• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

uczenie się grafiki

(obserwuj)
_kasiuuula_

czy warto kończyć policealne studium związane z grafiką, czy żeby mieć o tym pojęcie należałoby jednak iść na studia? czy dla osób po szkołach policealnych jest w ogóle miejsce na rynku pracy?

Link Cytuj

0
Berenika_Kolaczy

Uważam, że szkoła nie jest konieczna do wykonywania tego zawodu, ale wszystko zalezy od podejścia i własnych preferencji. Znaleźć pracę mozna zarówno bez formalnego wykształcenia, jak i też z dobrym wykształceniem plastycznym. Tu wszystko zależy od portfolio/umiejętności i szczęścia. Umiejętności można bez problemu szkolić we własnym zakresie. W siecie jest wiele materiałów, tutoraiali, a w księgarniach książek i magazynów, które umożliwiają samodzielną naukę. Więc jeśli chodzi o samą wiedzę szkoła nie jest konieczna.

Link Cytuj

0
Berenika_Kolaczy

drugiej strony z własnego doświadczenia mogę napisać, że szkoła umożliwia spotkanie z innymi ludźmi, którzy krytycznie spojrzą na nasze prace, pomoga je udoskonalić. Mozna zawrzeć potrzebne znajomości, nauczyć się czegoś od innych oraz pozwala na bardziej systematyczą pracę, a wiel eosób mimo wszystko ma problemy z samodzielną nauką ze względu na brak motywacji i kontroli. Podsumowując - osobiście polecam skończenie szkoły, ale również dużo samodzielnej pracy.

Link Cytuj

0
fotoslesh1984

Moim skromnym zdaniem jednak dobrze jest mieć ten głupi papierek to nie zaszkodzi a uwierzcie mi zajmuje sie już grafiką od 12 lat i jedno co mnie wkurza to ludzie którzy "lizneli" photoshopa i uważają się za fachowca w sprawach grafiki komputerowej bo umią zrobić przysłowiowy wypukły napis a jak sie zapytasz co to jest CMYK i skąd się wzieła nazwa CMYK lub RGB nagle dziwnie ich odpowiedzii brzmią "yyyyyyyy eee iiiiii a właściwie ppoc mi to wiedziec ważne ze umiem obsługiwać photoshopa" to przy takich tekstach jak to mówi moja dziewczyna "Ręce cycki opadają" I przez takich ludzi praca dobrego grafika jest nie doceniana bo naprawde trzeba dużo potu czasu i projektów żeby móc powiedziec że się jest grafikiem a po za tym jak wspomniałem zajmuje się od 12 lat photoshopem a wykorzystuje może 30% możliwości jego. także rub szkołe rużnego rodzaju kursy a po zatym ćwicz ćwicz i twórz. to jest droga do zostania grafikiem komputerowym

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Grafika, Multimedia
  • Photoshop - Po prostu grupa dla wszystkich, którzy używają tego najbardziej popularnego programu graficznego.
  • Webdesign - Grupa ludzi, których pasjonuje projektowanie www.
  • Fotografia - Dla tych co lubią pstrykac, zawodowo czy amatorsko, a takze dla tych, co lubią byc fotografowani:"
  • Freelance - Grupa osób, które planuja, zakończyły bądź robią karierę w wolnych zawodach...
  • Grafika wektorowa - Głównie illustrator, ale również inne programy i problemy związane z grafika wektorową
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia graficzne i multimedialne
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi graficzne i multimedialne