• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Podkladka pod notebooka

(obserwuj)
yazeer

Zamierzam dokupić do notebooka pokladke chłodzącą. Na co powinienem zwracać uwagę przy wyborze?

Link Cytuj

0

Z technicznego punktu widzenia ważne jest to aby wiatraki były ciche i otwory, przez które będzie wdmuchiwane powietrze były dokładnie tam gdzie są otwory wlotowe w Twoim notebooku. Reszta to już  raczej estetyka - jakość wykonania, kolor, ciężar, użyty materiał. Oprócz tego, ze względu na to, że na ogól laptopy mają za mało portów USB to niektóre podstawki posiadają wbudowany hub, który rozgałęzia z jednego portu USB tworząc kilka. Jeśli Ci się przyda taka funkcjonalność, to pamiętaj o tym przy zakupie 

Link Cytuj

0
yazeer

Jeszczę ważna sprawa: Jaka powinna być max temperatura płyty głownej i procesora? Lub jaka powinna być najbardziej optymalna?

Link Cytuj

0

Mój komputer ma obecnie 51st. na procesorze, na dysku wewnętrznym 42, a na zewnętrznym 38. Nie mam czujnika na płycie głównej. Maksymalna temperatura różni się w zależności od tego jaki procesor posiadasz. Generalnie na dyskach do 45 stopni jest ok, jak jest pod 50st. to znaczy, że już jest za ciepło trochę. Procesory to bywają i takie, które działają stale przy 90st. jednak to już za dużo, zwłaszcza w przypadku laptopów, które są bardziej energooszczędne = wydzielają mniej ciepła. Jeśli przyjmiemy sytuację, w której komputer nie jest obciążony grami itp. to procesor do 65st. jest ok. A jakie są u Ciebie wskazania i jaki masz procesor?

Link Cytuj

0
yazeer

płyta około 44 stopni, dysk około 40 stopni. Mam 2,5 GHZ Pentium dual core. Wskazania są w normie?

Link Cytuj

0

Wskazania jak najbardziej dobre, zważywszy na ostatnie wysokie temperatury otoczenia to nawet bardzo dobre.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi informatyczne i telekomunikacyjne