• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Retusz skóry - wersja glamour

(obserwuj)
silver_cloud
Widziałam, że jest już wątek o retuszu skóry, ale nie chciałam by ta wskazówka się w nim zgubiła więc dlatego nowy wątek stworzyłam poświęcony retuszowi skóry w wersji glamour, czyli skóra jest bardziej "rozmyta", z poblaskiem, przydymieniem.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Należy skopiować "ZAWSZE" zdjęcie które retuszujemy i pracować na kopii, a oryginał ukryć. "kliknąć ikonkę oka, by zniknęła warstwa z oryginałem"

Następnie ustawić tryb mieszania na Overlay "Nakładka" lub inny tryb który pozwoli uzyskać efekt jasnej, błyszczącej skóry z lekkim jakby pobłyskiem.

Następnie Filtr> Rozmycie> Rozmycie Gaussowskie - ustawiamy taki promień by zdjęcie zostało dosyć mocno rozmyte, ale żeby nie zatracić kształtów twarzy.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Nastepnie włączamy maskę i bierzemy duży miękki pędzel. Malujemy nim na włosach i innych częściach zdjęcia gdzie nie chcemy by było widoczne rozmycie.

I gotowe :"

Link Cytuj

0
berenika_21
Dzięki za tutorial.
PS. Szkoda, że nie ma jak wklejać zdjęcia, zawsze jakoś łatwiej wtedy ogarnąć tutorial.

Link Cytuj

0
silver_cloud
To prawda, może kiedyś dostosują forum do naszych potrzeb :D

Link Cytuj

0
Nie uważacie, ze czasem gwiazdy przesadzają z retuszem? 45-latki wyglądają jak radosne 25...

Link Cytuj

0
silver_cloud
Ale gwiazdy same siebie nie retuszują, w większości przypadków to graficy trochę się zagalopowują :"

Link Cytuj

0
berenika_21
A graficy z kolei maja zlecenia od wydawców, itp. Nie wierzę żeby każdy grafik lubił aż tak bardzo przesadzone efekty retuszu. Czasem ciężko poznać w ogóle kto jest na zdjęciu.
Z drugiej strony może wiele gwiazd tez jest próżnych i lubi świetnie wyglądać na okładce:".

Link Cytuj

0
AnkaK_84
Z drugiej strony występuje teraz trend, aby gwiazdy występowały w sesjach bez retuszu. Przypominam sobie taką sesję Kate Moss, a także Monice Bellucci, Sophie Marceau itp w zagranicznej prasie, które wystąpiły bez retuszu "albo prawie bez retuszu:"".

Link Cytuj

0
berenika_21
W polskiej prasie też była już próba wystąpienia bez retuszu. O ile się nie mylę to w PANI na okładce wystąpiła Kinga Rusin i M. Cielecka bez retuszu i z minimalistycznym makijażem.

Link Cytuj

0
berenika_21
Uważam że to dobry trend i mam nadzieję, że będzie kontynuowany. Ludzie chyba są juz znudzeni oglądaniem plastikowych twarzy.
Zbyt gorliwa praca grafików komputerowych chyba już też nie jest doceniona, bo w prasie brukowej, na różnych portalach plotkarskich pojawiają się dla odmiany maksymalnie złe ujęcia tych gwiazd i nikt nei ma wątpliwości, że to co widzimy w gazecie jest dziełem grafika i Photoshopa:".

Link Cytuj

0
AnkaK_84
Oglądając przeretuszowane zdjęcia w magazynach myślę czasem, że szkoda mi tych fotografów. Pewnei męczą się z ustawianiem świateł, wyborem obiektywów, doborem makijażu itp, a i tak potem ich zdjęcie jest zupełnie przemalowane przez grafika.
Czasem myślę, że nei ma po co organizować sesji, bo podobny efekt mógłby uzyskać sam uzdolniony plastycznei grafik, który namalowałby wszystko od podstaw w Photoshopie:".

Link Cytuj

0
silver_cloud
No nie przesadzajmy, aż tak pięknie to nie jest. W wielu przypadkach fotografowie sami retuszują swoje zdjęcia i nie maja nic przeciwko tym zmianom.

Link Cytuj

0
berenika_21
Ja bym pewnie miała coś przeciwko na ich miejscu:". Czasem te zmiany idą zdecydowanie za daleko.

Link Cytuj

0

Hej

Jak zrobić zdjęcia w takiej kolorystyce?? Chodzi mi o pasteje, zimne zdjęcia ale intensywne kolory, cos takiego. Nie umiem inaczej tego wytłumaczyć ;p  jakaś opcja w aparacie czy wystarczy retusz w photoshopie?

http://www.plotek.pl/plotek/56,79592,11219209,Joanna_Liszowska_ODCHUDZONA_na_okladce_Pani_.html

http://fashion-voyage.blogspot.com/2008/11/twj-styl-grudzie-magorzata-kouchowska.html

http://e1.pudelek.pl/p2537/e2d6b61f002a9b674ea0b3bd

pozdrawiam.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Grafika, Multimedia
  • Webdesign - Grupa ludzi, których pasjonuje projektowanie www.
  • Fotografia - Dla tych co lubią pstrykac, zawodowo czy amatorsko, a takze dla tych, co lubią byc fotografowani:"
  • Freelance - Grupa osób, które planuja, zakończyły bądź robią karierę w wolnych zawodach...
  • Grafika wektorowa - Głównie illustrator, ale również inne programy i problemy związane z grafika wektorową
  • Technologie - Nowinki w świecie technologii.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia graficzne i multimedialne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi graficzne i multimedialne