• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Ciekawostki związane z IT :)

(obserwuj)
1  |  2  |  3  |  4   ... z  9   Następna strona Ostatnia strona

Zapraszam wszystkich do wrzucania i komentowania różnych "ciekawostek" związanych ze światem IT 

Na dobry początek co myślicie o wyobrażeniu przyszłych komputerów z roku 1966?

Obejrzyjcie i sami oceńcie: www.youtube.com/watch

Źródło: http://antyweb.pl/niesamowity-film-z-1966-pokazujacy-jak-kiedys-wyobrazano-sobie-domowy-komputer/

Mateusz_Baginski wyedytował tego posta w dniu 2011-06-01 15:26:18

Link Cytuj

0

Perpetum mobile !!

Tablet zasilany energią słoneczną... Chciałbym, żeby wszystkie smartfony korzystały z energii słonecznej, co by nie trzeba ładować z gniazdka. Póki co mamy Pixel Qi

Poczytajcie więcej na antyweb.pl/dotykowy-e-papier-t ablet-zasilany-przez-panel-slo neczny-czyli-nowosci-z-compute x/

Link Cytuj

0

Wyczytaełem właśnie, że w USA Facebook notuje spadki użytkowników:

antyweb.pl/facebook-traci-uzyt kownikow-tam-gdzie-wystartowal /

Zastanawiam się, czy taki trend dojdzie również do Polski, macie konta na Facebooku? Zamierzacie w przyszłości usunąć?

Link Cytuj

0

Lubicie reklamy na Facebook'u? Sprzedają oni ich najwięcej w Internecie. Przynajmniej w USA

wyborcza.biz/biznes/1,101558,9 814224,Facebook_sprzedaje_najw iecej_banerow_w_amerykanskim.h tml

Link Cytuj

0

Tym razem podsyłam Wam link do zestawienia obrazkowego - Google+ vs. Facebook

antyweb.pl/google-kontra-faceb ook-na-obrazkach/

Miłego oglądania!

Link Cytuj

0

Czy korzystaliście kiedyś z funkcji umawiania się na spotkania / wydarzenia za pomocą Facebook'a?

Na dość nietypowy pomysł wpadł Minister spraw wewnętrznych Dolnej Saksonii... Moim zdaniem jest to zasiew cenzury w Internecie, a Wy jak myślicie?

www.tvn24.pl/-1,1709434,0,1,za kaza-umawiania-sie-przez-faceb ooka,wiadomosc.html

Link Cytuj

0

Zastanawialiście się kiedyś ile Microsoft zarabia na swoich systemach?

Macie odpowiedź  :

www.dobreprogramy.pl/Microsoft -sprzedal-400-mln-licencji-Win dows-7,Aktualnosc,26583.html

400 000 000 * średnio ~60$ = 24 000 000 000 $

nie wiem tylko czy w zerach się nie pomyliłem, ale jedno w tę czy w drugą stronę dla mnie różnicy nie robi

Link Cytuj

0

Polecam do obejrzenia wywiad z założycielem Facebook'a Markiem Zuckerbergiem sprzed 6 lat:

www.youtube.com/watch

Link Cytuj

0

Czy zastanawialiście się kiedyś, w jaki sposób zarabia przykładowo Firefox lub inne przeglądarki?

Polecam do przeczytania ciekawy artykuł:

antyweb.pl/jak-zarabiaja-przeg ladarki-search-wars/

Link Cytuj

0

Czy wiecie jak zarobić prawie miliard dolarów (1 000 000 000 $) w niecałe 2 lata? Można... Bono - lider grupy U2 - zarobił dzięki Facebook'owi:

wyborcza.biz/biznes/1,101558,1 0125890,Bono_zarobil_setki_mil ionow_dolarow_na_Facebooku.htm l

Link Cytuj

0

Gracie może w Wiedźmina 2? Rozszedł się już w około milionie egzemplarzy...

antyweb.pl/milion-wiedzminow-s ukces-czy-porazka/

Link Cytuj

0

Czy korzystacie z wizytówek internetowych? Polski serwis ma ambicję na pochłonienie tego rynku - beename.com

antyweb.pl/polskie-beename-chc e-byc-takim-about-me-ale/

Link Cytuj

0

Często chcąc nie chcąc korzystam z usług Google. Nie inaczej ma się to w przypadku dokumentów trzymanych w chmurze. Ostatnio nawet pozytywnie mnie zaskoczył nowy interfejs docs'a.

www.dobreprogramy.pl/Mozna-juz -testowac-nowy-interfejs-Googl e-Docs,Aktualnosc,27484.html

Link Cytuj

0

Zdarzyło mi się nieraz przykładowo w rozmowie gg ze sklepem internetowym natrafić na bota, który błyskawicznie odpowiadał na moje pytania. Teraz każdy w prosty sposób może stworzyć własnego bota :)

antyweb.pl/rozmawialem-wlasnie -z-jeremy-clarksonem-ty-tez-mo zesz-na-chatbot4u-com/

Link Cytuj

0

Sieci komórkowe chwalą się coraz lepszym zasięgiem, coraz szybszym internetem, ale .... Czy Wy też odczuwacie, że sieci działają gorzej niż jeszcze 5-10 lat temu? Moim zdaniem operatorzy powinni się skupić bardziej nad poprawnym działaniem zwykłego połączenia telefonicznego, które w centrum Warszawy czy Poznania w bloku mieszkalnym potrafi się regularnie zrywać bądź telefon całkowicie gubi zasięg. Po co mi superszybki internet jeśli muszę być blisko nadajnika?

Przeczytajcie ciekawy art:

wyborcza.biz/biznes/1,101558,1 0169194,_Play___siec_o_najleps zej_jakosci_transmisji_danych_ _.html

Link Cytuj

0

Gdyby ktoś chciał budzić / być obudzonym przez nieznajomego to jest już taka możliwość :)

antyweb.pl/obudz-mnie-nieznajo my-talkoclock-to-spolecznoscio wy-serwis-do-budzenia-ludzi/

Link Cytuj

0

Jeśli chcecie zarobić na swoich umiejętnościach kodersko / hakerskich, to Facebook płaci za wskazanie luk w swoim serwisie wydał już 40 000 $:

www.dobreprogramy.pl/Facebook- placi-za-dziury-40-tys.-dolaro w,Aktualnosc,27490.html

Link Cytuj

0

Darmowy internet i to przy zerowym stanie konta? Możliwe !!

wyborcza.biz/biznes/1,101558,1 0202686,Internet_w_komorce_za_ darmo__Tak__ale_trzeba_obejrze c.html

Link Cytuj

0

Jeden z współtwórców Javy odchodzi z Google - będzie pracował przy sofcie dla robotów podwodnych...

www.dobreprogramy.pl/Tworca-Ja vy-opuszcza-firmeGoogle,Aktual nosc,27505.html

Link Cytuj

0

Polecam przeczytać na prawdę dobry artykuł o byłym prezesie Apple - Steve Jobs. O Jego historii w firmie i sukcesie...

wyborcza.biz/biznes/1,101716,1 0188793,Nadgryzione_jablko.htm l

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3  |  4   ... z  9   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Informatyka, Telekomunikacja
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia informatyczne i telekomunikacyjne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi informatyczne i telekomunikacyjne