|
|
|
Zachęcam do opisywania wrażeń z użytkowania najnowszych dzieci Intela. Od siebie dodam tyle, że jeśli ktoś potrzebuje wydajnego procesora, to warto wydać kilkaset złotych na te cuda
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Hmm.. a może wcześniej opiszesz na czym polega i czym sięrózni corei5 od i7?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Ok, postaram się wkrótce przybliżyć tą rodzinę procesorów Intel. Wkrótce będę testował notebooka z procesorem Intel Core i3 330m. Po tych testach powrócę do tego tematu.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Mateusz_Baginski:Ok, postaram się wkrótce przybliżyć tą rodzinę procesorów Intel. Wkrótce będę testował notebooka z procesorem Intel Core i3 330m. Po tych testach powrócę do tego tematu. i 3 mozesz opisac. Natomiast testy i5 i i7 zostaly juz wykonane i opisane bardzo ladnie lacznie z fotorelacja i video pod adresem: http://nvision.pl/Intel-Core-i5-750-oraz-Intel-Core-i7-870-testujemy-Lynnfielda--Articles-276-ndetails-1.html Podsumowanie moge wkleić: Intel Core i5-750 Plusy: + tańszy niż Core 2 Quad Q9550, + dobra wydajność, + niski pobór mocy, + dobre możliwości o/c, + najlepszy stosunek wydajności do ceny, + technologia Turbo. Minusy: - brak technologi Hyper-Threading, - niepełna obsługa wirtualizacji (tylko VT-x). --------------------------- Intel Core i7-870 Plusy: + wysoka wydajność, + niski pobór mocy, + technologia Hyper-Threading, + pełna obsługa wirtualizacji, + dobre możliwości o/c, + technologia Turbo. Minusy: - wysoka cena To by było na tyle :)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Od stycznia posiadam laptopa na core i3 i powiem ogólnie, że jestem bardzo zadowolony. Temperatura przy normalnym użytkowaniu poniżej 50 st. C. Wydajność mierzona indeksem wydajności systemu Windows 7 dla procesora to 6,2 (w skali 1,0 do 7,9) Taktowanie zmienne w zależności od obciążenia, zmienia się mnożnik od 7 do 16.(931MHz do 2128MHz).  
Mateusz_Baginski wyedytował tego posta w dniu 2010-10-02 14:48:36
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Ja zakupiłem komputer stacjonarny i notebooka z core i5 sandy bridge, w porównaniu do starego core 2 duo zarówno w PC i laptopie to jestem wniebowzięty. Używam 2 przeglądarek, offica, programu pocztowego, photoshopa cs5, mase softu do SEO, ftp i inne rzeczy, czasem jakieś wymagające gry, często wszystko naraz. Sprzęt chodzi jak burza :)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|