|
|
|
Interesuje mnie jakie trzy programy byście polecili swoim znajomym, najlepiej takie, z których sami korzystacie. Chodzi o programy pozwalające utrzymać system w jak najlepszym porządku i zapewnić sobie jak największą wygodę obsługi.
Moja lista:
1. jv16 PowerTools (operacje na rejestrze, menadżer programów)
2. Space Odyssey (usuwanie niepotrzebnych plików z dysku)
3. Czasowy Wyłącznik Komputera (samoczynne wyłączanie komputera o określonej godzinie, bądź po upływie określonego czasu, korzystam prawie codziennie)
mbag_eu wyedytował tego posta w dniu 2009-10-18 12:07:59
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Może polecę programik nie tyle systemowy - ile przydatny - Stickies - takie małe żółte karteczki na pulpicie.
Służy do tego samego, co żółte karteczki w realu - tylko nie spadają pod stół... Totalnie prosty, pozwala "utrzymać w porządku" stół :)))
Zawsze mam otwartą karteczkę i co mi się przypomni - wpisuję. Nie trzeba klikać żadnego "zapisz" - to cowpisane zostaje aż skasujemy.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a bez jakich programów nie obędzie się użytkownik nowego komputera? Jakie programy warto zainstalować po odebraniu komputera ze sklepu?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
1. System operacyjny 2. Antywirus 3. Ulubiona przeglądarka 4. Kodeki + odtwarzacze 5. Czytniki różnego rodzaju dokumentów A Waszym zdaniem?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
1. Google chrome odmienił moje zycie :D Jest szybki prosty i wspaniały! 2. http://disqourse.com/ - podobny wyglądem do Facebooka, jest narzędziem komunikacji, w którym można udostępniać pliki, (makiety?), zadania i opinie dla pracowników, klientów i partnerów. Znacznie ułatwi 3. Aplikacje na Iphone'a .. Czego tam nie ma :)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Polecam program fences (darmowy do użytku domowego!) www.stardock.com/products/fences/ Porządkuje pulpit w tak sposób że tworzy boxy w których grupujemy ikony pulpitu. Mi pomoga zachować porządek, oraz ograniczoną ilość ikon na pulpicie. Screenshot: 
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|