• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Czy trzeba umiec rysować by tworzyć grafikę wektorową?

(obserwuj)
Przyznam, że nie umiem za bardzo rysować. Podstawowe kształty, proste obrazki tak, ale jakieś wymyślne rzeczy nie. No i nasuwa mi się pytanie, czy żeby tworzyć grafikę wektorową z prawdziwego zdarzenia trzeba umieć rysowac?

Link Cytuj

0
silver_cloud
Ja myślę, że nie trzeba, wystarczy umieć sobie radzić *smile*

Link Cytuj

0
berenika_21
Ja uważam, że umiejętność rysowania ogromnie pomaga. Można wtedy stworzyć coś naprawdę oryginalnego. Ale nauczyć rysować też się pewnie można nauczyć:"

Link Cytuj

0
silver_cloud
No w sumie masz rację, jak się umie rysować to bardzo pomaga w projektowaniu.

Link Cytuj

0
Ja myślę, że to sporo pomaga, nie trzeba wtedy opierać się na utartych wzorcach, ale można też stworzyć coś nowego, własnego.

Link Cytuj

0
partner-p8
_deleted_account:
Przyznam, że nie umiem za bardzo rysować. Podstawowe kształty, proste obrazki tak, ale jakieś wymyślne rzeczy nie. No i nasuwa mi się pytanie, czy żeby tworzyć grafikę wektorową z prawdziwego zdarzenia trzeba umieć rysowac?

Z własnego doświadczenie wiem, że bez podstawowej wiedzy z zakresu rysowania grafika będzie raczej przeciętna i ewentualnie dobra. Do bardzo dobrej niestety trzeba pochodzić trochę na kury rysowania, ogromnie pomaga. Do rewelacyjnej to chyba trzeba jednak mieć talent. 

Oczywiście "ślepiej kurze też może się trafić ziarno" Mam dosłownie z 5 super projektów z 8 latach pracy jako grafik.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Grafika, Multimedia
  • Photoshop - Po prostu grupa dla wszystkich, którzy używają tego najbardziej popularnego programu graficznego.
  • Webdesign - Grupa ludzi, których pasjonuje projektowanie www.
  • Fotografia - Dla tych co lubią pstrykac, zawodowo czy amatorsko, a takze dla tych, co lubią byc fotografowani:"
  • Freelance - Grupa osób, które planuja, zakończyły bądź robią karierę w wolnych zawodach...
  • Technologie - Nowinki w świecie technologii.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia graficzne i multimedialne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi graficzne i multimedialne