• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jaki format odtwarza DVD?

(obserwuj)

W jakim formacie nagrywać filmy abym mógł odtworzyć w swoim DVD? Moje DVD odtwraza Divx, DVD.

Link Cytuj

0

Generalnie wszystkie pliki *.avi powinny chodzić bez problemu, może się on pojawić natomiast przy plikach *.rmvb, gdyż stacjonarne dvd ich nie czytają. Jeśli używasz nero to opcja utwórz dysk dvd z danymi wystarczy. Jeśli chcesz natomiast mieć pewność odtworzenia wszystkich filmów + możliwość zrobienia menu do tych filmów, to polecam program ulead video studio, lub inne tego pokroju. Działają długo, gdyż konwertują wszystkie wrzucone pliki do swojego rozszerzenia i umożliwiają następnie ich bezpośrednia wypalenie na płytce. 

Oprócz tego, niektóre odtwarzacze DVD miewają kłopoty z odtworzeniem nawet w tej sposób powstałe filmy, dotyczy to głównie odtwarzaczy topowych producentów. Osobiście polecam i używam do tego celu DVD marki Bellwood. Czyta wszystko prócz rmvb.

Link Cytuj

0

czy jak nagram film w formacie .avi wgram też na płytę napisy czy to DVD przeczyta razm z napisami?

Link Cytuj

0

Tak, Bellwood'y czytają wszystkie napisy, standardowo wczytują napisy, które mają taką samą nazwę jak plik avi. Jeśli chcesz jednak wybrać inne napisy nawet z innego folderu to po prostu je zaznaczasz i włączasz plik avi. Wczyta wtedy napisy, które zostały zaznaczone. 

Link Cytuj

0
yazeer
macio200:

czy jak nagram film w formacie .avi wgram też na płytę napisy czy to DVD przeczyta razm z napisami?

ze swojej strony polecam Ci świetny program do tworzenia DVD, menu DVD, wgrywania napisów - ConvertxtoDVD.

Link Cytuj

0

Ciekawe menu można tworzyć również w dobrze znanym nero. 

Link Cytuj

0
yazeer
macio200:

To zalezy czy Twoje DVD czyta pliki AVI i pliki tekstowe txt. Jezeli nie treba bedzie stworwyc plyte Sdvd lub Scd

Link Cytuj

0

macio200 pytał konkretnie o DVD Bellwood... Warto zaznaczyć, że obecnie z pewnością wszystkie DVD Bellwood czytają AVI i TXT, myślę, że wśród pozostałych producentów również ciężko byłoby znaleźć taki model, który by tego nie czytał. Jest to już dziś standard.

Link Cytuj

0
yazeer

Niestety nie. Pytal o to : czy jak nagram film w formacie .avi wgram też na płytę napisy czy to DVD przeczyta razm z napisami?

Ewentualnie użyj Nero i tam masz opcje stwórz płytę video, a dalej podążaj za wskazówkami Nero

Link Cytuj

0
yazeer:

Niestety nie. Pytal o to : czy jak nagram film w formacie .avi wgram też na płytę napisy czy to DVD przeczyta razm z napisami?

Ewentualnie użyj Nero i tam masz opcje stwórz płytę video, a dalej podążaj za wskazówkami Nero

Nie chcę się sprzeczać, ale w poście poprzedzającym tą wypowiedź opisywałem konkretnie DVD marki Bellwood, po czym macio200 zapytał tak jak napisałeś " czy to DVD przeczyta razm z napisami", więc na tej podstawie uznałem, że chodzi właśnie o Bellwood'y.

Wracając do tematu najlepiej kupić kilka czystych płytek i popróbować ponagrywać różnymi trybami, również przez Nero i tamtejszy tryb DVD-Video. Następnie sprawdzić te płytki w posiadanym DVD 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi informatyczne i telekomunikacyjne