podpąć do takiego notebooka rozgałęziacz USB? Czy jednak jest za słaby, żeby to przeszło?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

mam jeszcze 1 pytanie - załóżmy, że kupuję takiego noteboka już z zainstalowanym windowsem. Tylko co potem, jak system padnie i trzeba zainstalować od nowa, a tam przecież nie ma cd roma???

Link Cytuj

0
SEO-Centrum
_kasiuuula_:

mam jeszcze 1 pytanie - załóżmy, że kupuję takiego noteboka już z zainstalowanym windowsem. Tylko co potem, jak system padnie i trzeba zainstalować od nowa, a tam przecież nie ma cd roma???

Podłącza się zewnętrzny napęd na USB. Notebook to jest "normalny" laptop, ten mniejszy bez napędu to jest netbook 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a no tak, o netbooka mi oczywiście chodziło.

Czy są jakieś firmy produkujące netbooki, które byście szczególnie odradzali? Albo jakieś modele, które są szczególnie wadliwe?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_:

I te 2 wystarczają? Da się podpąć do takiego notebooka rozgałęziacz USB? Czy jednak jest za słaby, żeby to przeszło?

jak najbardziej, pod każdy port USB można podłączyć hub

Link Cytuj

0
_kasiuuula_:

jeśli jest na nim partycja Recovery to można z niej przywrócić system. Jeśli nie ma, to zewnętrzny napęd pod USB załatwia sprawę

Link Cytuj

0
_kasiuuula_:

a no tak, o netbooka mi oczywiście chodziło.

Czy są jakieś firmy produkujące netbooki, które byście szczególnie odradzali? Albo jakieś modele, które są szczególnie wadliwe?

wyberz taki, który Ci się podoba. Parametrami są one podobne, ewentualnie sprawdź w sklepie, który touch pad Ci najbardziej odpowiada - może to dziwne, ale mnie to wkurza w niektórych komputerach, jak są touchpady jednolite z resztą obudowy i się niesamowicie przycinają. Jeśli chodzi o firmę to właściwie mogą się one różnić jakością obudowy / wyświetlacza i długością gwarancji.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

jeszcze jedno pytanie: czy da się kupić netbooka (czyli tego małego), żeby jednak miał cd room? Bo tam teraz patrzyłam na necie i nie widzę takich, ale może jednak są?Jeśli tak, to proszę podajcie linka, żebym mogła zobaczyć.

Link Cytuj

0

Wymiary netbooków udało się osiągnąć właśnie dzięki zrezygnowaniu z napędu. Najlepszym rozwiązaniem jest zakup zewnętrzenego napędu pod USB. Najmniejsze notebooki z napędem wbudowanym są od 12".

Przyklad:

allegro.pl/packard-bell-bu45-t 5300-2gb-160gb-dvd-rw-wyprzeda z-i1765844012.html

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no to jednak będę musiała bez cd rooma kupić, bo tutaj ceny już dużo wyższe. A orientuje się Pan w cenach tych zewnętrznych cd roomach? i czy na pewno do takiego net booka da się je podpiąć?

Link Cytuj

0

W przedziale 70-140zł. na pewno coś dobrego się znajdzie. Pasują one do każdego netbooka, gdyż są podłączane poprzez złącze USB.

allegro.pl/napedy-napedy-zewne trzne-77851

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi informatyczne i telekomunikacyjne