• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Bezprzewodowy internet

(obserwuj)
Jaki jest najlepszy i najtańszy?

Link Cytuj

0
Najtańszy jest hot spot:D. A tak serio, to ciekawą ofertę ma play z tego co wiem

Link Cytuj

0
A jak z zasięgiem?

Link Cytuj

0
Play ma zasięg podobny do Plusa.
Tak naprawdę opinia o dobrym zasięgu na wiele się nie przyda, bo zawsze może się okazać, że w miejscu w którym aktualnie mieszkamy jest swego rodzaju "dziura" i nic na to nie można poradzić. Na szczęście większość operatorów oferuje tygodniowy okres próbny z tego co wiem.

Link Cytuj

0
nigdy nbie słayszłam ot ym okresie próbnym. I telefon tez "na próbę" dają?

Link Cytuj

0
Telefon nie jest potrzebny, aby odbierać internet. Wypożyczają teraz takie małe modemy na USB.

Link Cytuj

0
rubia15
Ja mam blue connecta ery, niestety nad morzem rok temu mi się nie sprawdził :"

Link Cytuj

0
a jaki to jest mniej więcej koszt? Trzeba wiązać się umowami?

Link Cytuj

0

Dużo by pisać, jeśli chodzi o wszystkie konfiguracje cenowe, zwłaszcza, że zmieniają się one, stąd też podaję linki:

Play - web.playmobile.pl/pl/internet/ index.html

Orange - www.orange.pl/portal/map/map/i nternet_free_discover

Era - www.era.pl/pl/indywidualni/tar yfy/internet

Plus - www.iplus.pl/indywidualni-cenn ik.html

Jeśli chodzi o umowy, to są 2 opcje tak jak w telefonach. Abonament i prepaid. Abonament = umowa, prepaid = płacisz i masz, nie płacisz i nie masz.

W Orange 30dni na sprawdzenie usługi bez kosztów rezygnacji.

W Play 'Ofertę Wakacje od Abonamentu w Play Online możesz testować bez żadnego ryzyka przez 7 dni.'. Sądząc po nazwie oferty jest już nie aktualna, aczkolwiek nie sprawdzałem tego w salonie.

Link Cytuj

0
yazeer
mbag_eu:

Dużo by pisać, jeśli chodzi o wszystkie konfiguracje cenowe, zwłaszcza, że zmieniają się one, stąd też podaję linki:

Play - web.playmobile.pl/pl/internet/ index.html

Orange - www.orange.pl/portal/map/map/i nternet_free_discover

Era - www.era.pl/pl/indywidualni/tar yfy/internet

Plus - www.iplus.pl/indywidualni-cenn ik.html

Jeśli chodzi o umowy, to są 2 opcje tak jak w telefonach. Abonament i prepaid. Abonament = umowa, prepaid = płacisz i masz, nie płacisz i nie masz.

W Orange 30dni na sprawdzenie usługi bez kosztów rezygnacji.

W Play 'Ofertę Wakacje od Abonamentu w Play Online możesz testować bez żadnego ryzyka przez 7 dni.'. Sądząc po nazwie oferty jest już nie aktualna, aczkolwiek nie sprawdzałem tego w salonie.

Ta oferta orange  na testowanie przez 30 dni jest kuszaća. Ale oferta dotyczy rozumiem abonamentu?I czy po 30 dniach rezygnujemy to czy płącimy cokolwiek?

yazeer wyedytował tego posta w dniu 2009-11-01 10:13:50

Link Cytuj

0

"opłata za rezygnację w ciągu 30 dni od podpisania umowy 0 zł" - sądząc po tym, że chodzi o podpisanie umowy to dotyczy to abonamentu. Całkowicie za darmo chyba nie jest, trzeba zapłacić za włączenie usługi 59 zł., ale mogę się mylić.

Link Cytuj

0

Ja kupiłem sobie  iPlusa i  mam limit 1GB transferu. Szczerze , powiem, że na krótko starszcza - do samych mejli gg i google jest w sam raz. W każdym razie po przekroczeniu transferu internet strasznie "muli" strona otwiera się całąwiecznosc. Z zasiegiem i szybkoscia jest OK.

Link Cytuj

0
andrzek_yagi

Zależy, czy internet będzie używany non-stop, czy jako 'dorywkowy' gdy nie mamy dostępu do internetu stacjonarnego. Jeżeli chodzi o mobilny bardzo interesująco wygląda oferta Play, konkretnie rozwiązanie karta Play Fresh (gdzie mamy 1 rok po doładowaniu za 5 zł w górę - czyli nie musimy pamiętać o kończącym się terminie i przymusowym doładowaniu) - możemy wtedy przy takiej karcie kupić za 20 zł pakiet 1 GB w dużych miastach (Play Online). 

Dostajemy za nieduże pieniądze bardzo interesującą ofertę (szczególnie gdy sprawdzimy oferty innych sieci). 

Link Cytuj

0
yazeer

Czy ktoś z Was się orientuje jaki jest zasięg Liveboxa?

Link Cytuj

0

W linii poziomej spokojnie cały duży dom parterowy, jednak w przypadku stropu zaczynają się problemy, z resztą jak z każdym routerem z WiFi... Pokój około 10m obok tego, w którym się znajduje livebox, tylko piętro wyżej już niestety nie łapał sieci... Na otwartej powierzchni do około 100m. Wszystkie routery raczej podobnie mają, różnice są kilkuprocentowe, jednak te kilka procent czasem oznacza mieć lub nie mieć zasięgu 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi informatyczne i telekomunikacyjne